Нахлуването в СУ - нападение на шпицкоманди, скочи професор

Депутатът Цветков: Бяха недоволни от окупацията докторанти и студенти
Обновена: 29 окт 2013 10:06 | 29 окт 2013 10:05, Анисия Иванова
43
Нахлуването в СУ - нападение на шпицкоманди, скочи професор
Снимка: Булфото

Неделната окупация и инцидентът в двора на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ е било като нападение на шпицкоманди, които нямат никакво право да са там – в двора на университета.

Групата беше напълно готова да ме линчува, каза пред БНТ проф. Калин Янакиев от Софийския университет.

Той обясни, че участниците в групата са имали своеобразни националистични емблеми.

„Помислих, че първо са някои от шпицкомандите на Волен Сидеров, след което видях, че с тях има депутат от управляващата партия", коментира професорът.

Според депутата Борис Цветков от парламентарната група на "Коалиция за България", който е бил в двора на Ректората по това време, групата се е състояла от докторанти и студенти, недоволни от окупацията на сградата на Ректората.

Той допълни, че не отрича правото на студентите на социален, академичен и политически протест, но политическите искания трябва да се отстояват извън университета.

Още по темата
За своето присъствие там депутатът обясни, че е политическо лице и аргументира ролята си по време на окупацията на СУ с думите "Аз съм депутат от 24 МИР-София, в който влиза центърът и СУ. Завърших СУ, бил съм член на Факултетния съвет и на Общото събрание и затова бях при избирателите си".

Янакиев контрира, че при сблъсъците в неделя в двора на университета е нямало никакви контрапротестиращи. Той допълни, че не може да приеме депутат от управляващата коалиция да води в двора на университета хора, които нямат нищо общо със СУ и никога са нямали. Депутатът каза, че е готов да се откаже от депутатския си имунтитет, ако се докаже, че е удрял по вратата на СУ.

Според проф. Янакиев протестът не е само студентски, над 400 преподаватели са се подписали в подкрепа на студентските искания. Той изтъкна, че отдавна вече не е окупиран само СУ - НАТФИЗ, Пловдивският, Великотърновският университет също демонстрираха подкрепата си.

Артистичната гилдия също се солидаризира и до дни театрите ще спрат представленията си. Това е протест на българската интелигенция, следван от хиляди протестиращите, които вече протестират над 100 дни, заяви проф. Янакиев. По думите му, ако управляващите имаха благоразумието да чуят техните искания, нямаше да се стигне до тази окупация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До АнонименИ къде са тези искания?
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до Mangi4a,ами прочети им исканията бе, що чакаш някой да ти ги преразкаже.до Някой,тия извадки от Конституцията, дето си цитирал, не се ли отнасят и за любимите ти "управляващи"? Или така ти каза да пишеш др.Кутев?
26
5
 
6
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Окупация -- добре!Протести -- добре!Студентите -- бъдещето на България -- добре!Само, че за какво протестира "бъдещето на България" не разбрах.Нека един студент (желателно най-умния) да ми обясни каква е програмата им, какви са целите им, с какви средства ще се борят? Ако ми хареса може и аз да ги подкрепя... Нищо, че не съм студент -- и на мен не ми е безразлично бъдещето на България. Засега действията им будят у мен само недоумение
25
2
 
7
 
! Отговори
ни срам ни Очи преди 10 години
Абе протест ли е, независимо под каква форма, все не се харесва на управниците и подкрепящите ги мекерета!Подиграваха се лятото на "танците" и "разходките" и не им дремеше... Отидоха да "ваканцуват", но спокойствието им не се смути ни най-малко от протестиращите пред резиденциите.Преди седмица, председателят на парламента, в прав текст каза на студентите, че не му пукало за протестите.Сега - окупация!Оле-ле!И биячи води някакъв си дУпетат!***!Ако не вдяват к`во е това - да питат ДПС-то
24
2
 
6
 
! Отговори
Nicolas преди 10 години
Не знам за вас, но мен ситуацията започва да ме кефи с пълния си абсурд. Някакви криминални, с образователен ценз на питекантропи нахлуват в СУ, за да защитят "академичните свободи в България" и правото на студентите да учат. Ето това е положението в KLETA MAJKA BALGARIQ.
23
3
 
