Деца събират пари за свой приятел

14-годишният Габриел има тежко онкологично заболяване
11 авг 2013 13:34,
17
Деца събират пари за свой приятел
Габриел е в "Света Марина". Снимка: архив Impact press group

От няколко дни ученици обикалят институциите в опит да съберат дарения за свой приятел – 14-годишния Габриел, който се бори с тежко онкологично заболяване, разказва bTV. Той е с разсейки в белия дроб.

„Ами нас никога не ни е карал да му помогнем, просто ние решихме да се организираме и да помогнем на нашия приятел”, коментира Наталия. „Според мен едно 14-годишно дете не бива да се бори за своя живот, а да си изживее детството. И ние се опитваме по всякакъв начин да му помогнем”, добавя Йоана.

Въпреки финансовите затруднения, майката на болното момче се опитала да убеди децата да не събират пари. Но те са непреклонни.

В момента Габриел е заедно със семейството си във варненската болница „Света Марина", където трябва да започне поредната химиотерапия. И тук към финансовия се прибавя още един проблем - необходимите животоспасяващи лекарства не могат да бъдат намерени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
34
 
! Отговори
Yoyo преди 10 години
Няма ли банкова сметка или телно номер да се свържем за да помогнем?
14
1
 
39
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
липсата на витамин Б17 в храните е главният причинител на рака, с не безизвестната помощ на фармацевтичните гиганти тои беше изкуствено отстраненен от храните под предлога, че бил вреден. Сами си отговорете ЗАЩО?
13
1
 
52
 
! Отговори
Баба Гица преди 10 години
Е мразя я тая държава .Малки деца и млади хора да си отиват от болести ,докато моите осигуровки отиват за неосигурените роми ! Докога ????????
12
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пари за кебапчета,гласове и помощи за неграмотните *** има,а за лекарства за нуждаещите се децата няма...е т'ва е скапаната ни "ДЪРЖАВА"
11
0
 
56
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
докато има нзок няма да има пари за здравеопазване , това е положението .
10
0
 
51
 
! Отговори
galatea преди 10 години
Няма пари за лекарства ? Кой твърди тази лъжа, защото парите за партиите учавствали в изборите са милиони, а те ще са текущи през годините /4 г./. Да се дадат за онкоболните с акцент към децата. Стига геноцид , стига умишлен мор!!!до 9Неудобството и гордостта не винаги са лесни за загърбване.Жалко за преждевременно изгасналите звездички - нашите деца !
9
3
 
34
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
"Въпреки финансовите затруднения, майката на болното момче се опитала да убеди децата да не събират пари..."е на това кое му е герочиното? При цялата ми съпричастност към страданието на детето такова поведение звучи нелогично и необяснимо. Надявам се не се прави на мъченица на гърба на болното си дете, че на някои българи това им е в кръвта та чак сами си вредят. Все пак майката иска детето и да се излекува? А щом не може да събере сама защо ще пречи на други да го сторят? Дано се оправи детето
8
0
 
70
 
! Отговори
Анна преди 10 години
Поклон на приятелите на Габриел!А на него от цялото си сърце пожелавам да се пребори!
7
0
 
69
 
! Отговори
Ели преди 10 години
Да си го признаем - за рака има лек, но е по-изгодно да го няма. Горкото детенце... сигурна съм, че всеки от нас, ако се замисли, по един или друг начин се е сблъсквал с рака. Дано детенцето има късмет, браво на приятелчетата му!
6
4
 
56
 
! Отговори
Господ преди 10 години
Господ ще ги съди всите управници, дали ще застнат и ще стелят по хората като Сталин , или ще отрежат достъпа до здравеоопазване е почти равносилно хладнокръвно убийство.
5
8
 
37
 
! Отговори
Ми преди 10 години
Ми с тези стачки и промени, немогат да се разберат кой да вземе сигурно комисионните ....
4
2
 
68
 
! Отговори
ани преди 10 години
Ракът, стана като грип. Разбирам, да умреш, заради болест, за която няма лечение, но да си идеш, защото човечеството има лек, но нямаш пари е безумно!!! Особено, деца!!! Лечението им трябва да е безплатно в международен мащаб. И разбирам, че лечението струва скъпо заради: възнаграждението, на специалиста, скъпото производство на медикаменти и т.н. НО ако цените са достъпни потреблението ще се увеличи с 5000 % и всичко ще е наред. Обаче почвам да вярвам в планът за намаляване на човешката раса.
3
0
 
43
 
! Отговори
ххх преди 10 години
Вярно е че ги няма. Ние ги намерихме в Турция и в Гърция но са доста скъпи
2
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Аман беИма два вида проблем с намирането на лекарства.1. Някои лекарства се произвеждат трудно, и се правят по заявка.2. По една или друга причина са забранени в държавата. Като пример мога да дам канабиноид-базираните лекарства, тъй като се правят от канабис. Дори и когато спасяват животи, и се ползват при химиотерапия, множествена склероза, диабет и др., живеем в бананова република, и не се прави разлика за употреба, дори независимо в каква форма. За жалост това важи за много лекарства.
1
0
 
83
 
! Отговори
Аман бе преди 10 години
Не могат да бъдат намерени?!?!?! Да не живеем в 17 век, където лекарствата трябва да се донесат от другия край на света с кучешки впряг и шейна!?