Вече изплащат помощите за първолаци, съобщи Адемов

Молбите могат да се подават до края на септември
Обновена: 20 авг 2013 16:32 | 20 авг 2013 16:11, Камелия Цветанова
39
Вече изплащат помощите за първолаци, съобщи Адемов
Снимка, БТА, архив

Вече е започнало изплащането на помощи за първокласници. Това каза пред БНР министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.

От 1 юли до края на септември родителите имат възможност да подават молби-декларации за получаване на помощите, които са в размер на 250 лева.

Право на тези средства имат семействата на деца, записани в първи клас с доход до 350 лв. на член от семейство.

Адемов уточни, че помощите за първокласниците, както и за децата с увреждания, се получават един месец след подаване на необходимите документи.

В Разград пък социалният министър посочи, че безработицата в Разградския регион е 17,9%, което е с близо 7% по-високо от безработицата в национален мащаб.

През последните години, в които е действала Оперативната програма за развитие на човешките ресурси, при бюджет на програмата по отношение на мерките за заетост около 1 млрд. лв. в национален мащаб – в Разградско са усвоени по-малко от 4 млн. лв. Проблемите за усвояването на тези средства са като навсякъде в страната, добави министърът.

Според него големият проблем е, че има несъответствие между квалификацията и образованието на безработните, така квалификацията на безработните не отговаря на потребностите на пазара на труда и на работодателите. Адемов е категоричен, че се предлагат конкретни мерки за преодоляването на този проблем.

„Мярката не може да бъде една единствена само в посока на това да потушаваме някакви пожари с инструментариума на Националния план за действие по заетост, т.е. с пари от бюджета, и с инструментариума ОП "Развитие на човешките ресурси". Оперативната програма е допълваща програма. Националните политики са тези, които са наша отговорност“, каза той.

Има реална опасност България да загуби европейски пари по нея, предупреди Адемов.

Това ще стане, ако до края на годината не бъдат усвоени половин милиард лева, уточни той и увери, че се прави всичко, за да не бъдат големи загубите.
 
„В рамките на тази календарна година трябва да усвоим 563 млн. – толкова, колкото сме усвоили през всичките години до тази. Затова тази година е изключително напрегната. Ако това не се случи, рискуваме да загубим пари по правото за автоматично освобождаване на финансов ресурс. За да не се случи това, сме предприели мерки в посока на това да подобрим работата по усвояването така, че да минимизираме риска от загуба на финансови средства.

Ясно е, че в оптимистичния вариант се очертава една загуба от между 20 и 25 млн., но до края на годината има достатъчно време, мобилизирали сме всички средства и ресурси, за да можем да компенсираме изоставането“, каза социалният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Помощите за първокласниците, ще получат само циганете, но не българете ! Браво ! Ще подкрепим основното население на българия. След 50-100 години, няма да има българи в тази държава.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква е тази порочна практика с въпросните помощи? Дайте възможност на хората да работят, тогава ще отпаднат и помощите. Значи за моите деца нито детски, нито пари за първи клас? Знаете ли колко хора получават помощи, а същевременно имат доста високи доходи? Облекчете семействата с деца с данъците, а не давайте помощи.
30
2
 
7
 
! Отговори
Ели преди 10 години
До roki Изцяло Ви подкрепям. А някой вярва ли, че това правителство ще подаде оставка? Винаги когато мога съм пред парламента, но започвам да се отчайвам. Имам чувството, че всички които искат да работят и живеят тук, държавата ги наказва. Съдбата ни се решава от хора, които живеят в някакъв паралелен свят и не си правят труда да погледнат отвън за да не си нарушат своя прекрасен свят.
29
3
 
15
 
! Отговори
roki преди 10 години
Започнаха да изплащат помощи на ***, нали те са електората на БСП и ДПС, трябва да ги подкрепят. Той самият министър не може да говори български, та какво друго да очакваме от него. Остава ни само да работим яко, че трябва да изхранваме с данъците си *** в тази държава. С такова управление и социална политика скоро ние ще сме малцинство, българите бягат от тук. Не искаме такива министри, не искаме таково продажно правителство. Отивайте си с добро!!!!
28
1
 
