Борислав Сертов застана начело на "Военна полиция"

Той пое поста от Данчо Дяков
1 окт 2013 14:43,
8
Борислав Сертов застана начело на "Военна полиция"
Борислав Сертов. Снимка: Военна полиция

Полковник Борислав Сертов пое поста директор на служба „Военна полиция” на тържествена церемония днес в присъствието на министърa на отбраната Ангел Найденов, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Досега на поста беше Данчо Дяков, а Сертов беше негов заместник. В края на август стана ясно, че е предложено зам.-директорът да стане титуляр.

Найденов даде добра оценка на бригаден генерал Дяков, като изтъкна неговите заслуги не само по отношение на организирането и ръководството на службата, но и към създаването на Закона за военната полиция.

„Амбицията на ръководството на Министерството на отбраната е да продължи в тази посока на регламентиране, включително с усилията да бъде приет закон за военното разузнаване, както и с разработването на рамков закон за отбраната и закон за кадровата военна служба“, посочи министър Найденов.

Той подчерта приемствеността в ръководството на служба „Военна полиция“ и изрази увереност, че със своята професионална подготовка, теоретични и практическите познания полковник Борислав Сертов ще очертае нов хоризонт в развитието и дейността на Военна полиция.

Бригаден генерал Дяков благодари за съвместната работа на колегите си и изрази увереност, че добрите практики и традиции ще се развиват и в бъдеще.

Новоназначеният директор полковник Сертов изтъкна, че ще продължи да надгражда и да работи в посока на утвърждаване на службата като значима структура, част от националната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То войска няма, те полиция ......... Хрантутници!
7
1
 
3
 
! Отговори
читател преди 10 години
От соц-време милицията, каквато и да е , е тихо и топло местенце, с добра пенсийка на млади години.Работа - никаква, отговорност, още по-малко.Но верни на властта...много верни, най-вече на БКП...
6
4
 
5
 
! Отговори
касИ преди 10 години
и те се имат за полиция ли ? колко съм се смял с тях хихихихих.....
5
2
 
11
 
! Отговори
Koki преди 10 години
защо ли фамилията ми звучи познато?! ... май и тук има фамилно-шуро-баджанашки бизнес .. ... или - предава се по роднинска или по полова линия ...
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
полицаите не са 65 000, в това число влизат пожарникари, спасители, оператори на 112 и много други, незанимаващи се с полицейска дейност.
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Четох някъде, че военните полицаи са 1200 човека. Тия 24 000 военни от армията ни сигурно са много опасни престъпници. Ако се спази пропорцията, тогава трябва на 7 милиона българи да има 350 000 полицаи, а те са 65 000, въпреки невероятното ниво на престъпност в страната ни.
1
0
 
6
 
! Отговори
anon преди 10 години
Малко прилича, ама съвсем малко, на Джак Ричър.. може би в прическата