6
 
! Отговори
D преди 10 години
...Какъв водач на листа на ДСБ в Ловеч?!!! Че то такава партия отдавна няма?!Калин Янакиев....ужас!Завалията навсякъде се слага ,ама никъде не го искат!Абе гонете ги такива ,че развалят хубавата работа на децата! Ще се напалуват и ще се кротнат , а после хайде с овцете на полето,както иска бате Бойко!За какво са им знания и дипломи..Протести ,протести им трябват,до дупка,без значение за какво-модно е !!!
22
11
 
13
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До АнонименХора Бдете! Никога повече Комунизъм!Никога повече Социализъм!Това са най-ретроградните и КРАДЛИВИ учения за ограбване на трудещите се хора.Ограбиха труда на Дядовците ни и им дадоха по сто лева пенсии.Ограбиха труда на Бащите ни и си купиха яхти, скъпи коли и вили да позорят сестрите ни.След всяко влизане във властта излизат все по-богати /виж сметките на Олигархски преди да стане министър и сега, преди да стане минпред.
21
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Проф" Калин Янакиев е водач на листата на ДСБ и Иван Котов в Ловеч на тези избори! Разбира се подбудите са му да е организатор на протеста са чисто граждански и МОРАЛНИ!
20
9
 
13
 
! Отговори
Вунд преди 10 години
Абе кви са тея лигльовци - отиваш да Окупираш и чакаш полицията да те пази? Поредният фарс и цирк на ***-демократите
19
11
 
28
 
! Отговори
ист преди 10 години
Бях се затъжил за Петното и Мигащата с мегафона но те изпълзяха от Позитано, Що се отнася за Шамара една телевизия реши да го компенсира за 30 безработни дни на контрапротеста като го обяве зя ВИП , Егати випа,А депутат да щурмува университета може само ако е от БСП ,
18
19
 
42
 
! Отговори
Цецо преди 10 години
Много хора вярват на студентите, аз също! За мен те са най-добрата част от нашето общество, най-образованата и най-дейната... в тях ми е надеждата! Мисля, че ако протестираха около университетите, никой от управляващите нямаше да им обърне внимание, а само щяха да се подсмиват под мустак и да си трайкат, както го направиха по време протестите пред Парламента! Затова изцяло подкрепям начина им на протест, чрез окупация на учебните заведения!!!
17
44
 
31
 
! Отговори
Йово преди 10 години
Върнахме се в онези времена от преди 70 години. "Шпицкоманди"-те този път са на подчинение от ГЕРБ и Реформаторския Блок(Няма никакви реформатори от ОДС, СДС, Кунева, радикалиста Касим Дал и други анти български формации и *** организации).
16
31
 
38
 
! Отговори
Колев преди 10 години
Професор Янакиев е изпаднал или в истерия или в алкохолен екстаз като иска да представи незаконните действия на окупаторите като висша форма на демокрация . А иначе жалкото професорче има злобната физоономия на натурален фашизоид. Избива си човечето някакви комунистически комплекси, като бивш член на Партийно бюро на БКП във факултета. ***!
15
16
 
32
 
! Отговори
макето преди 10 години
Гледах го по телевизията човек без елементарна култура и тоя ми станал професору наше село и кат се напиеме се изслушваме ако че сме овчаре
14
21
 
39
 
! Отговори
О С Т А В К А преди 10 години
Официалната линия на Тройната е ТЕРОР, ДИКТАТУРА, ГРАБЕЖИ, ЛИПСА НА МОРАЛ и ЛИПСА НА ВСЯКАКВА СВОБОДА НА СЛОВО ИЛИ ДРУГО МИСЛЕНЕ. На тази многообразност на червената кретения има само един отговор О С Т А В К А !
13
30
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така наречения проф. Янакиев е едно отровно същество, ярък седесар и е много чудно, че отдавна не е уволнен от Универсисета.Този надъхан *** повечето си време посвещава на всякакви глупости - ту организира протести в Универсисета, ту манипулира студенти, ту се вре и създава скандали в руската черква, ту пък изпълнява други политически поръчки от СДС.Такива типчета като него не би следвало да имат присъствие в Университета, но за жалост той и съидейниците му са добре дошли там да нахалстват.
12
8
 
14
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
10 работи там в Университета , виж за депутата от БСП не съм сигурен какво прави там
11
9
 
14
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
11 Май по става за идеолог от Г-н Петното от противниковата страна
10
27
 
27
 
! Отговори
Муто преди 10 години
Калин Янакиев, идеологът на талибаните окупирали университета.
9
27
 
30
 
! Отговори
p.djuf преди 10 години
Калин янакиев беше кандидат за депутат от ДСБ.какво търси той да прави политика в университета?На тоя няма ли кой да му счупи тиквата?