Пиянството на една младеж, британската младеж

Експерт твърди, че филмът на Би Би Си не очерня Слънчев бряг
Обновена: 2 окт 2013 14:05 | 2 окт 2013 08:58,
75
Пиянството на една младеж, британската младеж
Кадър от филма на Би Би Си

Филмът на Би Би Си за курорта Слънчев бряг не е част от кампания срещу българския туризъм, а филм за пиянството на британската младеж, обяви пред bTV директорът на Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Едночасовата лента за алкохолните ваканции на британците в Слънчев бряг, заснет от екип от 15 души в продължение на две седмици през миналото лято, беше излъчен вчера и предизвика бурна вълна от коментари в медиите и социалните мрежи у нас.

Още по темата
"Всичко това може да се случи навсякъде - където има туристи, има всичко. Това е проблем за пиянството на английската младеж. Това е проблем на Великобритания", настоя Драганов.

Той беше категоричен, че филмът няма да се отрази негативно на българския туризъм, напротив – има ръст от 8%.

По думите му сред британските туристи у нас има такива, които се интересуват от историята и културата на България и обикалят тракийските гробници, както и такива, които ходят на сафари в Източните Родопи, например.

"Работил съм с Великобритания дълго време и съм гледал многократно подобни филми за английски младежи, това не е проблем от вчера", допълни шефът на Института за анализи и оценки в туризма.

Той подчерта многократно, че филмът не цели да представи България в лоша светлина.

"Все едно да направим филм за една абитуриентска вечер и да попитаме дали това учиха децата 12 години", заключи Румен Драганов.

В Слънчев бряг няма алкохолен туризъм!?

Противоположно мнение изрази обаче представител на хотелиерския бранш в курорта, според който филмът на Би Би Си е "тенденциозен, зловреден и злонамерен" и представлява "платена антиреклама за българския туризъм".

Според Веселин Налбантов, собственик на хотела, в който е отседнал екипът на британската медия, в писмото до него целта на посещението им е била описана подвеждащо.

"Наш кореспондент обикаля места, където британски туристи често ходят на почивка. Искаме да покажем плажа, водните развлечения, нощния живот, за да разберем какво кара все повече английски туристи да избират Слънчев бряг", цитира Налбантов писмото, от което е възмутен.

По думите му на алкохолен туризъм в Слънчев бряг ходят "0,05% от туристите", а всъщност курортът, по думите му, развива семейния туризъм, а хотелите там са пълни със "семейства с малки деца, които заспиват в 00:00 часа и всичко е спокойно".

На въпрос за кадри от филма на журналистката Стейси Дули, в които се вижда как младежи правят секс в басейн, посред бял ден, пред погледа на цяло семейство, Веселин Налбантов посочи, че "извращенията в басейна не са честа гледка".

"Има ги в цял свят – Мексико, Испания. Не можем да станем манастир и да затворим туристите!", настоя хотелиерът.

В следващото видео може да видите филма на Би Би Си

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
х, 70,И без това, в ЕС ни смятат за Варвари.Ако им "ударим по една тояга", дали ще спечелим нещо?Нищо, освен Презрение.;-)
66
0
 
1
 
! Отговори
х преди 10 години
А защо не им ударим по една тояга? Хайде за 24 часа в ареста и след това изпроводяк до границата и ритник в *** за навън. Е тогава повярвайте ще ни уважават.
65
0
 
2
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
Ема 68,Докачливостта идва от ниското ни самочувствие. Български комплекси - 3-то ниво народ в Европа.Иначе.... Европа не иска да дава пари за бежанците, които приемаме. Европа не ни иска в Шенген, Европа не ни иска в Еврото.Как да не придобиеш комплекси, след като си заложил ВСИЧКО национално ценно, само и само да влезеш в ЕС.Кой би те уважавал там, след такова.... "предлагане", М?НАРОДЕ!!!!;-)
64
0
 
2
 
! Отговори
Ема преди 10 години
Естествено, че не е кампания срещу България. Много сме докачливи и се стягаме от всичко... Според мен си е чисто и просто поредното ББС предаване, показващо на какво заприличват 18-19 годишни британци на първата си почивка без мама и тати. Потърсете в YouTube "Sun, sex and suspcious parents" или "Magaluf Weekender" и ще видите, че филмът на Стейси Дуули е просто поредната тъпотия по ББС. Почти идентични такива, но за Испания, Гърция и прочие има в ефира им от години. Не всичко е лично.
63
0
 
6
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
бай *** 66,Пиянството на туристите не е наш проблем. Репортажът на BBC е само реклама за нас.След като Европа ни иска като нация от хотелиери, ресторантьори, обслужващ персонал и аграрни стопани, то репортажът на BBC е само печеливша реклама за нас... Народ, който не знае как да защитава националните си интереси, защото разполага само с ПРОДАЖНИ политици.Нали? ;-)
62
3
 
