НС отряза "Атака" за затваряне на границите ни за бежанци

Само хората на Сидеров си подкрепиха предложението
Обновена: 9 окт 2013 14:01 | 9 окт 2013 13:02,
86
НС отряза "Атака" за затваряне на границите ни за бежанци
Снимка: архив, Reuters

Парламентът отхвърли искането на „Атака“ да се затвори границата ни за сирийски бежанци. 18 депутати, само от „Атака“, го подкрепиха, 165 бяха против, а четирима от „Коалиция за България“ се въздържаха.

Всички парламентарни групи застанаха срещу предложението на „Атака“ за проекторешение за недопускане на имигранти от Близкия Изток и Северна Африка, включително и бежанци от Сирийската арабска република на територията на Република България.

Единствено националистите защитиха тезата, че на наша територия не бива да се допускат бежанци. Всички останали парламентарни групи се обявиха твърдо против идеята. Точката изненадващо влезе в дневния ред с подкрепата на ГЕРБ. Това даде повод на лидера на ДПС Лютви Местан да обвини опозицията, че е квазидесен проект, който поставя тактическите ходове над политическите позиции.

Очакваме ЕНП да прогледне кого си има в България за своя посестрима, заяви Местан. По негови думи действително трябва да има дебат за бежанците, които пристигат у нас, и възможността на държавата да се справя с потока, но не чрез обсъждане на проект за решение за недопускане на бежанци.

Позицията на „Атака” е ясна, но какво правите вие, колеги от ГЕРБ, обърна се Местан към опозицията.

България не е готова да посрещне една още по-голяма бежанска вълна. Имаме ясното съзнание за крехката българска инокомика, заяви той и обясни, че страната ни трябва да получи европейска помощ.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов категорично отхвърли обвиненията на Местан. Според него опозицията е искала само да предизвика дебат, а иначе е готова да подкрепи всички конструктивни действия на властта за решаване на проблемите с бежанския поток. Парламентарната група на ГЕРБ ще отхвърли проекторешението за затваряне на границата за бежанци, категоричен бе Цветанов.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров излезе да защити позицията на партията си.

Ако отхвърлите нашето решение, това ще покаже, че нямате пробългаска национална позиция. Това не са бежанци, а филтрирани терористи, заяви Сидеров.

Подобна теза изрази и друг депутат от „Атака“ – Магдалена Ташева, която обясни, че в България не идват бежанци, а терористична армия, отгледана в Турция.

Със съгласието на сегашното правителство вратите на България са отворени. Имаме един министър на вътрешните работи, който е позор за България. Докога министърът на вътрешните работи ще пърха с мигли пред репортерките и ще се прави на госпожица, заяде се Ташева с вицепремиера Цветлин Йовчев.

По нейни думи в момента се реализира опит за ислямизация на България. 

Председателят на парламента Михаил Миков призова институциите да си вършат работата, но припомни, че страната ни е подписала международни конвенции и трябва да ги изпълнява.

Не може децата да страдат за това, че някой някъде не си е свършил работата. Много е хубаво да има служби – ДАНС, НСО, НРС, когато няма предизвикателства за сигурността. А когато има, да казваме:  „Имаме проблем“. Това е послание, което трябва да прозвучи към тях, заяви Миков.

Много е лесно да спазваш конвенцията за бежанците, когато няма бежанци, допълни председателят на НС и призова цялата администрация да си върши работата.

