Студентите се канят: Окупация докрай!

Продължаваме, няма да се откажем, категорични са те въпреки призива на СУ
Обновена: 28 окт 2013 18:01 | 28 окт 2013 17:47, Камелия Цветанова
291
Студентите се канят: Окупация докрай!
Снимка: БТА

Студентите продължават с окупацията на Ректората и няма да се откажат, докато парламентът не се разпусне и не бъдат насрочени предсрочни избори.

Въпреки призива на Академическия съвет на Алма матер да намерят друг начин да покажат недоволството си и да не пречат на учебния процес, студентите са категорични, че само окупацията е формата.

Четири месеца бяха по-леките форми на протеста, в момента даваме пример на нашите колеги от страната и няма да се откажем, ще продължим, категорични бяха представители на окупаторите.

Студентите в Ректората скандираха "Оставка" и "Всеки ден ще е така до победата", а събралите се техни колеги от външната страна им отговаряха с викове: "Ние сме с вас".

Още по темата
Студентите да намерят друга форма на протест, която да не пречи на учебния процес, призова по-рано ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев след заседанието на Академическия съвет заради окупацията на Ректората от страна на студентите.

В декларация на съвета преподавателите изказват своето разбиране относно правото на младите хора да изразяват недоволството си от политическата ситуация, но в същото време настояват студентите да покажат недоволството си по начин, който да не пречи на останалите.

В декларация на съвета преподавателите изказват своето разбиране относно правото на младите хора да изразяват недоволството си от политическата ситуация, но в същото време настояват студентите да покажат недоволството си по начин, който да не пречи на останалите.

Какъв точно да бъде този начин проф. Илчев не пожела да уточни, а лаконично коментира: "Да го измислят, това са млади интелигентни хора."

Очевидно обаче университетът ще остане затворен.

Академическият съвет е взел решение да удължи семестъра с толкова дни, колкото продължи окупацията на Ректората.

Проф. Илчев беше категоричен, че очевидно има външни политически фактори, които влияят на окупацията. Представители на поне три политически сили имаше вчера тук, мотивира се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още по темата: окупациястудентиСУ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
1
 
! Отговори
doremi преди 10 години
ще ми се някой да попита тези загрижени за образованието си студенти дали смятат да остават в България като завършат
203
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забравихме за партиините пари а партиите удобно мълчат .В момент когато е необходим всеки един лев те се къпят в разкош .Трябво отново да се повдигне този въпрос и да не им се дава миг спокоиствие .Трябва да сеиздържат от членски вноски.
202
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Нека си протестират, на мен не ми пречат. По-добре така, отколкото да затварят кръстовища и да крещят по улиците. И какво ще постигнат накрая? - Нулева година... Честито!
201
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червено кaфявaтa русофилскa влaст е готовa нa всичко зa дa упрaвлявa. Дръжте се млaди хорa, довечерa отново ще бъдем до вaс в борбaтa ви с мaфиятa!
200
2
 
3
 
! Отговори
бивш студент преди 10 години
До СтудентВсички на площада!Да прогоним "окупаторите" на нашия университет!Не на политическата мафия, опитваща се да ни използва за мръсните си цели!
199
3
 
3
 
! Отговори
Муто преди 10 години
Не са виновни студентите, а плъховете, които режисират действията им. Сините демократи за сетен път показаха, че са най-тоталитарно настроената част на обществото.
198
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БАСИ МАЛОУМНАТА ДЪРЖАВА, АБЕ КВИ СА ТИА ЛИГЛЪОВЦИ ДЕТ НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТЯХ СЕКИ ДЕН, ДА ВЛЯЗАТ БАРЕТИТЕ И ПО ЕДИН ХУБАВ ПЕРДАХ И ПО ЕДИН ПРЕДУПРЕДИТЕЛЕН ПРОТОКОЛ. ТОВА НАШЕТО НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ, НАШЕТО Е АНАРХИЯ, КАКВАТО НЕ ПРИЛИЧА НА ДЕСНИ СИМПАТИЗАНТИ, ПИСНА МИ ОТ ПЛАТЕНИ ***, ДЕТ МИ ГОВОРЯТ МАЛОУМЩИНИ ЗА НЕКВИ ЦЕННОСТИ
197
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Личи си почеркът. Сред окупаторите изпъкват,, Студентки,, в пенсионна възраст ,жалки в опитите да изглеждат млади.,,Студенти,,отдавна напуснали скамеиките.*** ,гербаджии, костовисти,реформатори. Уродливи физиономии.....
196
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имаше един политик в миналото които е казал ...со кроце со благо и малко кютек.Та мисля си дали не е време да хванем тоягата.
195
2
 
2
 
! Отговори
lili преди 10 години
ima edin prof.komunjaga prilitscha na ziganin janakiev mai besche kak e utschil kak e savarschil koi stavaha prof.ami samo komunjagite ot bkp a sega see li ne see po telv.snoschi go gledah lize v lize meine ne me priemaha v unive r.saschoto dado mi e bil mnogo bogat bjah vrag a toja prof.podai gasez kak ima mutra da govori prep.b.mirtschev agenta i toi e v univer.,eto takiva utschat bg.studenti kak moje studentie da vikat tscheveni bokluzi kade bjaha 4 g.prav.na gerb i mutrite ot gerb mutrite
194
2
 
