Бежанци атакуват в съда "Атака": Не сме изчадия!

Гневът им е срещу Магдалена Ташева, обиждала ги в тв предаване
2 окт 2013 20:23,
68
Бежанци атакуват в съда "Атака": Не сме изчадия!
Магдалена Ташева размахва "Планът Сидеров" от парламентарната трибуна. Снимка: архив, Булфото

Сирийски бежанци ще съдят депутата от "Атака" Магдалена Ташева, позволила си от ефира на партийния канал "Алфа" да сипе слово на омраза срещу тях, съобщиха от Българският хелзинкски комитет (БХК), който ще представлява бежанците пред Комисията за защита от дискриминация.

В жалбата на бежанците е посочено, че многократно в предаването си "В окото на бурята" Ташева ги представя като: "изчадия", "сган", "масови убийци", "канибали", "диваци", "ислямски фундаменталисти, които бягат от правосъдието" и "лъжат властите", "отвратителни, долнопробни примати, които бягат от закона в Сирия" и "започнаха да крадат, да бият" и които ще "започнат да изнасилват, да режат глави".

Освен това водещата е описвала бежанците като "нахлуваща поредна вълна на ислямизацията", "вкарване на огромно, радикално ислямско население - враждебно и към България и към християнството".

БХК пише още, че Ташева е отъждествява бежанците с "Ал Кайда" и им приписва "цел да изменят демографския,  национален и религиозен облик, нашата национална идентичност като българи и като православен християнски народ".

Бежанците настояват, че от ефира на тв "Алфа" Ташева пряко е призовавала българите към "организирани бунтове" и "въстания срещу нашествието на тази ислямистка сган".

Според жалбоподателите и БХК тези изявления представляват тормоз по смисъла на Закона за защита от дискриминация спрямо цялата общност на бежанците и едновременно подбуждане към дискриминация срещу тях.

"Такова крайно слово на омразата предизвиква ксенофобия и отравя средата за бежанците, като насажда предразсъдъци у околните. Така тези хора, дошли, за да спасят живота си у нас, се оказват изолирани", коментира адвокат Маргарита Илиева, директор на "Правна програма" на Българския хелзинкски комитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
3
 
! Отговори
ано преди 9 години
Де това да бяха "Бежанците"!
61
3
 
6
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Щом като плювачите от Позитано са получили указания да защитават Болен Сидероглу, значи работата е много зле. Ало другари комунисти-социалисти, Болен пие и яде в Брюксел за хиляди евро на ден, а вие получавате по 100 евро на месец за да се излагате. Поне малко достойнство нямате ли?-Не нали, така и предполагах.
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЗИ КРОКОДИЛ ОТ СНИМКАТА Е ТОЛКОВА ОТВЪРТИТЕЛЕН ЧЕ НЕ МОГА ДА ГО ПОНАСЯМ,ИЗВИНИ СЕ БЕ,ИЗВИНИ СЕ БЕ,ИЗВИНИ СЕ БЕ
59
6
 
4
 
! Отговори
Лазо преди 10 години
Тази леля ,е на 200гр.водка,или се е върнала от Брюксел.Ако Бг са на тяхния хал-нас никой не ни иска.,пък и Америка далече -а и плюем братята Руснаци.Само македонците ще ни приощат като македонци.
58
1
 
12
 
! Отговори
охох преди 10 години
БХК--тия им е все едно за нас Българите ,само и само да си пълнят гушите и джобовите, но колелото се върти ,а историята се пиши
57
5
 
8
 
! Отговори
hehe преди 10 години
Че кой нормален човек гледа телевизия Алфа и се вързва на подобни глупости? Тази леля явно също е с промит мозък като всички "атакисти".
56
8
 
7
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Тази женица е пълна идьотка, както и всички членове и симпатизанти на Атака. Поредната психопатка без личен живот, на която начинът за самоутвърждаване е да заема радикални антихуманни позиции. Като забраните БХК ще цъфнете и ще вържете ли? Забранява този, който няма логични аргументи .
55
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крайно време е тази антибългарска организация БХК да бъде забранена със закон.
54
4
 