В отхвърлянето на проекта за решение пък Сидеров видя действия на истинската тройна коалиция – ГЕРБ, БСП и ДПС. Според Сидеров по време на целите дискусии те са си подавали топката и са излагали идентични аргументи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
4
 
! Отговори
съдник преди 10 години
До Козар БеленеТеб май нещо те е яд, а!?
42
2
 
30
 
! Отговори
ha! преди 10 години
И какво стана сега? Всички са срещу Атака, защото дава разумно предложение! А останалите продажни *** и клонинги на дъртата Столетница са уплашиха ,че ЕС и САЩ ще им дърпат ушите. Мекерета български продажни.
41
3
 
30
 
! Отговори
съдник преди 10 години
До мартинМи, помагай, щом искаш, аз не мога - трябва да помогна на родителите си (пенсионери) и на детето си. После бих помагал на милионите българи, които живеят под прага на бедността и най - накрая, ако ми е останало милосърдие, бих помогнал и на сирйските бежанци (голяма част от тях, наистина са жертви, но и ние сме). Колкото до предположението, че ЕС ще ни компенсират, то по - добре да препратим бежанците в ЕС, та да няма нужда да ни компенсират, а да компенсират пряко самите бежанци!
40
26
 
5
 
! Отговори
мартин преди 10 години
Хора сме, трябва да помогнем. Тези 1100 лева не са ежемесечни, а са еднократна целева сума, която включва разходи за квартира за кратък период, за изучаване на български, за търсене на работа и т.н. 65 лева е месечната помощ. Предполага се, че ЕС ще ни субсидира за направените разходи, така че държавата да не е на загуба. По-големия проблем е, че наред със сирийците влиза и всякаква друга ***, възползвайки се от ситуацията.
39
2
 
9
 
! Отговори
къдри преди 10 години
А ти какво правиш г-н Местан. Играете си с неосведоменият политически, електорат и злоупотребявате с това всеки ден ги плашите с възродителен процес а вече 14 години подкрепяте именно тях комунистите. Каво прави борисов ами гледа вас вие се коалирахте с атака, тази която нарича четенто на езан вой, тази, която палеше и чупеше пред джамията в софия. вие сте един предател не знам с какво лице застнахте пред хората в Рибново Манол и Павел двама възродители говорят за възродителен процес.
38
1
 
6
 
! Отговори
SF преди 10 години
па нали и я и ти смо бугаре бре тапанарино ниеден. Се Вардар смо бугаре.
37
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЛОТО И ДА СЕ МЪЧАТ МЕДИИТЕ И КУПЕНИТЕ *** ОТ ЕВРЕИНА СОРОС ДА ОЧЕРНЯТ АТАКА СЕ РАЗБРА ,ЧЕ САМО АТАКА НЕ Е ОТ СТАТУКВОТО ,ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО ЗАТОВА ТЯ Е НЕУДОБНА ,ЕТО ДНЕС С ТОВА СИ РЕШЕНИЕ СЕ ДОКАЗА,ЧЕ И ГЕРБ И ДПС И БСП СА ИСТИНСКАТА ТРОЙНА КОЛАИЦИЯ И СА ПРОСТО ЕДНИ ПИОНКИ НА ЧУЖДИ И ВРАЖДЕБНИ НАМ СИЛИ.ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ ХЕЛЗИНСКИ КОМИТЕТ Е ОТПУСНАЛ НА МЕДИИТЕ 2 МИЛ.ЛЕВА ЗА ПРОПАГАНДИРАНЕ НА ТОВА,ЧЕ БЕЖАНЦИТЕ СА(ПОЛЕЗНИ) ЗА БЪЛГАРИЯ
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 37Неграмотник, научи се да пишеш, макар че при тоя мисловен потенциал ти е наистина излишно! В масовия случай българите в чужбина работят и пращат на близките си в у дома пари. А ниската прослойка англичани и масовата арабска *** точи социални помощи. *** се прехранват с престъпления и са толкова неграмотни, че даже не могат да си поискат социални помощи в чужбина.
35
0
 
