Плевнелиев не е говорил за имоти с Бекир Боздаг

Той не е обсъждал теми от двустранен характер с турския вицепремиер
Обновена: 13 авг 2013 08:55 | 12 авг 2013 19:00, Камелия Цветанова
286
Плевнелиев не е говорил за имоти с Бекир Боздаг
Снимка: Булфото, архив

Президентът Росен Плевнелиев не е имал двустранна среща с представител на Турция, съответно не е обсъждал теми от двустранните отношения, в това число и имотни въпроси. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава, след като Анадолската агенция съобщи, че Турция си иска отомански имоти в България и това е станало по време на неофициално посещение у нас на турския вицепремиер Бекир Боздаг.

Агенцията твърди, че за три дни в България Боздаг е пропътувал близо 2000 км. Той обърнал специално внимание на архитектурните паметници от отоманската ера, като подробно се запознал с правния статут върху собствеността им и изразил желанието на Анкара да се заеме с реставрирането им.

Пред Анадолската агенция Боздаг казал, че се почувствал оскърбен и натъжен от вида на запуснатите архитектурни паметници. Особено от това, което видял в Пловдив, където историческа джамия е превърната в ресторант, а в традиционна обществена баня се помещава музеят на модерното изкуство.

Още по темата

Заради това от прессекретариата уточняват, че на 8-ми август в Пловдив президентът е гостувал на вечерята–ифтар по случай Рамазан Байрам по покана на Главния мюфтия.

"Присъствието на държавния глава на събитието беше чисто човешки знак на уважение към религиозния празник и традициите на българските граждани с мюсюлманско вероизповедание.
 
На вечерята-ифтар участваха чуждестранни гости от Гърция, Косово, Македония и Турция, единствено в качеството си на представители на религиозните общности в съответните страни. Двустранни срещи с участието на държавния глава не са провеждани. Всички развивани тези в публичното пространство, базирани на предположения за разговори и срещи на президента Росен Плевнелиев с някой от участниците във вечерята, са откровени спекулации и не отговарят на истината", пише още в съобщението на прессекретариата. 

Оттам припомнят, че от встъпването си в длъжност президентът Росен Плевнелиев  е участвал в празниците на различни религиозни общности в България. Този модел на религиозна и етническа толерантност е едно от най-значимите постижения на българското общество и той следва да се съхранява не само на думи, а и с дела. По инициатива на държавния глава през април всички религиозни общности проведоха служби за здраве и благополучие на българския народ. Президентът декларира, че до края на своя мандат ще продължава да почита традициите на религиозните общности в България, се казва още в съобщението.

По-рано днес министърът на културата Петър Стоянович коментира, че въпросът с вакъфските имоти е уреден като проблем между Царство България и Османската империя от 1909 г., с което нещата са приключени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още по темата: ТурцияимотиПлевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
9
 
57
 
! Отговори
Расим Плевнеолу преди 10 години
Ама в никакъв случай не съм говорил за имоти! Говорихме си най-вече за офшорки, ама това все едно не съм го казал, така че не го знаете!
208
9
 
60
 
! Отговори
Костеливия преди 10 години
тия ни взеха за канарчета. Кви са тия глупсти изписани тука? Много думи нула съдържание. Искарват Плевнелиев едва ли не жертва случайно попаднал там. Това държавния глава ли е или .... Държавен глава се кани по установени норми и етикет. Независимо дали е официално или не
207
9
 
51
 
! Отговори
ДО "президента& преди 10 години
Тоя наистина е ***. Всяко негово появяване където и да било ако ще да бъде по анцуг, с къси ***, по бански или без *** винаги се счита за политически акт. Дори да е вечерял в ресторант в който има важна за обществото личност, макар и на различни маси, това пак е политически акт.Където и да отиде президента трябва да мисли кой още ще бъде там.Ако вечеря там където вечеря и боса на мафията, дори и да е било по различно време, на западния му колега няма да му го простят.
206
12
 
56
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
*** както винаги не е разбрал ,не е чул , не се е усетил. Такава пародия на политик в България не е имало.
205
28
 
36
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
Този от снимката е най-големият, най-великият, единственият, уникалният Български президент. Ако не е той, Държавата да се е разкапала.Ако не е той, Институциите няма да работят. Ако не е той, няма кой да ни плаща заплати.Разбрахте ли ме!Подкрепете президента!Да живее Президента!
204
31
 
36
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Това е моя любим президент!
203
15
 