4
 
! Отговори
bg преди 10 години
tesi studenti deto vikaha tscherveni bokluzi tova li sa studentite na bg.a maikite im i baschtite im nali sa bili komunjagi moje bi tjah da gi narischat tscherveni bokluzi tsche ne sa gi vaspitali tesi lumpeni koito kreschat i obijdat po dobre e da se hvanat na rabota i na brigadi kartovi morkovi a ne da schmarkat narkotizi i da pijat do koserkata a posle se bijat sgradata na univ.e sa vsitschki studenti da hodat na ploschadite kadeto sa i roditelite im faschagite prei bili komunjagi saga demok
193
1
 
10
 
! Отговори
до Пешо преди 10 години
Защо да не окупират Ректората? Това могли, това окупирали. Те може да са страхливци, но никак не са глупави. Ако окупират някое от посочените от теб места, съответната охрана и полицията ще ги разпилее за нула време и дотам с протестчето им. А сега медиите има какво да отразяват, което също е част от тактиката им :)
192
5
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Смешна работа, ако искат оставка на ректора на СУ, разбираемо е да окупират Ректората. А те уж искат други оставки, на политици. Тогава да идат да окупират Президентството, Министерски съвет, Столична община или която и да е друга политическа институция, закъдето искат оставки.
191
3
 
16
 
! Отговори
HCDV! преди 10 години
Защо никой от обявяващите се за нов морал в политиката студенти не попита кой назначиИВО ПРОКОПИЕВЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН ПЕТЪР КЪНЕВ ДАНИЕЛА ДОКОВСКАВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВСВЕТОСЛАВ БОЖИЛОВза членове на университетското настоятелство на СУ?
190
12
 
16
 
! Отговори
Студент преди 10 години
ВСИЧКИ НА ПЛОЩАДА! Никога няма да се оправим ако оставим БСП и ДПС на власт. Този филм сме го гледали не помните ли?Той (независимо дали е 45, 68, 89, 91, 97 или през 2000г) винаги края е един и същ. Разорена държава бедни и глупави хора и богати олигарси. ЗАРАДИ ДЕЦАТА ИЗЛЕЗТЕ ОТ МИШИТЕ СИ ДУПКИ!
189
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Повече от 100 дни стачка и резултат - НУЛА. Ако имаше желание за поне малко комуникация, нямаше да е така. Младите не са заспали и увредени като повечето възрастни. Те не понасят неправди и лъжи и добре, че е така. Тази стачка е логично продължение на протестите, за които са виновни самите политици!
188
10
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Милицйонерите и техните похвати излизат на светло вече. Изкарайте и танковете вече , не е ли време ?. Смажете ги като в Унгария. Завинаги комунизъм в тази клета България.
187
16
 
16
 
! Отговори
КИРИЛ СОФИЙСКИ преди 10 години
А,ВСЪЩНОСТ НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КАКВО ИСКАТ ТЕЗИ ЛИГЛЬОВЦИ "СТУДЕНТИ" ?!?! БИРА, СЛАДОЛЕД,,ОТСТАВКА, НАСТАВКА ???? ЩО НЕ ОКУПИРАТ МЕНЗАТА И ОТ ТАМ ДА ИСКАТ КАКВОТО СИ ЩАТ? ЧЕ ТЕ С НАЛУДНИЧАВИТЕ СИ ИСКАНИЯ ,УТРЕ МОЖЕ ДА ПОИСКАТ ВСИЧКИ ДА СТАНЕМ ФЕНОВЕ НА ЛОКО ПЛОВДИВ - ИНАЧЕ ОКУПАЦИЯ ДО ДУПКА!!!ДОБРЕ АМА ДА ОКУПИРАТ МАЗЕТАТА НА МВР ! И ТАМ ДА СЕ ЛИГАВЯТ ДО НОВА ГОДИНА АКО ЩАТ.А БРЕ ЗАЩО ЛИ ИМ ОБРЪЩАМЕ ВНИМАНИЕ? ТАКА ПРАВИМ ОТ *** -ГЕРОИ ! МАЙНАТА ИМ!
186
12
 
17
 
! Отговори
Протестиращ преди 10 години
червените пидали се ошашавиха атакуват ги отвсякъде,и вместо да подадат оставка те впрягат целия левашки състав да пише компромати и откровени лъжи за протестите и протестиращите хора,и това е непроменено едни и същи лъжи от 1990г.първата студентска стачка с/у лукановото п-во днес пак са същите компромати,а тези хора са рожба на демокрацията на по 20-24г.необременени с никаква власти или олигарси,но тъпите комунисти не могат да измислят други лъжи толкова им е умствения ленински багаж...
185
16
 
13
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Напред Юнаци.България цяла сега нази гледа!