НС отряза "Атака" за затваряне на границите ни за бежанци

Само хората на Сидеров си подкрепиха предложението
Обновена: 9 окт 2013 14:01 | 9 окт 2013 13:02,
86
НС отряза "Атака" за затваряне на границите ни за бежанци
Снимка: архив, Reuters

Парламентът отхвърли искането на „Атака“ да се затвори границата ни за сирийски бежанци. 18 депутати, само от „Атака“, го подкрепиха, 165 бяха против, а четирима от „Коалиция за България“ се въздържаха.

Всички парламентарни групи застанаха срещу предложението на „Атака“ за проекторешение за недопускане на имигранти от Близкия Изток и Северна Африка, включително и бежанци от Сирийската арабска република на територията на Република България.

Единствено националистите защитиха тезата, че на наша територия не бива да се допускат бежанци. Всички останали парламентарни групи се обявиха твърдо против идеята. Точката изненадващо влезе в дневния ред с подкрепата на ГЕРБ. Това даде повод на лидера на ДПС Лютви Местан да обвини опозицията, че е квазидесен проект, който поставя тактическите ходове над политическите позиции.

Очакваме ЕНП да прогледне кого си има в България за своя посестрима, заяви Местан. По негови думи действително трябва да има дебат за бежанците, които пристигат у нас, и възможността на държавата да се справя с потока, но не чрез обсъждане на проект за решение за недопускане на бежанци.

Позицията на „Атака” е ясна, но какво правите вие, колеги от ГЕРБ, обърна се Местан към опозицията.

България не е готова да посрещне една още по-голяма бежанска вълна. Имаме ясното съзнание за крехката българска инокомика, заяви той и обясни, че страната ни трябва да получи европейска помощ.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов категорично отхвърли обвиненията на Местан. Според него опозицията е искала само да предизвика дебат, а иначе е готова да подкрепи всички конструктивни действия на властта за решаване на проблемите с бежанския поток. Парламентарната група на ГЕРБ ще отхвърли проекторешението за затваряне на границата за бежанци, категоричен бе Цветанов.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров излезе да защити позицията на партията си.

Ако отхвърлите нашето решение, това ще покаже, че нямате пробългаска национална позиция. Това не са бежанци, а филтрирани терористи, заяви Сидеров.

Подобна теза изрази и друг депутат от „Атака“ – Магдалена Ташева, която обясни, че в България не идват бежанци, а терористична армия, отгледана в Турция.

Със съгласието на сегашното правителство вратите на България са отворени. Имаме един министър на вътрешните работи, който е позор за България. Докога министърът на вътрешните работи ще пърха с мигли пред репортерките и ще се прави на госпожица, заяде се Ташева с вицепремиера Цветлин Йовчев.

По нейни думи в момента се реализира опит за ислямизация на България. 

Председателят на парламента Михаил Миков призова институциите да си вършат работата, но припомни, че страната ни е подписала международни конвенции и трябва да ги изпълнява.

Не може децата да страдат за това, че някой някъде не си е свършил работата. Много е хубаво да има служби – ДАНС, НСО, НРС, когато няма предизвикателства за сигурността. А когато има, да казваме:  „Имаме проблем“. Това е послание, което трябва да прозвучи към тях, заяви Миков.

Много е лесно да спазваш конвенцията за бежанците, когато няма бежанци, допълни председателят на НС и призова цялата администрация да си върши работата.

В отхвърлянето на проекта за решение пък Сидеров видя действия на истинската тройна коалиция – ГЕРБ, БСП и ДПС. Според Сидеров по време на целите дискусии те са си подавали топката и са излагали идентични аргументи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
10
 
! Отговори
Реформатор преди 10 години
Границата ни щеше да се пази ако полицаите пред Народното събрание не браниха Сидеров от народната любов а се пренасочваха към границата.Границата кой да е пази....овчарите ли?
62
0
 
27
 
! Отговори
11 преди 10 години
Всички политици убиват българският народ отглеждат *** и талибани,а собственият народ го обрича на гибел!Времето изтича няма спасител!
61
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атака не искат затваряне на границите. Предложението е театър за пред матеряла...Как може хора които пиянстват по европейски заведения да мислят за граници и т.нт.. всичко е намислено нарочно..волен си гледа рахата..а границите няма да бъдат затваряни защото така е заповядано отвън. Невъзможно е малка държава без армия да има собствена политика особно пък с такива "политици" каквито са нашите.
60
0
 