9
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Ако това население не се образова,скоро няма да има Държава,а политиците ще трябва да си търсят друг обект на който да паразитират.
27
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази "държава" е прокажена! Не ни искат в Холандия,Англия,Германия и къде ли не.А сме на път и да ни изхвърлят от ЕС.Този комунизъм ни изяде бъдещето.Ако турско-червените *** продължават да се гаврят с народа,ще изчезнем като нация.Никой,отишъл на запад,не си признава,че е българин,срамуват се.И с основание.Ако искаме да запазим страната си,то цената е една-да изметем комунисти,*** и членовете на ДПС,та дори и с пролята кръв.
26
3
 
16
 
! Отговори
Ученик преди 10 години
Защото започнахте да раздавате пари,затова ли напоследък се увеличи броят на пияните ***?А при децата им няма промяна,все повече и повече се множат като ***.
25
3
 
16
 
! Отговори
Нико преди 10 години
БСП - Българска *** Партия.От олигархичен тип , силно навдена напред да е удобна на ДПС за ........е
24
3
 
21
 
! Отговори
georgi.ishkitiev преди 10 години
да захраним малко ***, че скоро пак ще има избори
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВиолетаВиолетке, аз за помощи не чакам! Аз работя!
22
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другарю Адемов, аз работя на две мвста, за да си докарам над 350 лева, за да мога да осигуря на децата си храна, образование, да посрещна нуждите им, защото съм отговорна пред тях. Не държавата! Аз! А вие ще вземете от моите деца парите, които съм изкарала с труда си, за да ги дадете на ***. Не стига ли че им плащам и тока и водата и ги оставяме да ни крадат по улиците и домовете ни?!? Е....си
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Emi *** nali bqha na protesta onzi den i sega im izpla6tat nadnicite
20
30
 
10
 
! Отговори
Виолета преди 10 години
Толкова безмозъчни същества са се навъдели в този сайт, че просто няма накъде повече! Аз съм доволна имам първокласник и за мен помощта от държавата е добре дошла? Колко до айшето и нейните 5 ***, ще трябва да я впишем в рекордите на Гинес, защото ще е първата която има 5 пъврокласника в една исъща година! Колкото и да не ви се ще, това правителство взема все по адекватни мерки за нормалните граждани! Оставка да си подаде г-н Борисов, че ни докара до там да чакаме на помощи!
19
10
 
17
 
! Отговори
българка преди 10 години
Знаете ли , че този горе Адемов като встъпил в длъжност и видял в кабинета си портрети на Ботев и Левски .Та този турски..... казал да свалят портретите и в мазето.
18
3
 
24
 
! Отговори
1 преди 10 години
България е *** д-ва, неслучайно тук *** толкова добре се чувстват и се множат. Те са паразите, не допринасят с нищо към обществото, само в тежест са, но всички работещи българи ги издържаме, а те си щракат с пръсти. БСП си е крадлива *** партия, само безмозъчен мързеливец, чакащ помощи, би гласувал за БСП, затова всички мерки на тези кръвопийци ще са насочени към братята ***, все пак пенсиите ***, електоратът трябва да се поддържа. Естествено, че всичко ще плащаме ние българит
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A nashite zdravni vnoski shteli da uveli4at,zna4i nie shte im platim pak pomoshtite za romite
16
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що за *** трябва да си, за да не можеш да събереш пари и да изпратиш детето си на училище. От по-ясно е, за кого гнусните комунисти отпускат тези пари.
15
4
 
19
 
! Отговори
мм преди 10 години
"Има реална опасност България да загуби европейски пари по нея, предупреди Адемов.Това ще стане, ако до края на годината не бъдат усвоени половин милиард лева, уточни той и увери, че се прави всичко, за да не бъдат големи загубите."Боже-е-е-е, колко мъка има по тоя свят, Боже!(фенове на БСП да го приемат буквално)
14
5
 
34
 
! Отговори
Българин преди 10 години
не,не за България,не за българите,а за ***-срам и позор,българите работят ,за да дадат пари на ***-ега ти "българското"правителство
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"несъответствие между квалификацията и образованието на безработните"Еми, то няма толкова медна руда за крад...пардон за "добиване" в държавата и затова не се търсят кадри.