Немските летовници са гръбнака на българския туризъм

Септември е сред силните туристически месеци, твърди експертът Йоанна Георгиева
Обновена: 16 сеп 2013 06:35 | 15 сеп 2013 18:50, Александър Попов
49
Немските летовници са гръбнака на българския туризъм
Снимка: Булфото

Все още немските летовници са гръбнака на българския туризъм и са най-голям процент. Те правят голяма част от ранните записвания, ползват предплатени пакети. Негативното при тях е, че по-рядко използват допълнителни услуги, различни от вече платените. Това каза в предаването Boom&Bust на телевизия Bulgaria On Air експертът от Brain Workshop Institute Йоанна Георгиева.

Според нея има ръст от 4.5% на посещенията на чуждестранни туристи.

"Сигналите за това дойдоха още в началото на година и прогнозите се сбъднаха. Водещ остава немският пазар. Уви, все още цифрите не могат да достигнат нивата от преди няколко години, но се очаква до финала на сезона, като брой, бъдат записани около 400-500 хиляди", обясни още експертът.

Според Георгиева профилът туристи, които успяваме да привлечем е на не толкова платежоспособни, колкото бихме искали.

"По-заможните чуждестранни летовници предпочитат по-екзотични дестинации, като Турция. Това не ме учудва, защото не можем да привлечем богати туристи с едва 5-10% леглова база в 4 и 5-звездните хотели", допълни тя.

По думите и има повишаване на посещенията от руснаци, те имат най-стабилен ръст, въпреки фалитите на туроператори през лятото на 2011 г.

"Тук можем да говорим и за увеличаване на инвестициите, които те правят по нашето Черноморие", посочи още Георгиева.

Вижте какво каза още тя във видео файла.

Още бизнес новини тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
king_for_a_day преди 10 години
Да прочетем, щом си казала: bg-pravo/2013/03/8_27.htmlПодробно се аргументирам 1. защо терминът "прости части" е неприложим в случая и 2. защо летовниците са подлог, а ти ми отговаряш да взема да попрочета, да не се излагам, че дори и второкласник го знаел и т.н. Смятам въпроса за приключен, докато не видя поне един смислен аргумент. А ти си бъди категорична в субективното усещане за правота.
41
0
 
1
 
! Отговори
Искра преди 10 години
До king_for_a_dayВземи попрочети малко и тогава обяснявай, че се опитвам да шикалкавя. Категорична съм в правотата си. Ако си направиш труда да провериш или попиташ независим източник ще се убедиш.
40
0
 
2
 
! Отговори
king_for_a_day преди 10 години
Хахахахах, е не, ти ме уби :) За равностойни части говорим, когато имаме подчинени изречения в състава на сложно. Заглавието представлява едно единствено просто изречение и никакъв намек за сложно. Не се опитвай да шикалкавиш, оплиташ се.Да, подходът ти за замяна с "той" е принципно правилен, но го прилагаш грешно. "немските летовници" може да се замени с "те". "Те са гръбнака на бг туризма".Какво са немските летовници? Отговор - гръбнака. Очевидно е, че в случая "гръбнака" НЕ Е подлог.
39
0
 
2
 
! Отговори
Искра преди 10 години
До king_for_a_dayНе се излагай, "немските туристи" и "гръбнакът" са равностойни части на изречението в случая, т.е. и двете са подлог. Най-елементарен и безотказно действащ начин за проверка на пълен /кратък член е дали съответната дума може да се замени с "той" или с "него", в първия случай - винаги пълен член.
38
0
 
2
 
! Отговори
king_for_a_day преди 10 години
40 Искра, моля те :)))Подлогът е този, който извършва действието или към който се отнася състоянието. Немските летовници СА гръбнака. Тук подлог е летовници, защото те СА (състояние). За да бъде с пълен член "гръбнак", изречението трябваше да бъде формулирано по друг начин, примерно: "ГръбнакЪТ на бълг. туризъм Е основно от германски летовници" - тук състоянието се отнася вече към гръбнака.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"но се очаква до финала на сезона, като брой, бъдат записани около 400-500 хиляди", обясни още експертът."2012г. руснаци посетили България 609 0002012г. руснаци посетили Турция 3 000 000От статистиката става ясно че вече братушките са усетили къде е ***, което е супер резил за Бг. Но все пак те са на първо място. Интересно защо нашите мутри не правят нищо за да привлечат поне част от 2 390 000 руски туристи? може би защотото има Турция и турска туалетна а това са различни неща...
36
1
 
