Протестът проговори с лица, но Петното ги провокира

Протестиращите обещаха да продължат до оставката на кабинета
Обновена: 8 авг 2013 10:30 | 7 авг 2013 18:58,
109
Протестът проговори с лица, но Петното ги провокира
Лицата на протеста. Снимка: БТА

Жюстин Томс, Теодор Михайлов, актьорът Ивайло Захариев, Ясен Атанасов - журналист и писател, Иван Димитров - поет, музикантът Лъчезар Косев и Асен Генов са част от лицата на протеста срещу Пламен Орешарски, които дадоха днес в БТА своята първа пресконференция и обявиха създаването на "Протестна мрежа" във Facebook.

В началото на пресконференцията се наложи органите на реда да изведат част от присъстващите в залата заради опитите им да съботират изказванията на протестиращите, както и въпросите на журналистите.

Русенският бизнесмен Бисер Миланов с прякор Петното и движение "Свобода", към което той принадлежи, яростно атакуваха "Протестна мрежа".

Протестът проговори с лица, но Петното ги провокира
Бисер Миланов-Петното и провокаторите. Снимка: БТА

Миланов нарече лицата на протеста "платени провокатори" и "мафиоти".

След намесата на полицията симпатизантите на протестиращите изпратиха провокаторите с ръкопляскания и възгласи:  "Оставка".

"Ние не се крием, атаките срещу нас не започват от днес, но ние сме чисти и можем да отговорим на всички въпроси, стига те да са конструктивни", коментира ситуацията Жюстин Томс.

Още по темата

"Колкото повече журналистите показвате лицата на хората с криминални прякори, които се опитват да се внедрят в протеста, толкова по-малък шанс имат провокаторите", настоя Асен Генов, който заяви, че протестиращите имат в лицето на медиите свои съюзници.

Протестът проговори с лица, но Петното ги провокира
Полицията и протестиращите изпратиха по живо, по здраво провокаторите. Снимка: БТА

Друг от участниците Лъчезар Косев посочи, че оръжията на протестиращите не са палки или гранати, а търпение и желание за мирен протест.

"Ето защо е необходимо да се координираме за общи действия, за да се изпълнят целите на протеста, а именно оставка на правителството и нови избори", каза той.

По думите им "Протестна мрежа" ще се развива на хоризонтален принцип, в нея може да участва всеки, очаква се и да бъдат споделяни различни мнения и виждания, както и да се организират по-добре протестите.

Протестът проговори с лица, но Петното ги провокира
Лицата на протеста обявиха създаването на "Протестна мрежа" във Facebook. Снимка: БТА
"Протестиращите са привърженици на различни политически сили - някои са с десни убеждения, други са с леви, но разочаровани от партийната върхушка, която в момента управлява", каза в отговор на въпрос Асен Генов.

"Ние искаме само едно - оставка на това правителство и нови избори, а не се ангажираме с налагане на политики след изборите", коментираха лицата на протеста.

На въпрос защо не искат промяна на Изборния кодекс или свикване на Велико народно събрание, преди да бъдат насрочени нови избори, Жюстин Томс отговори, че законите трябва да се пипат с чисти ръце.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До val 789Това е самата истина и не е много трудна за разбиране! Защо останалите българи не го разбират. Искаш действия, а не те интересуват резултатите!!!
74
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Асен Генов е виден ***, критикуващ движението "Окупирай". Той протестира активно за легализирането на гей-парадите в България. Днес се оправдаваше по телевизията.
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде всяко от лицата да каже от коя фондация е.
72
4
 
8
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
"Ние искаме само едно-оставка на това правителство и нови избори,а НЕ СЕ АНГАЖИРАМЕ С НАЛАГАНЕ НА ПОЛИТИКИ СЛЕД ИЗБОРИТЕ"!!!! Това ОЗНАЧАВА,че предварително вече ЗНАЕТЕ,кои ще са печелившите от тези нови избори!!! КАК е възможно да искаш НОВИ ИЗБОРИ и да не си АНГАЖИРАН ПОЛИТИЧЕСКИ?????КАК е възможно да искаш НОВИ ИЗБОРИ и да не те интересуват след това ПОСЛЕДСТВИЯТА от това,за което ПРЯКА ВИНА И ОТГОВОРНОСТ носиш ТИ/ВИЕ/???????
71
5
 
6
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
"Ние искаме само едно-оставка на това правителство и нови избори,а НЕ СЕ АНГАЖИРАМЕ С НАЛАГАНЕ НА ПОЛИТИКИ СЛЕД ИЗБОРИТЕ".Стоп!!!! Драги представители на протестиращите с това изявление доказвате,че НЕ ВИ ИНТЕРЕСУВА какво ще става след изборите и избиране на ново правителство,а това вече не е ГРАЖДАНСКО ПОВЕДЕНИЕ!!!! Това означава едно-Свършвате платено или неплатено работата или поръчката на НЯКОЯ или НЯКОИ партии и казвате после бяхме до тук,не ни интересува.ИЗСРАХМЕ СЕ,ДРУГ/И/ ДА ГИ ЧИСТЯТ!!!
70
3
 
