86-и ден протест с искане: "Оставка"

Протестиращите почетоха паметта на Георги Марков
Обновена: 7 сеп 2013 21:31 | 7 сеп 2013 20:24, Елка Василева
198
86-и ден протест с искане: "Оставка"
Снимка: архив, БТА

Протестиращи срещу кабинета на Пламен Орешарски се събраха за 86-и пореден ден на площад „Независимост“ в София с искане за неговата оставка.

Те блокираха движението пред Министерския съвет. Недоволните граждани свиреха със свирки и развяваха български знамена. Някои от участниците в протеста бяха дошли с барабани.

По данни на МВР протестиращите на площада пред сградата на Министерския съвет са били около 200 души към 20.00 часа.

Със скандирания „оставка”, освирквания и звуци от свирки и барабани малко по-късно протестното шествие се отправи към сградата на Народното събрание. Недоволните граждани, развявайки български знамена и знамена на ЕС, потеглиха по бул. „Цар Освободител”, като преминавайки, затвориха движението. Някои от участниците в шествието бяха със своите домашни любимци, а други караха велосипеди. В района на протеста имаше полицейско присъствие. Обстановката беше спокойна.

Пред сградата на Народното събрание недоволните граждани изпяха химна на България и почетоха с едноминутно мълчание паметта на писателя Георги Марков. Някои от протестиращите бяха дошли с чадъри.  Дисидентът Георги Марков умира отровен, след като с помощта на чадър е прострелян на 7 септември 1978 г. в Лондон със сачма, пълна с рицин.

Броят на протестиращите пред Народното събрание намаля след 21 часа, повечето от тях постепенно се разотидоха.

Информацията е актуализирана в 21.24 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
то вече е турско
148
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е възможно да има недовлни хора в България.Със сигурност трябва да са платени.Всички се знаем кви сме овци кой ще се вдигне да протестира без пари за неща различни от цената на тока.Всички обичат орешарски, тея са гербер.Всичко е наред спете спокойно деца.Всески порив за промяна в България среща агресивната съпротива на късогледото скудоумие.По важно от всичко е , че сега наще са на власт и имаме наеясни надежди за далавера.Пък ако ще и турско да стане.
147
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бе хем мижави хем се скъсаха да ви плащат да ги плюете.Добре им бъркат някъде значи
146
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обяснявайте,че са платени зимата кат дойдат сметките за тока
145
1
 
7
 
! Отговори
джаста-праста преди 10 години
Хаха, вече не ходят и да ги снимат дори- вън слънце пече, те ми монтирали на сайта вечерна снимка! Сигур е нямало 'хора' за една сватба! Герберунгелиииии, мангизите свършиха и протестиращите също...., а скоро и от провинцията няма да можете да си ги докаравате. Защото Боце яко олекна след като се 'очисти' сам.
144
0
 
7
 
! Отговори
Шматки Издухани преди 10 години
Аз ви казах че 364дни по 4 години ще обикаляте като бити ****си или герберасти!Бойко е пута голяма хем го е страх да управлява хем се ядосва когато други го правят по добре от тиквата му проста селска, мазна ,гнусна ,проста!
143
0
 
11
 
! Отговори
Как ги броят преди 10 години
Как ли ги броят .... сигур 20 протестъра + 10 деца + 10 кучета + 5 котака + 60 журналисти и оператори + 5 тъпана + 10 колелета + 3 инвалидни колички ..... и още други атрибути към основната група от 30 ***
142
0
 
8
 
! Отговори
абе борба за Гинес преди 10 години
Ей как си върви времето .... още малко и минале 4 години и Орешарски зафанал втори мандат....а протестърите и те ша зафатат втори мандат ....абе борба за Гинес
141
1
 
11
 
! Отговори
ДО 200 преди 10 години
НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО . ВАС ВИ ИЗПОЛЗВА ГЕРБ . НЕ СЛУГУВАЙТЕ НА БОЙКО БОРИСОВ
140
11
 
0
 
! Отговори
black sea преди 10 години
Пак ли 200 души. Е няма такава статистика. *** долни милиционери.Начело с недоразумението Йовчев. А лозунга който преди се вдигаше "Полицията е с нас..." си бе пълна глупост. Полицията не е с нас. Тя не е с никой, просто е маша в ръцете на самозабравили се престъпници. Не забравяйте как налагаше хората на 23-и юли и как галантно пусна контрапротеста зад загражденията след това при гласуване ветото на Президента. Та така де, това не е полиция, а МИЛИЦИЯ. Сигурно утре ще празнуват 9-и септември.
139
0
 
9
 
! Отговори
До Амстердама преди 10 години
Сретане, душо моjа, ми те чекамо туj у Бугарско! Jа чувам врло льепа ракиjа, жестоко пиhе, потпуно натурална! Доjди, Jоца, би he весело!Извинявам се за лошия ми сръбски, но смисълът е ясен. Искам отново да чуя фалцетни трели, излизащи от една голяма, немлъкваща уста.
138
1
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
stiga s tazi novina,ako vaobste e novina,stiga s tezi lumpeni
137
0
 
6
 
! Отговори
за будалите преди 10 години
Прочетете статията на доцент Сивов от университета в Благоевград "Кой подрежда мрежата на протеста" или нещо подобно. Там всичко е казано ясно и точно. Моля ви, прочетете я. В нея е цялата истина.
136
2
 
14
 
! Отговори
отрови преди 10 години
Кучетата и велосипедите и те ли се броят като протестиращи? Така може да се докара до 200. Бойко спря да плащаш, вече сам протестирай!
135
2
 
14
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Протестантите всъщност са обслужващ персонал на ГЕРБ и ББ. Жалки протестанти някой потрива ръце зад гърба ви, използват ви.
134
10
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Според информацията на Полицията данните за присъствие на стачкуващите верни ли са? Не чувстват ли че тази лъжа се забелязва от всички граждани! Не се ли замислят че гражданите намразват полицаите вместо да намразват техните лъжливи командири-информатори политици.
133
14
 
4
 
! Отговори
БГ преди 10 години
*** от БСП и ЮРУШ, ще ви изметем, че сте вредни за българския етнос!
132
5
 
15
 
! Отговори
7 преди 10 години
Духаики го да си протестират.*** никаквици не знаещи какво искат.Май ТИКВУН и ЦВИНОКИО им липсват.
131
2
 
17
 
! Отговори
Shark преди 10 години
До boyko_stoew. Протестите са точно ЗА Бойко борисов, и той си го призна публично. И Цецка Цачева призна за автобусите. Или вие гебраджиите помните избирателно, само каквото ви отърва. Все по-малко са хората, които се съмняват че протестите са платени от ГЕРБ. Затова и протестиращите стават все по-малко. Истинските протести бяха в началото, против Пеевски, след това Бойко яхна вълната,плати на подстрекатели за да се саздава напрежение. Умните хора се усетиха и се оттеглиха, останала платените.
130
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
200 човека от два милионна София! Наистина сте жалки!