"България не е в списъка на САЩ за терористични атаки"

Тихомир Безлов: Страната ни е сред най-уязвимите страни в Европа
Обновена: 23 авг 2013 21:23 | 23 авг 2013 20:55, Елка Василева
16
"България не е в списъка на САЩ за терористични атаки"
Снимка: архив, Булфото

„Имаме всички основания да смятаме, че България не е в списъка на САЩ за терористични атаки. Въпреки това не бива да се успокояваме“ каза в ефира на Bulgaria On Air експертът от Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД) Тихомир Безлов.

По думите му страната ни е сред най-уязвимите източни държави в Европа. „През България минава сериозен трафик от хора, икономиката ни е отворена и тук живеят големи малцинствени групи“, обясни още Безлов.

През юли България получи от САЩ още данни за атентата в Сарафово, водещи към Хизбула, както и два доклада от Канада и от Ливан. Единственото нещо, което разследващите казват, е, че има напредък, но не споделят по-конкретна информация, припомни още Безлов.

Той уточни, че информацията се предоставя изключително внимателно. „Косвено научихме, че Канада има нови следи. Няма да коментирам спекулациите с появата на бащата на един от заподозрените. Въпросът е какво ще се докаже. Обикновено отнема години, за да се стигне до присъди. България е малка страна, ние никога досега не се имали подобни терористични атаки и тепърва навлизаме в подобни форми на сътрудничество. Не е чудно, че разчитаме повече на по-големите държави с опит“, посочи експертът от ЦИД.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
7 преди 10 години
Останах с впечатлението,че заглавието обяснява много неща от живота ни!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Bulgaria e v drugire spisuci na amerika za ataki vijdate li kak se strhuvat ot bulgaria
6
2
 
8
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
Аз съм фен на ДНЕС.БГ но този път се изложихте с това подвеждащо заглавие което може да заблуди по неграмотните българи които са много че всъщност САЩ организират терористични атаки!Успокоението е че горепосочените българи рядко ползват интернет!
5
0
 
11
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
България не е в списъка, но какво от това. Терористите и да решат да ни атакуват, ще успеят с лекота. Само една бомба над АЕЦ Козлузуй да пуснат и ние изчезваме от картата. Ако не цялата страна, то поне цялата северозападна част. Решили да сложат бомба в метрото - без проблем. България няма нито специалисти по тероризма, нито разузнаване и контраразузнаване. Американските тайни служби знаят повече за подземния свят у нас, отколкото българските власти. Парадоксално, но факт!
4
0
 
3
 
! Отговори
batevale преди 10 години
България не била заплашена..........Службите сега навлизали в тази тематика.........Ами с такива политици и правна система ,какво друго ,освен обслужване на политически и корпоративни интереси са вършили до сега?!?...Просто трябва да им се задават правилни въпроси за решаване ,за да се получават правилни и ясни отговори.........
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи САЩ няма да организират терористични атака в България?God bless Amurica!
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Благодарим ти Америко!
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И кво и на нас сега като американците да ни бъркат по дупетата на летището, защото ни е страх от лошите терористи?