Без аналогова телевизия от днес

Сигналът ще бъде спрян по обед, в 11:30 часа
Обновена: 30 сеп 2013 09:55 | 30 сеп 2013 07:57, Александър Попов
53
Без аналогова телевизия от днес
Снимка: Булфото

От днес оставаме окончателно без аналогов сигнал и цялата страна минава към цифрово излъчване на телевизията. Спирането ще се състои днес в 11:30 часа в сградата на телевизионната кула в столицата в присъствието на представители на Министерството на транспорта, Комисията за регулиране на съобщенията, Съвета за електронни медии и Органа по цифрова телевизия.

Със спирането на ефирния аналогов сигнал ще бъде предоставена възможност за достъп до повече телевизионни програми и с по-добро качество. У нас цифровизацията стартира на 1 март.

България е покрита с цифров сигнал на 95%, което означава, че между 40 000 и 60 000 души ще останат без телевизия, изчисли зам.-министърът на транспорта Георги Тодоров.
Комисията за регулиране на съобщенията ще има задачата да изясни на кои места не достига сигнал и да се търсят варианти за отстраняване на проблема. Според Тодоров това може да стане чрез еврофинансиране по различни програми. Това ще зависи от броя на хората, до които не стига услугата.

Във връзка с цифровизацията държавата е осигурила декодери на 75 000 социално слаби. Право на безплатни устройства имат общо 210 000 социално слаби. Те ще могат да получат декодери до края на ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
9
 
18
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
ето защо гийковете и зубрачите трябва да се бият още в училище през междучасието, щото като порастната правят тъпотии като тая. един вид бой в аванс. цифрова добре, но защо спират аналоговата? защо трябва да се усложнява живота на хилядите бабички по селата, дето и без това нямат друго забавление освен телевизията ?
9
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аналоговата вече е спряна. Хваща се само РУСКА ТЕЛЕВИЗИЯ!!! ЗАЩО ЛИ ???
8
4
 
51
 
! Отговори
Симо преди 10 години
Купих малко по-скъп декодер за ТВ на село,близко до областен град.Пробвах го в града с някаква тел забита вместо антена,хвана всичко и работеше идеално.Зарадвах се,защото селото е с пряка видимост към кулата,по-далеч е но лови идеално аналоговия сигнал с външна антена.Викам само я завъртам вертикално и готово.Първо пробвах с телта-нищо,после почнах с външната антена-нищо.Еми оня суек дето вика-свързвате и готово,що не каза че трябват и още 30-40 лв за нова антена с усилвател?
7
6
 
7
 
! Отговори
ultramind преди 10 години
Аз така и не разбрах как да си свържа декодера или така нареченият СЕТ ТОП БОКС. ;)
6
10
 
1
 
! Отговори
Пацо преди 10 години
Без аналогова телевизия от днес - доста двусмислено заглавие....все едно утре я пуска за пръв път :)
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БЪЛГАРИННова и Черно море все още излъчват аналогово.
4
6
 
63
 
! Отговори
Dan преди 10 години
Добре де като не можете да осигурите на 100% цифров сигнал защо спирате аналоговия???Тези 40000 до 60000 зрители който сте ги оставили без покритие де факто те са най-зависимите от аналоговата телевизия,ние си имаме кабелни оператори и ни е все едно, даже няма и да разберем кога е спряла ,а онези хорица по селата които лятото се скъсват от работа и точно сега зимният период когато се стъмва в 18:00 ги оставяте без връзка със света,те други забавления освен ТВ нямат, никаква мисъл за хората!
3
1
 
23
 
! Отговори
Бай Мангу преди 10 години
Ас съ си гледъм сателитката, а декодеро го дадух за 30 левъ
2
0
 
24
 
! Отговори
пепи преди 10 години
в центъра на бугаристан тетевен... се гледа румънски тв.. на аналог.. на честотите на бтв ..
1
4
 
19
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
СПРЯХА ГО В 00.00ч.тази вечер а онова в 11.30ч.днес е бутафория инвертно присъствие на болшевишка *** и днес гледам пуснали са още два канала бтв лейди и рингтв + предишните 7 и една HD,а в европа всички има са HD канали...