Сашо Диков си тръгва от Канал 3

Затъваме в журналистическо блато, каза Стажанта
Обновена: 2 авг 2013 22:29 | 2 авг 2013 14:14,
139
Сашо Диков си тръгва от Канал 3
Сашо Диков Снимка: БТА

След 15 години работа в "Канал 3" Сашо Диков обяви, че напуска телевизията. Програмният директор на медията си тръгва заради грубо нарушаване на договорките с новите собственици "Медийна инвестиционна организация" АД, които придобиха медията преди около месец и половина. 

На пресконференция в БТА Диков обясни, че единственото му условие да остане начело на кабелната телевизия е било тя да запази свободата и независимостта си. 

"Уволнението на репортера Петя Петрова стана зад гърба ми, без никой да ме информира и да се допита до мен", заяви Диков. Преди няколко дни новите собственици на телевизията уволниха журналистката с мотива, че е отразила протест пред земеделското министерство, без да е потърсила гледната точка на другата страна.

По думите на Диков обаче ведомството е било потърсено за коментар, но такъв не е получен.

Това, че била "човек на Бойко Борисов" и прокарвала неговите интереси, бил друг упрек на новите собственици към Петрова.

Според мен няма нищо лошо да се дава информация от "първа ръка" за нередности и далавери, коментира Диков.

"Който и да беше уволнен по този начин, щях да постъпя така, както постъпвам сега", отсече Сашо Диков и допълни, че отстраняването на човек от "Канал 3" по професионални причини би следвало да бъде решавано от самия него. 

Той посочи, че след като е решил да напусне телевизията, е имал разговори с Мария Опренова - основен акционер в "Медийна инвестиционна организация" АД, с различни предложения, за да остане.

Едно от тях беше доста екзотично - да остана като програмен директор, но да бъде назначен главен редактор, който сам да определя какво ще се снима и излъчва, без да е под мое подчинение, обясни Сашо Диков.

Ясно е, че все по-трудно една медия може да се издържа от честна и професионална журналистика. Такава журналистика създава проблеми на собствениците си, отблъсква рекламодатели, а и не е особено интересна за аудиторията, коментира Сашо Диков. 

Липсата на пари в медиите и все по-голямата зависимост от държавната реклама превръща България в журналистическо блато, в което трудно се вижда кой на кой Господ се кланя, заяви още журналистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още по темата: Канал 3сашо диков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Набедения за журналист *** Диков да се маха по-скоро.Такава прислуга на бандитската групировка ГЕРБ не е нужна на България.Никой уважаващ себеси собственик на медия не би си позволил да се ползва от услугите на това подобие на "журналист",за което няма нито качествата,нито култура на общуване,нито образование,елементарно възпитание и езикова грамотност.На такива персони се полага единствено шут в ***...
104
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не си върти опашката!Не разбрали простата истина."КУЧЕТО КАТО ЛАЕ НА МНОГО ВРАТИ ОСТАВА ГЛАДНО"
103
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ехееее,колко глупости изговори Сашо Диков.А той какво иска.Собствениците чакат няколко милиона от това министерство за *** рекламки ,а той да храчи пред него.Ако иска да е независим да си направи собствена телевизия и да си я финансира.Гледах Канал 3 но вече са смешни -покрай изборите прибраха (напълно законно естествено) от ГЕРБ няколко милиона за отразяване на предизборните им митинги,сега пак искат бързи избори защото пак ще има милиони от партиите .
102
10
 
11
 
! Отговори
Brutas преди 10 години
Пoмияр!
101
2
 
16
 
! Отговори
hghghghg преди 10 години
Демокрацията има една много хубава полза и това е свободата! Не ти харесва тази държава тогава можеш да я напуснеш.
100
8
 