37
 
! Отговори
Въпрос преди 10 години
Какво прави Сидеров(подобно на Пеевски) с мафиота Илия Павлов(снимки...бол) на мултигруп?
202
13
 
54
 
! Отговори
Тоя ибрикчия преди 10 години
не беше ли същия, дето "забрави" да спомене на 3 март за ОСВОБОДИТЕЛКАТА РУСИЯ. Май в главата на тоя предател Турция сама ни е дарила свободата. Сега ходи да се прегръща с най-ислямизираното турско правителство. ИМПИЙЧМАНТ ЗА ТОЗИ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!!
201
22
 
34
 
! Отговори
избирател не офцъ преди 10 години
На кметските избори имаше баклави и от ДПС и от БСП и от ГЕРБ.Сега че президента уважи празника и показа е президент на всички български граждани го дангосаха за предател.А защо като няма избори БСП и ДПС не уважиха празника на нашите съграждани мюсюлмани при положение че имаше дипломати от съседни държави.За да оклеветят г-н Президента по матрицата на БКП в миналото.Всеки по умен ще разбере театрото на руската агентура-Атака,ДПС и БСП за да прилагат демо крадцията на България.
200
19
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хора които искаха да дадат националната сигурност на ДПС и мутрите сега да пишат че разговор с турски вицепремиер е национално предателство, а цялото правителство са марионетки на доган. *** комунистически демагози.
199
11
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз не вярвам на г-н Плевнелиев нито за офшорките, нито за разговорите му с г-н Бекир Боздаг.
198
10
 
45
 
! Отговори
борис преди 10 години
Не ме учудва плоския отговор на нашия президент. Очаквах ,че така ще отговори-обобщено и образно и немотивирано. Време е да се запитаме: имаше ли смисъл Бареков да задава въпроси при положение ,че народа не получи адекватни отговори на тях от Росенчо? Разбира се,че имаше смисъл. Най-малкото, защото подобни събития като тайната вечеря трябва да бъдат публични, а не вечери за правене на долни игрички с лични цели и накърняване националните интереси.
197
10
 
44
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
ЩОМ НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НЕ Е ГОВОРИЛ ЗА ИМОТИ С БЕКИР, ТОГАВА НАВЯРНО Е ПИЛ ШЕРБЕТ ПО ПОВОД НА ДРУГИ ВЪПРОСИ. СЕГА ПРЕЗИДЕНТЪТ НИ СЕ ОПИТВА ДА ЗАХАРОСА ОТГОВОРА СИ.НО НЕ СЕ ПОЛУЧАВА. ЗАХАРНИЯТ ПАМУК ВЕЧЕ НЕ ВЪРВИ НА БЪЛГАРСКИЯТ БИТ-ПАЗАР, ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ!
196
12
 
46
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Плевнята лъже!
195
9
 
46
 
! Отговори
inna преди 10 години
За мен, отговорът на президент е подходящ на ученик в началното училище, но не и за президент. Но всъщност ,такива са отговорите на всички родни политици, които играят политиката на свалените ***. Спекулация е думата-ключ, с която затварят вратичката към истината. Подобни срещи-независимо, дали с тях президентът ни фиксира уважението си към турски празници-трябват да бъдат публични. Оказва се ,че тайната "нелегална" вечеря е добра дошла само за доверени хора и на двете страни.
194
15
 
36
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Ердоган ни е съюзник, а *** ... скоро ще го пляскаме.
193
19
 
36
 
! Отговори
помак преди 10 години
Евала на г-н Президента че уважи своите съграждани мюсюлмани по повод светлия празник шекер байрям.И дипломати от съседни държави го направиха.А руските мекерета потомци на СССр-ци за какво мечтаят нов ВП.Няма да стане!!!
192
19
 
33
 
! Отговори
от форумите преди 10 години
" Цяла седмица експлоатираха събитието, за да ерозират имиджа на президента. Всеки ден и час *** рушат държавността. Безвластието им върши работа. Оставка - избори! "
191
8
 
41
 
! Отговори
Пишкин момче преди 10 години
Още по скандално е, че т.нар. "турски журналисти" не са от различни медии, а само и единствено от телевизията официоз и верни на Ердоган и партията му. Та и от Турция независими журналисти е нямало впочем. От наша страна имало било фотограф - само, че от президенството.Винаги верни на аркадашите Борисов и Ердоган.
190
17
 
34
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Какъв ви е проблема, че отишъл на гости за Рамазан? Нали не е отишъл на спявка в руското посолство.