Розовият паметник да не се драматизира, зове Вигенин

"Оскверняването на паметник е нещо, което не трябва да се случва"
Обновена: 23 авг 2013 15:59 | 23 авг 2013 15:58, Елка Василева
81
Розовият паметник да не се драматизира, зове Вигенин
Снимка: БТА

Не е нужна крайна реакция по повод случилото се с Паметника на Съветската армия, заяви министърът на външните работи Кристиан Вигенин.

"България има международни ангажименти да поддържа тези паметници. Тук не става въпрос за политическа целесъобразност. Оскверняването на паметник е нещо, което не трябва да се случва. Смятам, че не бива да се предизвиква кой знае колко крайна реакция по този въпрос, защото институциите в България взеха незабавно мерки и Паметникът на Съветската армия беше почистен". Това каза министър Вигенин, помолен да коментира искането на Русия да има наказания за виновните за оскверняването на паметника и предприемане на незабавни мерки за недопускане това да се случва в бъдеще.

Още по темата
Министър Вигенин обясни, че вероятно ще има разговор с представители на посолството на Русия у нас, за да се помисли какви са вариантите да бъде изпълнено тяхното искане - да се гарантира, че такива неща няма да се случват в бъдеще.

"Не виждам конкретно решение в случая, защото трябва да се гарантира и достъпът до този паметник. Не бива да се драматизира прекалено случилото се", каза Вигенин и допълни, че по повод инвазията на войските в бивша Чехословакия "българската държава вече се е извинила за случилото се и не е нужно това да се случва на всяка годишнина - веднъж направено това извинение, то важи и за следващите години, като не бива да се прави вътрешна политика от този въпрос."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
23 GODINI DRISLIVITE DEMOKRATI I NAREKLI SEBESI INTELEGENCIA BRADATI PUMIARI SAMO CAPAT I RAZRU6AVAT . TE DRUGO NE MOGAT DA PRAVIAT OSVEN DA SE DROGIRAT I NAPIVAT .
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като има маждународни ангажименти, защо не върнат паметника на Ленин на мястото му. Това изказване е тъпо!
23
3
 
6
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
Има две много хубави решения на "проблема" със сигурността на паметника:- Да се подари на Москва по случай края на ВСВ;- Да се прибере на сигурно в някое мазе при другите образци на соцреализма и комунистическата пропаганда.
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Апетата колона защо не си пази паметниците?Спи ли?С какво се занимават младите социалисти например-да дават денонощен наряд,не само да плюят по форумите.
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЦРУ-шниците се гърчат...Генералът без армия Аню поиска увеличение на американските бази в България преди време. Демек гаранция за отмиращата "демокрация"у или по-точно за корумпираната върхушка...Сега се "борят" с паметниците на героите от Червената армия!?! Страховата психоза на американските лакеи е разбираема - "велика" и "проспарираща" Турция се комунизира. Заедно с турските прогресивни сили и 20 000 000 кюрди(ПКК е марксистка партия) ще въведят нов ред на юг. Съчетано с офанзивата на Москва
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За да се гарантира ,че друг подобен случай няма да има вероятно Русия иска да изпрати 1 дивизия за охрана.С още няколко дивизии ще се гарантира и собствеността на 300 000 руски граждани у нас.За какви задължения от българска страна става дума след като паметниците са собственост на българската държава?
19
1
 
2
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Паметници се правят на героите- победители.
18
5
 
10
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Дано следващия път да се намери някой с оксижен, да резне тук-там, та да го махнат този монумент на окупационнат червена армия.
17
4
 
8
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Няма паметник - няма проблем, нали другарю Вигенин.
16
11
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Много грозно са го боядисали този път!Предишното боядисване като анимационни герои беше по готино не трябваше да го чистят!Преди демокрацията имах честа да си запаля цигара от вечния огън до този паметник и ядох бой от конната полиция тогава това се възприемаше за супер хулиганство!Скъпи Руски алкохолици няма ли кой да ви каже че войната свърши редно е ***!
15
5
 
7
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Съветската армия е непобедима увери се Хитлер!
14
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вигенин, съветско-комунистическа подлого я ни кажи какво свято може да има в паметника на съветските окупатори? Нищо свято! Затова той ще бъде цапан и мазан. Никой не цапа Руски паметник, Царя, Докторския паметник и стотиците из страната ни за падналите в Освободителната война, защото са на русите, а не на съветските окупатори донесли комунизъм, терор и унижения на България!Вигенин, мишок долен, намоняме ти , че България ме може да играе по свиркатат на Москва и диктатора Путин! Аре у лево!
13
3
 
6
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
Брей, имали сме "международни ангажименти" .. каза Ваджайнин
12
15
 
12
 
! Отговори
SSS преди 10 години
Този паметник на мръсните окупатори, евразийските полу-човеци, трябва да бъде съборен незабавно! Паметник на какво е това?!
11
1
 
0
 
! Отговори
h преди 10 години
anusenin IZVINISE 4E se IZVINQVASH VEDNAGA
10
15
 
10
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До живущ в МоскваAz pyk ti pojelavam da ti naritam rusofilskia zadnik chak v Sibir.
9
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещастни комплексари!Тъй като не могат нищо, усещат,че са дребнички и жалки, търсят виновни за собственото си нищожество. И изведнъж, Русия им е виновна?! Напомня ми за вица за слона и мравките, които викали "удуши го, Пешо!".Дребни душици, които не разбират,че уважение се печели с култура, знание и можене, а не с кръчмарски викове и перчене.
8
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този паметник на армията на една несъществуваща вече дъжава спокойно може да бъде съборен.
7
14
 
10
 
! Отговори
тя преди 10 години
България е била фашистка държава и сега издънките им се проявяват на воля.
6
10
 
19
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
"БГ има международни ангажимевнти"-ама само към СССР!Ах, как хубаво бих го изчистил само този паметник, АМА ДА МИ ДАДАТ ЕДНА ПО-ГОЛЯМА ФАДРОМА!!!