Шофьорите с купени книжки са страшни

Лошите пътища са друга причина за катастрофите, смятат в БАС
19
Шофьорите с купени книжки са страшни
Най-много пострадали има на спирките. Снимка: Булфото, архив

След като се появиха различни идеи за промени в Закона за движение по пътищата, като например да има книжки за велосипедисти и да се ограничат правата на младите шофьори, Владимир Тодоров от от Асоциация на пострадалите при катастрофи коментира, че генералният проблем за пътната безопасност всъщност е, че не се прилага законът.
 
Глобите не се събират, не могат да ти вземат книжката за сериозно нарушение, а върху това трябва да се помисли, призова той по ТВ7 тази сутрин.
 
Според Борис Гаврилов от Български автомобилен съюз основният проблем е в липсата на уважение от страна на шофьори и пешеходци.

Още по темата

Освен това всички знаем колко лошо е състоянието на пътищата, а и с продажбата на книжки излизат едни водачи, които са меко казано страшни, каза той.

Гаврилов обвини и катаджиите, че излизат на пътя не да помагат, а да рекетират шофьорите.

Най-много са пострадалите на спирките на градски транспорт, защото преди да дойде трамваят, всички хукват, а една кола, която се движи с 50 км в час в градски условия, има 14 метра спирачен път, посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
7
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 10 години
......а лекари,юристи и министри с купените дипломи........о,да за тях властите нищо не знаят,както за Боевски.
18
1
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Този бисер с книжките за колоездачи го бях пропуснал. Направо и книжки за пешеходци да въведат.
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
всяка втора книжка е купена - няма, какво да се коментира повече
16
1
 
10
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
а като дойдат " докторите " с купени дипломи тогава ще видим кон боб яде ли турчин в джамия пърди ли - на български - сонръ биинли оладжък
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора, пазете се по улиците и тротоарите!Сутрин излизате от дома си и не се знае дали ще се приберете живи!Купените книжки в Бг са повече от 400 хиляди!Знам *** *** които никога не са ходили на училище, а още по-малко на шофьорски курс а карат мерцедеси и бмвета!Дори и не работят нищо в момента!?Виновна е тъй-наречената държава и политиката на политиците, които мачкат нормалните хора, които работят и си плащат данъците!
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как така 'купени' бе?!КОЙ?Любима структура в българския език: казваш нещо, ама не става ясно нищо!Инструкторите или полицаите са продали книжките?Щото не знам дали осъзнавате, но за да се изкара книжка в БГ трябват часове и усложнения, като за самолет в Америка и на всичко отгоре сме най-дивашката държава що се отнася до шофирането!Факт - законът не се прилага... за всички!Това създава ТРАЙНА нагласа у множество ***, че могат да дивеят безнаказано във вреда на останалите.
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха ха ха а като видите какви инструктори има ще ви стане лошо. Онзи ден карах зад един инструктор, той човека не спира на пешеходна пътека въпреки че има хора на нея. Не дава мигач при завиване и престрояване. Повечето инструктори и те с връзки станали такива, и на тях някой им е дал книжката по "другия" ред. И как очаквате такива хора да ви научат на нещо като те самите не могат да карат.
12
2
 
9
 
! Отговори
Пешеходен автомобили преди 10 години
М да така е, щото бой Шофер, има разписание и обикновено нарочно се гаври с хората на спирката, чака 2 мин, хлопва ти вратите под носа и потегля, а че има още 10 човека които 40 мин чакат този автобус и не са се качили, него това не го интересува, той има разписание и в толкова часа трябва да се разпише на последна спирка !!!
11
2
 
27
 
! Отговори
акуд преди 10 години
а шофьорите с купени книжки на 90% са какви?????? ромчетааааа
10
1
 
34
 
! Отговори
Сайклър преди 10 години
Да не забравяме че трябва да има и Евро-4 стандарт за велосипедите. И тези с над 18 скорости да плащат двоен данък.
9
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голям са проблем"мъжкарите", които мислят, че като се качат на една 15 годишна бракма с пробит ауспух, са най-великите..и ако /пази Боже/ ударят човек, плачат като дечица..защото за много от младите шофьори кормуването е като компютърна игра...караш, блъскаш, разбиваш коли...но си на уютния стол у дома, ако минеш препятствията ...си на друго ниво..Младежииии....в живота няма девет нива!!!Живота е един - пазете го!Когато седнете в колите, забравете за компютъра!Реала е твърде различен от виртуала
8
3
 
4
 
! Отговори
Иво-000 преди 10 години
До yasenslИ за *** трябва книжка.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може и данък за велосипеди да въведат, както са тръгнали.
6
4
 
32
 
! Отговори
yasensl преди 10 години
Книжки за велосипедисти!!Трябва и за пешеходците а има книжки!!!
5
1
 
13
 
! Отговори
Папата преди 10 години
Да, но колко често колата наистина се движи само с 50 км/ч
4
4
 
16
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Тодоров,що не кажеш,че и "ФАРОВЕТЕ" не помагат и да се застъпиш да не ни дерат кожите!!Ама те ви наиграха с данъка :)
3
3
 
26
 
! Отговори
Бизнесмен-Политик преди 10 години
Не ви разбирам честно.Най нормалното нещо в България е да станеш бизнесмен с много пари като си поставено лице на политиците,да си купиш няколко висшета за образование и шофьорска книжка като аз стигнах само до категория C.Стори ми се прекалено да имам закупена категория за Автобус и Тир не че нямам кинти окрадени от нашия *** *** народ да си платя.Сега аз самия съм политик и първата ми работа е да ви наложим всякакви ограничения и вдигане на данъци на смачканите ви бедни колици.Късмет овце!
2
1
 
9
 
! Отговори
MAFIOTI преди 10 години
Koga ste arestuvat Jordan Arabadjiev , bosat na DAI za da si priznae za biznesa s prodajbata knijki !Zasto Petar Mutafchiev ot BSP uredi tozi Geiber za direktor . Postaviha valka da pazi stadoto !
1
0
 
60
 
! Отговори
System32 преди 10 години
Много добре казано:-Глобите не се събират-основният проблем е в липсата на уважение от страна на шофьори и пешеходци-продажбата на книжки-катаджиите излизат на пътя не да помагат, а да рекетират шофьорите