5
 
! Отговори
бай уй преди 10 години
Слънчев бряг е ***, помийна яма. 90% от туристите там са най-голямата *** на Европа. 10% са изключенията.
61
0
 
11
 
! Отговори
Тъжен преди 10 години
В Англия вършат абсолютно същите неща. Британската младеж е впиянчена до безобразие. Самите те си го признават. Просто тук при нас всичко е по-свободно щото сме се надупили от безпаричие и трябва да търпим всичко и всеки, иначе няма 500лв. заплата... шах и мат
60
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Англичаните идват тук за алкохолно-сексуален туризъм. Щото това при тях е забранено. Тук намират всичко това в неограничено количество. Кеф ти шльокавици, кеф ти всякакви цветове и форми - и мъжки и женски... После разказват в страната на принцовете и принцесите какви идиотии са правили (те обичат да се хвалят с такива неща) с разни ***.Нашите хотелиери им целуват дупетата, а ако са заети - пращат жените и щерките си.Е как някой да има уважение към нас?!
59
1
 
9
 
! Отговори
до 62 преди 10 години
ами с200евро заплата и 100 евро и то не наввсякъде пенсии за каква африка става въпрос? че то в африка стандарта си е доста по висок.. у нас едиствено висока си е простотията и верата че сме велики..и пиените *** от братский остров не мож на оправи...
58
4
 
6
 
! Отговори
Тато преди 10 години
Зависта е по силна от тока.Хората идват за седмица и се осират, пият чукат и ги чукат.Като се върнат пак са бачкатори с очилца или учунолюбиви студенти с бъдеще. А ние по цяла година дърпаме парцуца на малки глътки,правим се че работим или учим и псуваме безперспективния си животец. Е кой е *** в случея? Пък били пречели на семействата с деца ха-ха -ха.В с.бряг отдавна такива не ходят а тез заблудени чехи са се прекарали яко.Туризма осигорява 30% от БВП и щяхме да сме Африка без него.
57
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кумунистите са виновни че поданниците на кралицата са *** пияндурници.Туй е диверсионно-провокационен ход на Русия с цел да изкара красивите и умни британци ***.
56
0
 
18
 
! Отговори
бившата перла преди 10 години
съни бийч,,перлата на бг през 70те годините на младежта, на пърпъл и на ленън, децата на мечтаното бъдеще се е превърнало на , на ***, децата на туземнците от които избягаха битълс, направиха света *** и място за най долна поквара подобие на ония дето пазеха америка от виетнамските жени и деца, едните хвърляха *** и се дрогираха, другите мутанти безработни/***/ дойдоха и си показаха магариите, а наште ла..йновци ни викат , машала ей тва е демокрацията, спасиме се от руско, сега твае
55
4
 
7
 
! Отговори
Реформатор преди 10 години
Оставка !
54
0
 
7
 
! Отговори
Tiesto преди 10 години
А защо не покажат по британската телевизия този филм? Показват само каквото им изнася. В крайна сметка всеки намира каквото търси.vimeo/75703138#
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ехо
52
8
 
2
 
! Отговори
valenty преди 10 години
До !С това "Те така... " кой знае как си изглеждал/а в Ибиса, Миконос и в Англия. Те така се говори на село.
51
0
 
21
 
! Отговори
! преди 10 години
Че Сл.Бряга и целият ни туризъм е коптор не е лъжа,но че англичаните са пияни,недорасли прасета също не е лъжа.Миналата година бях в Ибиса,кацнах в 14 часа,като отивах към хотела двама англичани повръщаха по средата на улицата...и това в ранния следобед при 40 гр температура,тази година ходих в Миконос,същата работа.Бил съм и в Англия,през седмицата едно коктейлче или биричка,дойде ли уикенда леле мале.Те така...
50
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
голеееми драми, няма що? сл. бряг е отвратително място точно заради пияндетата скандинавци и англичани, но не забравяйте че преди да дойдат те, беше любимото място на всички бг ***, мутри и ***, стреляха се, изнасилваха. логично е че същите си изпраха парите в бетонни кутии, които сега се пълнят с най-долния клас чужденци. какво очаквате - миро пирона или пешо павето да доведат ричърд гиър на културен туризъм у нас ли? и барманите също да не се оплакват - продават алкохол, нали?
49
1
 
15
 
! Отговори
Стършел преди 10 години
....е, какво пък толкова видяхте в тоя филм? Британска журналистка отразява живота на британците, когато са извън страната си. В случая това са британските младежи по нашето Черно море. Същото става и с британците, когато отидат в командировка. Тука никой не ги познава и затова се правят на животни, ако там се опитат да направят подобно нещо ще ги приберат в ареста, а ако ги видят и познати в тоя вид веднага стават ***.
48
0
 
20
 
! Отговори
Хасму преди 10 години
Горката Стейси, така да орезили сънародниците си. Или не могат да си простят, че накупиха апартаменти по 100 хл. евра нагоре от които сега не могат да се отърват за по 30 . "Колонизатори" ли?! Смешници!!!