11
 
! Отговори
съдник преди 10 години
До АнонименЗащото си персонално засегнат "реформатор" и защото предпочиташ Бойко Дюнера на власт!Няма невъзможни неща, когато една нация е обединена и работи за собствения си интерес!Ама за това трябва човек да не е откъснат от корените си (език, род, национални ценности), трябва да не чака друг народ / народи да му решава съдбата, та било то и ЕС. Трябва да не мрази себеподобните си и т.н. Много неща трябва, а колкото за мин. заплата от 1 000 лева, питай ГЕРБ - те обещаха средноевропейски!
34
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предложенията на атака винаги са популистки и за наивници. Те самите знаят, че са неизпълними, но мехлем за непросветените. Също като пенсиите и заплатите. Аз също искам тези неща, но не може поради ред причини и те не са свързани с коалиции и др. подобни.
33
0
 
36
 
! Отговори
SF преди 10 години
Бежанци ... До вчера рязали глави а днес се водят бежанци у нас. Утре ке поискат радикална джамия. Затваряй!!!!
32
1
 
7
 
! Отговори
съдник преди 10 години
Измежду нас (българите) наистина има много ***, но това са най - вече хора откъснати от корените си, хора числящи себе към друга националност (помаци, "македонци", марсианци ...) и /или изповядващи различна от източното православие религия (кришнари, ислямисти и т.н.), забравих и за ***, но най - страшни са нихелистите, заклетите протестъри, "антикомунистите" и хейтърите (изповядващи само и единствено ненавист към останалите българи). Е така е и след като ние не ги осъждаме морално, то ..
31
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да си спомним как "изстрадал" "бежанец" изнасили студентка от НБУ.Жените в кв. "Овча купел" се страхуват да ходят сами до магазина и да излизат по тъмно.Достатъчно позитивно ли е това?Политиците казват, че "бежанците" щели да ни решат демографския срив.А нима българите не знаят как се правят деца?! Тогава политиците да дадат пример и да изпратят дъщерите и жените си при бежанците, за да оправят демографията!Вероятно, обаче, преди това ще им изрежат външните полови органи (за добро възпитание).
30
33
 
2
 
! Отговори
СВЯТ преди 10 години
БУГАРИТЕ ЩЕ УМРАТ ОТ ЗАВИСТ .....ЗАШТО СИРИЙЦИТЕ ЖИВЕЯТ НА ТЕХ НИЯ ГРЪБ .....А ЗАБРАВИХА КОЛКО *** ПОЛУЧАВАТ ЕВРОПЕЙСКИ ПОМОШТИ
29
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те са бежанци в съседните държави (Турция, Ливан, Ирак, Иран). На следващите граници са вече нарушители и нелегални икономически имигранти. Те вече са поискали бежански статут в Турция и не могат да поискат наново в друга държава. Затова си крият документите като пресекат "границата" ни. По време на война правят по 2 деца (абсолютна малоумщина) и идват да точат социалните системи на европейските държави. Нашите политически *** пращат указателни писма "Да се създава позитивен образ на беж
28
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пенсионерите кретат с по 150 кинта, за бежанците се дават по 1100... Е, нема по-*** и преебани хора от избирателите на Серго.
27
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срам и позор! Баба ми си умря жената. 15 години получава пенсии малко над минимума. То не бяха 90-100-110-120-130-140лв. Ей така си и отиде. Цял живот са работили за България и 100 и кусур лева пенсия. Зимата стоеше с пуловер, палто, ръкавици и шапка в апартамента. Казваш и пускай си печката ние децата ще го плащаме. Вика: "Не, не искам да съм ви в тежест". И си замина на 75 години. Сега плащаме по 1100лв на бежанец на месец. Всички, които работим за Бог да прости.И не искат дрехи втора употреба
26
5
 
3
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Няма по-лесен начин да унищожиш една добра, но неудобна идея и истина от това да я сложиш в устата на един луд
25
0
 
29
 
! Отговори
dimitarbt преди 10 години
Поредния паметен ден в историята за прецакана България и бездушевни политици.
24
9
 
10
 
! Отговори
и ся ко? преди 10 години
И ко ми ревете сега?Нали българите са лош матриал?Червените фашисти избиха сънародниците си и сега ще ли заменят с убав матриал -Арабско-***.