Фургонният лагер за бежанци в Харманли заработи

Първите 54 сирийци бяха настанени там тази нощ
Обновена: 12 окт 2013 11:57 | 12 окт 2013 11:32,
18
Фургонният лагер за бежанци в Харманли заработи
Снимка: Булфото, архив

Временният приемателен център в Харманли заработи. Първите 54 бежанци бяха настанени във фургоните в бившите казарми в града на Белоногата тази нощ. Всички те са сирийски граждани.

Новонастанените са получили пакети с храна за пет дни напред. Осигурени са им ток и вода.

Бившите казарми край Харманли не са напълно готови за приемането на бежанци, но останалите центрове в страната са препълнени. Днес екипи на ВиК довършват работата си там. Притеснението на местните хора е свързано и с липсата на обезопасителни огради, тъй като фургонния лагер трябва да е от закрит тип. Липсата на огради застрашава и бежанците. Това е така, тъй като свободното им придвижване на територията на казармата не е ограничено, а старите и неподдържани казармени помещения могат да се срутят и да станат причина за инциденти сред новонастанените във фургоните.

Какъв е капацитетът към днешна дата на приемателния център в Харманли не е ясно. Според предварителните разчети фургоните могат да поемат около 200 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: бежанциХарманли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАЩО СМЕНИХТЕ ЗАГЛАВИЕТО54 нелегални емигранти се настаниха в център в ХарманлинаФургонният лагер за бежанци в Харманли заработиПървите 54 сирийци бяха настанени там тази нощ
15
0
 
6
 
! Отговори
TOTO_!!!! преди 10 години
За пръв път в живота ми не ми е жал за "хора в нужда". Тия си размахват сметките в турски банки, подиграват се с дарените дрехи, и искат статути, все едно сме им длъжни за нещо...Не ви щем, бежанци!
14
0
 
5
 
! Отговори
TOTO_!!!! преди 10 години
Горките хорица от Харманли правиха подписки против това, ама кой ли ги чу?!С какво ДС уплаши бедните българи там, че не протестираха дори? Явно става въпрос за пране на доста парички. Продажни управници, ще горите в ада!
13
0
 
12
 
! Отговори
от границата преди 10 години
Скоро тая държава няма да я има. Въпрос на време е....
12
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 10 години
a не може ли за по-просто да посочите пътя обратно на тези *** вместо да ги настанявате където и да било...!
11
1
 
10
 
! Отговори
до петолъчка в гъзе преди 10 години
Хайде стига сте търсили вина в този и онзи?Никой от вън не ни е виновен,че ни го навират отзад.Вината е в това мръсно,продажно правителство,което ни е заголило ***.Нямаме нито достойнство,нито авторитет пред света.Българи е равнозначно на ***.Гордеете ли се с това?Сега си стойте в къщи,драскайте си тук и чакайте някой друг да ви свърши работата.Срам ме е от вас !!!
10
2
 
29
 
! Отговори
2 преди 10 години
стига манипулация и измислена толерантност..стига снимки на дечица.Иде вълна от мюсулмани и хора които няма да ни търпят...спрете ги *** политици.Някое време трябва да разстрелят тези които допускат това сега да се случва.Затрихте България ***.
9
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе Dnes да бяхте взели по домовете си няколко десетки от тия сирийски деца да дадете пример.Писна на ни от тия сополиви снимки дето ни ги пробутвате.Ама снимайте и муджахидините зад тях.
8
3
 
34
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
А относно непрестанните клетви, че и на нас можело да ни се наложи един ден да търсим помощ: ние без война напускаме родината и познатайте колко от тези български емигранти са потърсили помощ и по-добър живот в Сирия, Афганистан, Пакистан, Сомалия и т.н. ?
7
0
 
45
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Фургонният лагер за бежанци в Харманли заработи-Като сане много студено кой ще плаща тока. Стари българи по селата умират от студ, броят стотинките за лекарство и хляб вие сирийци пускате в страната. Всичко Мара втасала ...Българина *** няма за гайда мисли .. на голо шкембе чифте пищови
6
1
 
46
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Вижте добре "грейналите личица" на тези дечица и преди да се подмокрите от удоволствие си ги представете след 10-ина години: брадати козли с няколко забулени фусти около тях и 10 пъти повече дечица с "грейнали личица". Малцина от тях ще станат пълноценни граждани на обществото, например инженери говорещи руски. Останалите ще си изградят паралелна държава с единствената цел да превземат гостоприемника. Това са те - ***, които се разнасят, плодят, унищожават организма, който ги е приютил.
5
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А хиляди противопехотни мини гният по складовете.Трябва само да се сложат където трябва и никой няма да си помисли даже да припарва.Всяка държава има право да си охранява границата по начин по който намери за добре.Това да не е общинска мера.
4
3
 
48
 
! Отговори
Петолъчка в сърцето преди 10 години
Турция здраво ни прецаква с тия сирийци. Как така минават пеша БЕЗ ДОКУМЕНТИ цяла Турция, после пак БЕЗ ДОКУМЕНТИ по моста или на кораб през Босфора и накрая 1000 човека с малки деца пеша в граничната зона и минават границата, без Турция да се усети??? Турция ни мрази и нарочно ни ги праща тия, за да ни съсипе и без това разклатената икономика.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
i pasporti im dayte
2
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***
1
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да не забравите и да им дадете и по един лаптоп или таблет.Осигурете им и Интернет .А да и кабелната телевизия също.