Плевнелиев - на панихидата за Архангелова задушница

Българският патриарх Неофит отслужи панихидата
Обновена: 2 ное 2013 13:38 | 2 ное 2013 13:24, Петя Славова
11
Плевнелиев - на панихидата за Архангелова задушница
Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Росен Плевнелиев присъства на панихидата за Архангелова задушница във военния Мавзолей-костница на Централните софийски гробища.

Лично Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит отслужи панихидата в съслужение с Знеполски епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит, пише БТА.

Всяка година в съботата, предшестваща празника на предводителя на небесното войнство св. архангел Михаил, родната ни св. Църква е отредила да се възпоменава паметта на всички български воини, загинали на бойното поле за вярата и отечеството ни, които в своята саможертва са се уподобили на жертвеността на Христос.

Българските войници са проявявали чудеса от храброст, поверявайки съдбата си в Божиите ръце, заявив словото си Патриарха. Нека в този ден да възпоменем нашите храбри опълченци, участвали в Руско-турската освободителна война, героите от Балканската, Междусъюзническата и Първата световна войни, загиналите във Втората световна война, допълни още Българският Патриарх.

Църковният празник Архангелова задушница се отбелязва винаги в съботата преди Архангеловден - на 8 ноември. На този ден се отдава почит към паметта на мъртвите, вечна признателностна офицерите и войниците, загинали за България, и на всички паднали в редовете на Българската армия. Във всеки православен храм се отслужва панихида за починалите наши близки.

На ритуала присъстваха още председателят на Народното събрание Михаил Миков, министърът на отбраната Ангел Найденов и началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
7
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
Тоя си дава оставката .Орешарски си дава оставкатаи парламента си дава оставкАта и го удряме на АНАРХИЯ.ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ТОВА ИСКА.
7
1
 
5
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Господ каза в Първа заповед: "да нямаш други богове освен Мене" И Господ каза във Втора заповед: "не си прави образ и подобие,идол и кумир,нито да им се кланяш,нито да им служиш" Обаче Рунтавите попове казват: "Чудотвора е! " Знаете ли кое е най-Страшното ?! Че тези мерзавци -поповете,ходжите,папите и юдеистките си НАПРАВИХА "образ и подобие" на Божията Христова истина.Това по прочит на Сатана го направиха,похулвайки Господното име.Четете Новия завет,вярвайте в Единородния Исус,Който е и Духът и Духът в Него.Който разбира-нека разбере.
6
0
 
3
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
"Стри дъбе",секта е нещо,което не е истина.Попитай твоите попчета за Първа и Втора заповед и тогава ще видиш СТАТИЧНО ЕЛЕКТРИЧЕСТВО прескачащо като Високоволтова дъга по Брадите им.Обаче си носи и Антистатик или земно.
5
6
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
прав си пич. президента трябва да обедини хората около експертите Доган, Станишев, Хасан Адемов, Бат Сали, Мая Хелоуин *** Манолова, Михаил Мастиков и другите от червено-турския елит, барабар със Болен Сидеров нали така
4
6
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
газ ***, плюйте президентада живеят Станишев, Доган, Олигарски и Глиган Пеевски
3
6
 
5
 
! Отговори
Roki преди 10 години
Parvata Jena-prezident na Balgaria
2
7
 
12
 
! Отговори
Тоя долен грешник преди 10 години
няма право да се докосва до паметта на мъртвите! Да върви по дяволитезагдето вместо да обедени хората, той вся само омраза и разделение!Вън Офшоркото! Вън тоя гол *** от президентството!
1
8
 
19
 
! Отговори
капо преди 10 години
Офшорлиев е женка! Днес е Задушница, не е гей-парад!