11
 
! Отговори
boobb преди 10 години
абе, само на петна ще станат след каря на лятото, още не го знаят. Към тия 50 000 в София, още колко гладен и озверял народ ще излезе...жална им майка
69
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тия на пресконференцията са поредната сектантска американоблизаческа организация подпираща цецо и боко 9 най-вече олигархията дето си стои отзад иси потрива ръчичкитеда ги чухте нещо да кажат за скандала с "великия" български президент мюфтията и гостите помощници от турция водени от хората на турските спец служби кесим дал и корман исмаилов-двамата най върли подръжници на гербавите ибрици маскирани в ндсв
68
8
 
23
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Бисер Миланов-Петното КОГА ЩЕ ГО ОСЪДЯТ по бързата процедура като хулиган..колко пъти полицаите го извеждат след като предизвиква размирици!? Балетиста от ОПЕРАТА, който застана срещу Сидеров ОТНЕСЕ 200 лв ГЛОБА,забрана да протестира и го държаха 12 часа в Първо РПУ,А ТОЗИ САМО ГО СНИМАТ,ИЗВЕЖДАТ ИНА ДРУГИЯ ДЕН ПАК Е НА ЛИНИЯ..да се проследи КОЙ И КОЛКО МУ ПЛАЩА -Бареков ли е СЛ.Бинев или Кутев - покажете ги ,изловете ги и им заврете нещо по-голямо в червенитеспаружени ***!
67
10
 
10
 
! Отговори
Протестиращ преди 10 години
Без да ми платят , не протестирам
66
0
 
31
 
! Отговори
гфсгфс преди 10 години
Хора колкото и да се заблуждавате,с флигорни,оркестри,подсвиркавания и *** надписи няма да стане,хора на които децата взимат магистрала Тракия за 2 часа с ПОРШЕТА за половин милион пари,а той седи на трибуната и ми говори за увеличение на заплата на 340 лева,при положение,че разполага с милиони дори милиарди и с наглостта си взема и редовната си заплата окло 3,4,5 хилчди лева без да му мигне окото,за кво говорим,за ква оправа,за ква демокрация за кви 5 кинта.Независимо от партията.
65
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Чистото българско име" - Жюстин Томс. Ивайло Захариев - в редиците на протестантска църква. От другата страна на барикадата - Петното и Мишо Шамара. Пагубен сценарий за България.
64
8
 
3
 
! Отговори
Lyudmil преди 10 години
Tia oste ne sa pochnali i se razturiha:) Smeshnici:) Vie li ste predstaviteli na bulgarsia protest??? Jalki ste i smeshni:)
63
6
 
18
 
! Отговори
681 преди 10 години
Вижте им лицата!Без коментар....
62
19
 
25
 
! Отговори
диктатура преди 10 години
Тия *** искат да ни тероризират с ултиматуми. За да подменят конституционната демокрация с диктатура. Диктатурата на агент Буда!
61
21
 
24
 
! Отговори
има само едно мнение преди 10 години
Протестиращите са се самоизолирали от останалото общество, със собствения си егоизъм! За тях има само едно мнение, и това е тяхното! За тях има само едно право, и това е тяхното! За тях има само едно понятие за демокрация, и това е тяхното! Те само монологизират и не са в състояние да влязат в диалог с когото и да е било. За тях е най-добре, те да хегемонират, а останалите българи да им се подчиняват!
60
18
 
20
 
! Отговори
с лица преди 10 години
Протестът проговори с лица. Макар че мислят със задниците си!
59
5
 
34
 
! Отговори
681 преди 10 години
Тва петно не беше ли снимано с Барека и с едно келешче като него дето говореше как социализма щя
58
5
 
24
 
! Отговори
гешев преди 10 години
всъщност лекето и другия са от атака и се държат типично, като техния лидер! "по делата ще ги познаете"!
57
4
 
7
 
! Отговори
край преди 10 години
до защо момчета. Няма как да се управлява с 1/5 от избирателското доверие. Изборите се проведоха по правила които обслужват партиините върхушки на герб бсп атака и дпс. Пропорционалната система -потвърждаваш назначените от вождовете депутати. Всичко е по закон и уж демократично но на практика ти и отнето правото да избираш народен представител. За това трябват нови избори по нови правила.
56
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Boje tow petnoto be6e nai golemiq narkodilar v ruse Kogato jiveeh tam Sega e biznesmen ,sram me e da 4e ta *** ot Bg ,radvam se 4e ne jiveq tam sled Kato se tolerorat takiva hora vmesto da imat nqqkolko dojivotni prisydi