4
 
! Отговори
Искра преди 10 години
До king_for_a_dayГраматиков никак не е неграмотен, напротив, "Немските летовници са гръбнакЪТ" е правилно и би следвало да го знае всеки, който е завършил поне втори клас.
35
1
 
3
 
! Отговори
тито преди 10 години
Абе шопе--- голем *** си и наистина си дървена глава.....Напълно съм съгласен с комент 38... Но промитите мозъци на някой пубери скоро няма да го разберат
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако трябва да почиват на плажа от снимката - не германци, ами и чукчи и алеути, не може да докарате! На фона на промишлените халета и крановете ....А за статистиката не съм много сигурен - вероятно зависи къде е правена - Албена е пълна с руснаци, румънци и скандинавци. Малко са германците! Но все пак, Албена е друго: уредено, организирано и удобно място за пълна семейна почивка. Няма чалга и силикон, а от там - няма и кутренски кръчми и мутри!
33
1
 
9
 
! Отговори
Shop Абе ПИЛЕ преди 10 години
До Shop Хал хабер си нямаш,че една почивка-седмична излиза на германеца 300евро,на англичанина 300 паунда,вкючително и самолетен билет! Като пример ще ти кажа,че нашите които искат да си дойдат лятото,макар и с нискотарифни летателни компании плащат за един билет около 300-400 паунда,само за да си видят семействата,без почивка! Можеш да провериш,ако имаш интелекта да го направиш! Смея да ти кажа ,че си едно ТЪПО парче,на всяка тенджера похлупак,без да имаш съответната информация!
32
2
 
4
 
! Отговори
Рудол Хес преди 10 години
На муртоморието да ходят само "софиянци" и после да псуват селяните и селянията. Няма нормален немец освен пенсионер или пълна ***, който би отишъл там да си трови нервите.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми как ще привлечете богати туристи бе, ***. С тактиката hit & run може най-много някой 17-годишен пияндурник от Северна Европа да привлечете.Предпочитали екзотични дестинации, дрън-дрън. Предпочитат да получават нещо срещу парите си - главно добро обслужване и годна за консумация храна.Аз след като натровиха мен и семейството ми това лято се отказах от "домашни" почивки. За обслужването - мога само да посъветвам - пообучете си персонала, пратете го в чужбина, да види как се прави. Успех!
30
5
 
3
 
! Отговори
king_for_a_day преди 10 години
#29, Граматиков не е чак за разстрел, но се опитва да раздава акъл, при положение, че е неграмотен. Подлогът в изречението е "летовници", а не "гръбнака", затова не се слага пълен член.
29
2
 
15
 
! Отговори
Gog преди 10 години
Снимката е от южния бургаски плаж. Много близо до това място се плацика *** гето...Добре не само за хотелиерите, а за цялата икономика по Черноморието е, че на братушките им харесва тук. Вече притежават около 320 000 имота от Кранево до Синеморец, правете сметката колко пари са наляли в българската икономика.
28
15
 
27
 
! Отговори
nexusss преди 10 години
Боли ме х.я за българския туризъм... моя крак повече няма да стъпи на селските ни "курорти" пълни със пияни западни и руски ***, дето си развяват байрака и никой нищо не смее да им каже! Да фалират всичките мутренски хотели дано... МИЗЕРНА, ПРОПАДНАЛА ДЪРЖАВА С ***, ГЛАДЕН И ЧАЛГАРИЗИРАН НАРОД - БЪЛГАРИЯ!!!
27
1
 
9
 
! Отговори
slav преди 10 години
Е.х въъъъъъ у формумджийте и философите
26
10
 
34
 
! Отговори
Южно Черноморие преди 10 години
А бе *** смотани, ако не бяха "братушките" живи да сме умрели. Кого лъжеш бе Йоанке??? Разбираш от туризъм колкото магаре от духова музика. ОСТАВКА!!!
25
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
27, Граматиков, ти си за разстрел, *** такъв!
24
13
 
21
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Къв оборот искаш да ти направят, те са дали по 3-4 000 лева за ол-инклузив и сега бай *** обиден, че не му купили палачинките и хотдозите.
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудна работа-една държава като Малта например разчита и се развива благодарение на ЛЕТНИЯ си туризъм!А ние имаме ЛЕТЕН и ЗИМЕН туризъм - демек - целогодишен,а правителството няма министерство на туризма и изобщо нехае! До кога ще разчита на немските летовници при ниско качество на обслужване.....изобщо ....голям смях!