18
 
! Отговори
detelina преди 10 години
Продажници сме и това е!За пари ще продадем и майките си!Който направи размириците, той да си вземе сирииците,а това са американците, които не се наядоха!Аз съм безработна, и не мога да се запиша на ТБ, И ДА ПОЛУЧАВАМ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ, А ТЕ ИДВАТ НА ГОТОВО И,ХОП ВСИЧКО ИМ Е УСИГУРЕНО!НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА,500ГОДИНИСМЕ БИЛИ ПОД ТУРСКО РОБСТВО, ВЕЛИКИТЕ СИЛИ ТОГАВА СЕ ИЗГАВРИХА С НАС, И СЕГА ПАК ПРОДЪЛЖАВАТ.Майка ми с 33год стаж получава 136лева пенсия, а за тях 1300лева-от какъв зорКАВО СА ДАЛИ ТЕ НА БГ!?
59
1
 
15
 
! Отговори
подайте си оставките преди 10 години
Изоставате с новините. Вече приемаме "бежанци" и от Афганистан. Само който не пробвал да влезе в България той не е успял досега, а продължават да ни уверяват че нямало проблем. За мен времето на тоя парламент изтече. Вчера сами си признаха, че са неподготвени. Щом са неподготвени да си подават оставките!!!!!
58
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TIA HORICA SE IZMUKNAHA OT VOINATA V SIRIA OBACHE OT IDIOTIZMA NA POLITICITE NI ZLOBATA NA NISKOINTELIGENTNITE sunarodnici izmukvane nema
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора, разберете, че имаме НАЦИОНАЛНИ ПРИОРИТЕТИ! Дали идват от Атака, Герб, Бсп, няма значение. Има значение кой как гласува! Всяка от тези партии е отчасти полезна за България, но в много малък процент, защото противопоставянето е толкова силно, че не си говорят! Факт е, че някои ходове на тези партии са полезни, но болшинството са инатене и проклетия! В конкретния скучай всички са се направили на по-европейци от ЕС, но никой няма да прибере или плати на емигранти, нали? Водят ни към конфликти!
56
0
 
1
 
! Отговори
съдник преди 10 години
До TOTOА Цветанов, Борисов и Цачева?!
55
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е нагло пренебрежение ,желанието на целият български народ зелената граница с Турция да бъде затворена.
54
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега и тях ще носим на гръб, освен ромите, депутатите и много други...
53
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Половината са престъпници! Искат да ни затрият като нация! Вкарват ги тук и междувременно си крадат от парите, които ЕС спуска ! Съвсем скоро ще се превърнем в клоака, ако това не спре!!!!!!!!!!!!
52
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май този път ще гласувам за Атака.
51
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕПРЕМЕННО трябва да се затворят границите! Вчера към 17.15 се качих в трамвай 22 идваща от Овчеа купел. Беше претъпкано с бежанци. Едри тежки черни жени с по няколко /2-4/ деца, мъже. едвам се качх. Седяха нагло по седалките и със сигурност нямаха билети. На спирка Халите, до джамията се изсипаха всичките. Как така един български пенсионер, работил ще трявба да живее с 200 лв., а някакви си нагли чужденци ще струват на нас по 1000 лв. на месец? ВЪН! ДА СЕ ЗАТВОРЯТ ГРАНИЦИТЕ! СТАВА СТРАШНО!
50
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега вече съм твърдо убеден, че и Бойко е национален предател като Бея и Гея! ***!
49
0
 
11
 
! Отговори
съдник преди 10 години
Съпругата на Стоян Колев, собственик на търговска верига "Перла" и общински лидер на СДС в Айтос, прегази на пътя възрастен човек и получи оправдателна присъда. Това ли е целта на "съдебната реформа" на Реформаторския блок?! Такова ви е и отношението и към бежанците и към всичко останало!
48
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атака да направят едно добро предложение и ГЕРБ да не го подкрепят?!!! В този парламент изглежда са само национални предатели, без изключение. А иначе, части от София вече приличат на Кабул. С тези темпове на приемане на *** , скоро и в други български градове, хората ще пропищят. Затова всички българи заедно трябва да изметем в най-кратки срокове продажните политици от народното събрание-да се вдигаме на бунт и гражданско неподчинение.
47
2
 
22
 
! Отговори
съдник преди 10 години
Хич не ме е еня за тъпите ви политически препирни, както и причините, поради които мразите АТАКА, но че бежанците са в повече на изстрадалия български народ е очеваден факт. Та ние, българите сме като бежанци в собствения си дом заради продажни политици от целия спектър на политическото пространство и ако АТАКА предлага мярка да се защитим, то аз я подкрепям! Иначе "реформатори", "информатори", "европейци", социалисти, ГЕРБ и т.н, в т. сте от един и същи клон на БКП, при това от яловия клон!
46
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от АТАКАБЪЛГАРИ САМИ ВИЖДАТЕ, ЧЕ НАШИТЕ КОЛЕГИ В НС СА ПРОДАЖНИЦИ! ПОМНЕТЕ И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ САМО АТАКА ЗАЩИТАВА БЪЛГАРИЯ!
45
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малко са ни ***, та ще си ги внасяме. Ужас...
44
2
 
14
 
! Отговори
до кога рая??? преди 10 години
българи спите ли??????