8
 
! Отговори
ivo преди 10 години
Sasho ne se prodava za tova si tragva..evala Sasho za vsichko loshoto e che ne ostanaha medii,koito komunetata ne kupiha..
99
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега вече Воленчо и сие/комунисти ментета турци/щесе на*ат от кеф,че няма кой даим бърка там,където не ги огрява слънцето.
98
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И Канал 3 ли сдадоха багажа. Жалко, те поне бяха винаги на мястото на събитието. Кукловодите на депутатите ще изкупят всички телевизии, но не могат да купят Фейсбук и свестните българи.Няма никакъв проблем с която и да било телевизия - просто спираме да я гледаме. Да се обединят честните телевизионеи, да си купят една телевизия и да си предават само истината по нея. Тогава другите ще отпаднат по естествен път. Даже турските сериали няма да им вдигнат "рейтинга".
97
7
 
12
 
! Отговори
Недейте така... преди 10 години
Лично на мене ще ми липсва. Вярно, че смени политиката в последно време, но, да признаем, преди това беше почти единствен, който беше трън в *** на управляващите. Сега всеки се натиска да критикува. А Бареков, например, и преди и сега е с управляващите. Освен това, не трябва да обвиняваме Сашо, че е решил да си осигури старините. На всеки може да се случи, зависи от предложената сума.
96
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На кой му дреме бе?!?
95
15
 
12
 
! Отговори
kona преди 10 години
МИ ТОЙ ГО БЕШЕ ОБЪРНАЛ НА БАЩИНИЯ ТАМ ;) скарали са се за пари а не че защитава колежка\ любовница ;)
94
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОЖИЯ НАРОД ИЗЛИЗА ОТ СВЕТА.--"СВЕТА Е КАБАРЕ, ЕЛА В КАБАРЕТО" - ПЕЕ ЕДНА ИЗВЕСТНА СВЕТОВНА ПЕВИЦА, НИМА ИМАМЕ РАБОТА ТАМ?---ЧАСЪТ НА ИСТИНАТА НАБЛИЖАВА - БЛАЖЕННИ ВЯРВАЩИТЕ!--ОГРОМНИ НЕИДЕНТИФИЦИРАНИ БУБУЛЕЧКИ СА НАПАДНАЛИ ЮЖНАТА ГРАНИЦА НА БЪЛГАРИЯ И ТОРМОЗЯТ ХОРАТА ТАМ - И ТОВА Е ПРЕДСКАЗАНО МНОГО ОТДАВНА......И ТО СТАВА ПРЕД ОЧИТЕ НИ!
93
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
евала саше доказа че си швестър
92
19
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това се очакваше . Докато се правеше на безпристрастен изведнъж започна да ближе задниците на ББ и Цв.Цв.
91
20
 
22
 
! Отговори
този е дудука преди 10 години
Диков ли си тръгва бре ,ами прав му път крив му завой ,от канал-3 във канал-Факелии
90
9
 
14
 
! Отговори
balgarin преди 10 години
sa6o e dobre vie ne ste vav red-4erveni boklutsi-plumki
89
20
 
29
 
! Отговори
Време беше! преди 10 години
Слугa нa Сините *** и Бойков пaрцaл!Отивaш си кaто последнaтa използвaнa дрипa-вече не сме нa влaст и вече не ни трябвaш.0
88
18
 
17
 
! Отговори
.. преди 10 години
червените вече уволняват и хора от медиите които не са на Пеевски, е това е вече интерестно:)Скоро всичко ще е на дпс.
87
23
 
30
 
! Отговори
Коко преди 10 години
С. Диков се мазнеше на ББ и ЦЦ. Беше пристрастен, внушаваше, че ГЕРБ е нещо повече от това което е. Гледаше неуважително към левицата. Сега сбогом приятелю, върви при ББ да ти търси работа!
86
18
 
30
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Един от лигльовците "журналисти",които манипулират обществото ни си тръгна..Време е да си "ходят" "безпристрастно" отразяващите протестите на "младите и интелигентните". Те наистина се "вживяха" в ролята си на четвъртата власт и в това си качество могат да ни хвърлят в гражданска война.