Консултантът Манчев: Проектът "Белене" не е консервиран!

Твърди, че не е обвиняем, а свидетел по разследването
Обновена: 4 окт 2013 11:11 | 26 сеп 2013 09:12,
8
Консултантът Манчев:  Проектът "Белене" не е консервиран!
Богомил Манчев. Снимка: София прес

Енергийният консултант Богомил Манчев, чиито офиси бяха сред обискираните от прокуратурата, ДАНС и МВР заради АЕЦ "Белене", обяви, че не е обвиняем, а свидетел по разследването.

Пред Нова тв той сподели, че следователи отново са посетили централния му офис, като иззели запечатаната от разследващите каса, в която имало оригинали на документи на фирмата му "Риск инженеринг".

Още по темата
"Бях призован като свидетел, но не са ми задали нито един въпрос. Прегледаха всички документи в присъствието на мои колеги и си заминаха", допълни той.

Миналата седмица стана ясно, че плащанията по проекта за втората ни атомна централа не са били спрени дори след официалното прекратяване на градежа на "Белене".

Днес Манчев направи опит да отговори на въпросите потъват ли по милион евро месечно за "Белене" и кой иска да го измести от енергийния бизнес.

Към 6 млн. евро месечно са били изразходвани преди замразяването на ядрения проект в продължение на няколко месеца, пресметна шефът на "Риск инженеринг".  След спирането му обаче сумата е намаляла до малко под 1 млн. евро.

По думите на Манчев дори в момента проектът за втора българска ядрена централа не е консервиран. Даже в момента се правел опис на състоянието на 40 обекта на площадката в "Белене".

Консултантът обясни, че решенията на Министерския съвет и Народното събрание не спират изпълнението на търговските договори с подизпълнителите.

За целта било необходимо писмено разпореждане на съответното министерство, което отговаря за централата, каквото не е постъпвало във фирмата му. 

"Народното събрание не забранява нищо. Това е доста удобна спекула", нястоя Манчев, който подозира, че е жертва на политическата конюнктура в страната, сътворена от управляващите.

"Тези хора, които стоят 100 дни на улицата, трябва да получат някой, когото да дъвчат – политическо лице, юридическо лице...", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горкия консултантчо, даже и жертва бил... Знайте, че човек рано или късно, но ВИНАГИ отговаря за действията си.
5
0
 
0
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Доста НАГЛО...!Но не съм очаквал друго..."Риск" крадоха толкова много БЕЗНАКАЗАНО от проекта за "АЕЦ Белене",че самочувствието им няма стигане...Манчев няма да бъде следствен!Не толкова ,заради корупционни зависимости на Манчев със Следствие и Прокуратура,колкото поради липса на компетентност на тези органи по тази материя.Как да предявиш обвинение към "консултантска фирма" за НЕПРАВИЛНА преценка,макар тя да е довела до милиарди загуби за Българските данъкоплатци.
4
0
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Щом принадлежността към репресивния апарат на комунистическия режим е условие за кариера преди и сега ,представете що за капацитети са щом го докарахме до пълна безизходица в икономиката и да разчитаме на помощи от "класовия враг"
3
1
 
9
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Работи се здраво по замразения проект. Всеки месец десетина човека от неговата фирма описвали построеното и инвентара на Белене и заради този къртовски труд човека прибирал по 6 милиона месечно. Но от 3 месеца само 6 пъти по-малко.Имал си договор човека и така може да изкара още 20 години, чак до пенсия.
2
1
 
7
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Работи се здраво по замразения проект. Всеки месец десетина човека от неговата фирма описвали построеното и инвентара на Белене и заради този къртовски труд човека прибирал по 6 милиона месечно. Но от 3 месеца само 6 пъти по-малко.Имал си договор човека и така може да изкара още 20 години, чак до пенсия.
1
1
 
9
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
............ Така наречения "КОНСУЛТАНТ" Манчев - НЕ ИСКАМ и да се замислям колко кинтаци е "ПРЕПРАЛ" и колко милиончета е прибрал за себе си и за родата.................... :(((( !!!!!