На властта ще й попречи, ако 150 000 студенти излязат на улицата

Проф. Григорий Вазов: Има по-ефективни форми за протест от окупацията
Обновена: 29 окт 2013 13:25 | 29 окт 2013 10:20, Екип на Bulgaria On Air
14
На властта ще й попречи, ако 150 000 студенти излязат на улицата
Проф. Григорий Вазов Снимка: архив, Булфото

„На властта няма да й попречи, ако студентите окупират учебните си заведения. На управляващите ще им попречи, ако от тези 250 000 студенти поне 150 000 излязат на улицата“, каза в ефира на Bulgaria On Air ректорът на Висшето училище по застраховане и финанси Григорий Вазов.

Според него има много по-ефективни форми за студентски протести. „Те могат да изразят несъгласието си в двора на университета, пред университета, на пътя до университета, буквално навсякъде. Съветът на ректорите обаче не е съгласен с думичката „окупация“. Окупира се чужда територия, а аудиторията не е чужда територия за студентите, тя е именно тяхна територия“, посочи още Вазов.

По думите му Съветът на ректорите вярва в морала, интелигентността и достойнството на студентите, в уважението им към Конституцията и законите за висшите училища, към техните колеги и преподаватели.

„Това обаче не означава, че те трябва да нарушават сложния технологичен процес на образованието, защото това ще рефлектира върху тях и ще накърни качеството на обучението“, обясни ректорът на Висшето училище по застраховане и финанси.

Той уточни още, че опасенията са продиктувани от това, че вероятно властта няма да отстъпи, а това означава трайно прекъсване на учебните дейности. „По този начин със сигурност няма да успеят да привлекат към каузата си още студенти“, смята Григорий Вазов.

Вижте още във видеото на Bulgaria on Air:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Само малко ГРОБ преди 10 години
Искаме Само малко ГРОБДа протестираме!!!Да се борим за придобивките от последните 5 години. Да върнем ББ защото само6 се самозапалиха - трябва още! Само малко...И 200000 фалирали фирми.И 500000 безработни.И рекет на всички дето мърдат.На последно място по доходи в Европа.На предпоследно място по удовлетвореност в света.И на първо място по корупция в Европа.И на последно място по свобода на печата в Европа.Само малко...Изяде живота на цяло поколение, само малко ...
10
0
 
2
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
На властта ще и попречи, ако тия 150000 студенти останат на улицата. Дерзай бате Бойко! Ти все едно не си учил, но си станал човек. Нищо, че с малка буква -- важното е пари да имаш.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лицето Вазов е мошеник с аналог само в парламентарните среди. Независимо от това, че има известна логика изказването му, не е той човека, който има моралното право да го направи.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно студентите са го закъсали финансово и са свалили цените.Сега топката е в ръцете на умните и красивите, че парите може пак да свършат.
7
1
 
2
 
! Отговори
Гошо Самолета преди 10 години
А защо на снимката е Р.Овч.?
6
2
 
6
 
! Отговори
ВУЗФ преди 10 години
Първо искам да подчертая, че от такива платени новини няма смисъл. Няма да докарате повече студенти, нито ще станете по известни. Защо въпростният г-н Вазов само определени телевизии го излъчват? От всеки проблем гледат да си направят реклама. НЕ СЕ ПРАВИ ТАКА !!!
5
4
 
9
 
! Отговори
Илко преди 10 години
Бих попитал господин професора дали позволява на някое от децата си да "окупира" кухнята у дома му, или тоалетната и му се наложи да ходи по тези си нужди до съседа как би реагирал? Хубави са думите господин професоре, но когато става дума за теория и практика на упражняване властта, човек е хубаво да мисли, преди да говори.
4
3
 
19
 
! Отговори
Удобно само за някои преди 10 години
Като излязат на улицата, няма ли да нарушат технологията и качеството на учебния процес?Как ще им преподават,докато младежите са на улицата? Как да получат знания,докато скандират пред университета си?Друг обаче ще спечели от това - преподавателите ще влизат в аудиториите,там все ще се намери някое и друго студентче-подмазваче и ще може да се отчете,че учебният процес си върви,ученолюбивите учат /и точно тези няма да ги скъсат през сесията/,а навън някакви хулигани крещят!Елементарен си,Вазов
3
2
 
32
 
! Отговори
Фин Мин преди 10 години
Съветът на ректорите вярва в морала, интелигентността и достойнството на студентите - как няма да вярват като живеят от техните парички - много вярват даже.
2
23
 
16
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
ГЕРБ нямат толкова пари макар студентите да се продават за жълти стотинки
1
2
 
17
 
! Отговори
kfjgk преди 10 години
Този на снимката е един рядко срещан алчен ***. Жалко че носи такава велика фамилия, жалко и че изплува на повърхноста и сега- през ден трябва да му гледаме физиономията...