12
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
На адвокат Маргарита Илиева, директор на "Правна програма" на Българския Хелзински комитет,скоро въпросните бежанци ще и видят сметката по шериатските закони,тогава друга песен ще запеят близките и
53
6
 
33
 
! Отговори
krasimirvm преди 10 години
Ние сме си най големите предатели към собствената си родина ,Някой досега да се е надигнал срещу тези предатели от БХК и Соросойдни *** .Да вземем пример от Путин който изгони всички неправителствени организации от Русия. Но тук ние имаме крадливи мръсни мекерета и предатели ,а не държавници ,и затова сме на този хал сега .
52
5
 
29
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Налапахме здраво дебелия край на 4апатата хурка. Помощи и субсидии за бежанци и сега по4наха и да съдят ве4е.....хахаха...ще ни осурвакат здравата.....готви се българино за сурова зима. Нашите пенсионери, майки с деца и болни ку4ета ги яли....но пък нали 4ужди хора хрантутим с по 1100 кинта на калпак....кой като нас. Нашите дупетати затриха българия....амин.
51
9
 
38
 
! Отговори
йотож преди 10 години
България е християнска страна и няма място за ислямисти.Защо не бягат на изток ,а всички са се устремили към Европа..Нека си ходят в Иран,Ирак,Пакистан.Браво на атакистите,само те не си заравят главата в пясъка.
50
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българите сме прости националисти.. който не е съгласен с мен, сигурен съм че живее мизерно, като дели хората по етническа принадлежност и религиозност. Аре у лево нещастници
49
12
 
19
 
! Отговори
АТАКА ПОБЕДА преди 10 години
Българофобите и Антибългарите са се активизирали отново да плюят по Атака.Никога не е имало холокост, еврейчета гнусни. =))
48
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НИКОГА НЕ ГИ Е НАРЕКЛА ИЗЧАДИЯ, А *** КАКВИТО СА
47
9
 
24
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Българи, помня , че ЮРУШ преди това НС говореха срещу ДПС, сега подкрепят правителството с тяхно участие. Сега ще вземат пари и от сирийците, както вземат от хидроинженера и ще спрат и срещу тях да лаят. Нищо ново под слънцето.Ибрикчийството е в кръвта на ЮРУШ и на обрязания *** гьотферен сидер ага!
46
8
 
21
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Предлагам Юруш да отидат и да довършат празненството в Белгия. Шампанското и тапите са платени от Доган и СерГей.Репликата пазете ни е от страна на обрязания *** гьотферен сидер ага към хидроинженера в момента на редовната пенетрация от Сокола. Така обикновено се молят мацките по време на се_с.Оставка!Не на ибрикчийството!Бойкот на медиите на Пеевски!Да живее България!
45
2
 
8
 
! Отговори
genata преди 10 години
До анонименZA6TOTO IMA 7 PROCENTAI T KAUN NE SI GLASUVAL ZA NA6IA VOJD I KATO IMA6 ISKANIA OTPRAVI GI KUM TVOIA VOJD 4IATO PI6KA SMI4E6 OT KAK SI SE RODIL
44
4
 
9
 
! Отговори
canko преди 10 години
BEJANCI S TELEVIZIA TVA DA NE E HOTEL BE NALIAGALI KATO KUPANI A MOITA BABA NIAMA TELEVIZOR TI PIKAIA NA DARJAVATA SAMO ATAKA
43
7
 
25
 
! Отговори
атака преди 10 години
Сабрие Сапунджиева отново става вице в правосъдното ведомство - планът ,,СИДЕРОВ" -да ИЗГОНИМ БЪЛГАРИТЕ от власта. Цялата власт в ръцете на нашият вожд Доган. Да си ,,жив и здрав" другарю Сидеров