Минаваш на червено - 1000 лева глоба

БСП готви десетократно увеличение на санкциите по пътя
295
Минаваш на червено - 1000 лева глоба
Снимка: Булфото, архив

Десетократно увеличаване на глобите за някои нарушения на пътя и редица ограничения за младите шофьори, предвижда проектът за нов закон за движение по пътищата, който трябва да влезе за гласуване през март, съобщи бТВ. Проектът е на депутатите от БСП.

1000 лева да стигне глобата за минаване на червено при определени условия, предвижда законът. Планира се и въвеждане на санкция лишаване от книжка до живот.

Вносителите предлагат шофьорите със стаж до шест месеца да нямат право да карат по магистралите, както и между 22 часа и 6 часа сутринта. Докато не направят една година зад волана пък не трябва да возят повече от двама души.

Предложенията предстои да бъдат подложени на широко обществено обсъждане, преди новият закон да бъде внесе за гласуване в парламента. Сегашният ЗДП е променян 49 пъти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още по темата: глобаДвижениепътища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1000 i kyshym v glava za tia ot partiite.mrsni paraziti
246
3
 
2
 
! Отговори
коч преди 10 години
две години им трябва временна книжка, не една
245
1
 
3
 
! Отговори
До 268 преди 10 години
Знаеш ли, все едно е дали ще те утрепе късопола мадама в ново Мицубиши или бръснато *** с качулка на стара барака, неструваща и 1000 лв. Предложението ти е жива андрешковщина.
244
1
 
4
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
/Продължение на 269/5.Адекватна външна политика.В момента има едни Хора, които са дошли в България като Бежанци.Много малко от тях търсят спасение от бомбите. Повечето са тук, защото Войната в Сирия за тях е повод да търсят по-добър живот някъде другаде.НЯМА ЛОШО!Но трябва да има адекватна политика и тя да бъде финансово обезпечена.6.Ограничаване на Ролята на Държавните институции за сметка на увеличаването на Общинските такива-ТАМ ГРАЖДАНСКИЯТ КОНТРОЛ е по- ефективен.6.
243
1
 
6
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Нарушенията по пътя са намаляли и намалят със всяка изминала година,обаче има едни *** в ПАРЛАМЕНТА дето искат да правят РиФорми.Предлагам им следните реформи:1. НАМАЛЯНЕ на броя на депутатите от 240 на 100.2.НАМАЛЯНЕ субсидиите на Партиите от 12 лв./избирател на 4 лв./избирател.3.УВЕЛИЧАВАНЕ на Пенсионната Възраст за служителите на МНО ,МВР и други подобни структури.4.Намаляне на Администативния песонал и ликвидиране на ненужни държавни структури./следва продължение/
242
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз предлагам глобата да е процент от стойноста на автомобила. Примерно 10%, добре ми звучи, така аз като карам кола 5х, ще платя глоба за 500лв, а "бизнесмена" който кара кола за 100х, ще плати 10х, глоба. И естествено само срещу снимка с нарушението.
241
2
 
4
 
! Отговори
Бобо преди 10 години
Пак ви вързаха ***...Обсъждайте си глобите...Те си връщат Пеевски...Утре ще обсъждате цигарите те ще си гласуват бюджета...
240
1
 
4
 
! Отговори
zakon преди 10 години
По-скоро отнемане на книжката доживот за системните нарушители. Не одобрявам конфискацията като мярка, личната собственост,придобита по законен пьт,трябва да е неприкосвенна
239
1
 
3
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
До Ивко: Драги ми Ивко, много си прав в това, което си написал, но искам да ти обърна сериозно внимание на това, че не се пише: "безопастност" пише се "безопасност", драги ми сънароднико! Със здраве!
238
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и и конфискация на превозни средства на системните нарушители, независимо кой е бил зад волана.
237
1
 
8
 
! Отговори
zakon преди 10 години
Трябва превенция, а не санкции. Първо ефективни присъди за инспектори от ДАИ, които продават книжки....катаджии, взимащи рушвети и то. Второ-кампании-медии, курсове, ако трябва всички шофьори да се събират поетапно през няколко години на лекции, филми с ужас и по пътищата и тн. Но най-лесно е да взимаш пари от хората и да не правиш нищо , нали?
236
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
минавам да!но ако съм аз ,а ако е някой нависоко ...... закони за роба!!
235
1
 
8
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Не се спират с безумните идеи и това си е! Какво мислят, че ще променят с тия *** мерки, които предвиждат? Нищо... Те буквално искат да изкарат от колите една доста голяма част от шофьорите, за да си нямат ядове... Както са тръгнали направо, 1000 лева глоба, за това, че си се качил въобще да караш :)))) Натам отиват работите.
234
1
 
4
 
! Отговори
Николов преди 10 години
И кой точно ще ги санкционира тези водачи и как ще им съберат глобите? Може би депутатите ще сложат камери на всяко кръстовище, защото се оказва ,че в страната има селища където никой освен кмета не е виждал ченгета????????
233
1
 
5
 
! Отговори
dd преди 10 години
трябва и смислени наказания за нарушители, които карат пили алкохол. Според мен независимо дали си направил ПТП или не, ако си пил и караш трябва да ти вземат книжката доживот и толкова, просто се качваш на автобуса или караш колело, там и да си пил най-много своята глава ще строшиш.*** е, че в БГ всичките ни наказания са на хартия и за обикновените хора, а за разни *** май не важат...
232
2
 
9
 
! Отговори
!!! преди 10 години
" шофьорите със стаж до шест месеца да нямат право..." - как определят кой шофьор е "млад"? Аз съм със книжка от 6 години, нямам кола и опитът ми като шофьор е много слаб. Мисля, че всичко е въпрос на отговорност преди всичко.
231
5
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
не вярвам, че това ще промени движението на пътя!
230
1
 
7
 
! Отговори
Ме преди 10 години
До fifiВ кои нормални държави градската среда е само и единствено пешеходна зона, а движението на автомобили е по магистралите- май няма такава, а? Някой май се прави на много отворен, а носът му не е напускал БГ-то. :))
229
1
 
12
 
! Отговори
Me преди 10 години
Искам да попитам тази глоба ще важи ли за "притичващите" пешеходци, които САМИ застрашават живота си и този на шофьорите? Ако подобна глоба не влезе в сила и за тях, то това би била абсолютна дискриминация.
228
3
 
9
 
! Отговори
така преди 10 години
До АнонименТова не означава- глобата да несъответства на стандарта на живота ни, а когато има престъпление - това е друг въпрос. Да не забравяме, че самият Ставински затри два човешки живота, а сега си е добре. Законите май са само за нас.