Ново предложение: Младите шофьори с временни книжки

За да вземат постоянна трябва да посещават курсове и да не правят нарушения
87
Ново предложение: Младите шофьори с временни книжки
От СБА предлагат младите шофьори да получават временни книжки. Снимка: Булфото

Младите шофьори да получават временна книжка за срок от една година. Това е едно от предложенията на Съюза на българските автомобилисти, което предстои да бъде обсъдено по време на обществения дебат за промени в Закона за движение по пътищата, съобщава "Монитор".

Идеята е чрез временната книжка младият водач да се донаучи, защото тези 35 часа шофьорски курсове са крайно недостатъчни, уточнява шефът на съюза Георги Янакиев. По думите му е много важно младежите не да бъдат дискриминирани по пътищата, а да не получават усещането, че са пълноценни шофьори, преди да са се научили да карат.

Според предложението, ако временната книжка е за период примерно от една година, през това време водачите ще трябва да посещават допълнителни курсове, да карат с придружител и да не извършват нарушения. Ако спазят всички изисквания, едва тогава ще получат постоянна книжка.

Междувременно бившият транспортен министър и настоящ депутат от БСП Петър Мутафчиев обяви още едно възможно ограничение за младите шофьори - максимална скорост по магистралите от 110 км/ч, вместо както за останалите – 140 км/ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: СБАмлади шофьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 8 години
интересно мие като няма сба какви реклами вървят на това това са отделни фирми но не и сба моля уточнете се
65
0
 
1
 
! Отговори
2013 преди 10 години
В БСП умишлено ли събират депутати с безумни идеи, за да ни забаламосват и да си прокарват тайничко по-големите игри? Вчера - отмяна на забраната за пушене, днес - две различни максимални скорости ? И какво - КАТ да спира всеки с над 110, пък ако не е млад шофьор - айде по живо, по здраво? А камерите как ще отчитат стажа на шофьора? ***ти идиотизмите
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
N, *** си като истински гербер! То между вас и комунистите разлика няма! Като го спре полиция и види, че е млад шофьор - директно му вземат книжката ако е карал с над 110... и по другите пътища - 70 км., умнико! И стикер на автомобила. Може и временен ако колата не е негова. Длъжен е да постави стикер на стъклото. Аман от ***!
63
0
 
2
 
! Отговори
vena преди 10 години
така само временно ще трепят себе си и другите по пътя
62
2
 
0
 
! Отговори
barm преди 10 години
Ми ако няма кола как ще се научи?
61
1
 
13
 
! Отговори
N преди 10 години
То бива простотия бива,ама за това вече нямам думи.И как за младите шофьори по магистралата 110км/ч. Откъде ще разберат че е млад шофьор,ще спират всеки наред за да видят на колко е години ли.То бива комунистите да са прости но с всеки изминал ден ме изумяват повече и повече.
60
4
 
4
 
! Отговори
до 62 преди 10 години
Е как си рискуваш живота бе улична мутро, кат си чешеш топките и се чудиш кого да избомбиш ли бе? Полицай ми бил муртата, къф полицай ти си бе, рекетьор! Имало ***, ми всички сте *** бе кютук, нарочно ви избират такива *** и ***, да тормозите хората! Ае м*****а ти мръшлива, смрадлива, к***е
59
0
 
3
 
! Отговори
gost преди 10 години
като не знае какво да прави с главата си и сто хиляди закона в балгария да изкарат се една фаида или глоби
58
0
 
3
 
! Отговори
gost преди 10 години
тия маи ве4е се 4удят отде да изкарват кинти яко временни книжки тази глупост я 4увам сефте 6то за простотия е това не книжката кара колата а си зависи вси4ко от самия 4овек които е седнал и знае кво да прави с главата си
57
6
 
6
 
! Отговори
полицай преди 10 години
До АнонименДО КОМЕНТАТ 60 ТИ, АКО СТОИШ И СИ ЧЕШЕШ ТО*КИТЕ ПО ЦЯЛ ДЕН, АЗ СЪМ ПОЛИЦАЙ И С ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО СЛУЖА НА ДЪРЖАВАТА. ВЯРНО Е, ЧЕ ВЪВ ВСЯКО СТАДО ИМА ***, НО НЕ СЛАГАЙ ВСИЧКИ ПОД ОБЩ ЗНАМЕНАТЕЛ, ЗАЩОТО ПРЕДИ ВСИЧКО ТЕЗИ ХОРА ЗАЩИТАВАТ И ГРАЖДАНИТЕ , РИСКУВАЙКИ СОБСТВЕНИЯ СИ ЖИВОТ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ! ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ...
56
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се наядоха тези "инструктори". В щатите се подготвяш както прецениш, че ще е добре за теб, обаче изпита не можеш да го купиш.
55
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе еиийй, кратуни, вземете първо оправете полицията, не некви мутри да ми се праат на милицьонери, чешейки си топките, да мислят само кого да ограбят на пътя! Върнете доверието на хората към полицията, сегашните ви служители са чисти престъпници! ...после ВЕРВАЙТЕ ми сичко ше си дойде на местото.. Тъпуци!
54
1
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Аман от червени *** като този Мутафчиев. Като нямаш какво да предложиш, си мълчи, а не говори глупости. Иначе, ако трябва да си сучем езиците, ето друга идея. Защо всеки ден преди да се качиш на колата да не се явяваш на изпит пред КАТ, за да проверят дали не си забравил да караш през нощта.
53
0
 
11
 
! Отговори
Николай Челцов преди 10 години
Единственото нещо от което имаме нужда е възпитанието вкъщи!
52
1
 
1
 
! Отговори
tatar преди 10 години
e mi nemoje vseki da e dobır tova ekato vsıcki dabıdem dobri hudojnitsi
51
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Въртят сучат все се чудят как да оскубят хората, ами ако някой е взел книжка, а почва да кара след 2 години, по-опитен шофьор ли ще е? Как тъпите *** веднъж не го зададоха тоя въпрос.
50
6
 
4
 
! Отговори
Statistics преди 10 години
Така е в много страни. В Нова Зеландия например имат 3 степени, и статистически от въвеждането на тези мерки, са намалели инцидентите. Дали са приложими при нас е спорен въпрос, поради различията в културите - всички знаем какъв е мажоритета от българските водачи на пътя.
49
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямане нужда от повече промени по законите! Имаме нужда от качествен контрол по спазването им и от реално налагане на снкции при извършено нарушение!
48
0
 
35
 
! Отговори
Стефани Дабева преди 10 години
Що за *** идеи, отново... Курса не те прави шофьор, а само чрез него научаваш правилата за движение (които никой,разбира се не спазва) по пътищата... Шофьор ставаш едва когато излезеш сам на пътя и управляваш автомобила си без да има никой до теб! Временни книжки искате, допълнителни часове... Еми да пак пари да гълтате от хората, ***!
47
4
 
4
 
! Отговори
Baj Муню преди 10 години
Аз пък тая заран като се събудих, ми дойде ново предложение- на курсове само навършили 45 и след 10 години стаж с придружител над 60 години да получи книжка за 1 година с редовно(всяка неделя по 4 часа ) ходене на опресняване. Тогава му се дава за още 1 и ако няма нарушения - за 5 , но всяка година на психо.