Приходите от здравни вноски ще бъдат преизпълнени

30 млн. лева повече очаква НАП
3 ное 2013 15:58,
14
Приходите от здравни вноски ще бъдат преизпълнени
Тази година са събрани повече просрочени здравни вноски. Снимка: Булфото

Планът за приходите от здравноосигурителни вноски, събирани от НАП, ще бъде преизпълнен с 30 млн. лв. Очакваните постъпления до края на годината ще надхвърлят милиард и петстотин милиона лева, съобщават от агенцията.

До края на септември 2013 г. са събрани над 370 млн. лв. просрочени здравни осигуровки, което е с над 50 милиона повече спрямо събраните забавени плащания за цялата минала година. Над 50 млн. лв. са внесени в бюджета на здравната каса от началото на годината от безработни, студенти и от хора, които не получават други доходи. За полугодието на настоящата година с ревизии и актове органите на НАП са установили други близо 51 млн. лв. задължения за здравни вноски.

"Твърденията, че държавата не прави достатъчно за събиране на здравните вноски са несъстоятелни. Изглежда много хора се чувстват компетентни да коментират приходите в здравната система, но няма желаещи да обсъждат разходната част", е казал по повод изпълнението на приходите от здравни осигуровки изпълнителният директор на НАП Бойко Атанасов, цитиран съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вече всеки човек се досеща колко яко се краде и как тази система въобще не работи в полза на пациента, тя е само за крадците. Докторите за да докарват приходи правят всякакви гимнастики и всичко за сметка на лекувания. Вече хората като им поставят някаква диагноза хич не вярват, а се замислят дали това не е пътека по която се вземат повечко пари. Всеки се е сблъсквал с много грозни истории. Възрастните хора са най-честите жертви на здравните игри.
10
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Навремето треньорите като спечелим медал взимаха парите от федерацията за целия отбор и ги държаха на годишен влог- после ти изплащаха хонорара за медала, след година- или ти казваха, че не са ги дали още, а разликата от всички постижения отиваше в джоба им. Предполагам сами ще се сетите, колко хотела ще изникнат и нови джипове ще получат регистрация на хората "вътре" в нещата. Поздрави от Папуа Нова Гвинея, където вече 3-то поколение канибализма е криминализиран, а туристич. сезон амнистиран!
9
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАП да каже колко милиона прибраха от лихви, заради единната сметка? Тези пари можеха да отидат за запълване на дефицита в НОИ или Здравната каса !!! За какво са изхарчени тези лихви ?
8
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какво от това, след като здравноосигурените пак по частни лекари са принудени да ходят? Тази система просто не работи.
7
0
 
43
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
Иха-а-а ,това е на база,че и *** ли ще почнат да плащат !! Смешници !
6
1
 
49
 
! Отговори
Прозд Българин преди 10 години
Браво!!!!Как и защо тогава пари за болниците няма?! Кой се опитва да "шменти-капели" пак?!Къде отидоха парите, КОИТО Н И Е ПЛАЩАМЕ?! Как така все няма ресурс за изследвания и направления?! Как така в един и същи ден, две различни лаборатории дават коренно различни резултати от изследвания?! Кой плаща лечението на неосигурените братя "роми"?!Списъкът с риторични въпроси е безкраен, и оказва се САМО НИЕ знаем отговорите,НИЕ СМЕ ПЛАЩАЩИТЕ, а другите са ХАРЧЕЩИТЕ НА ВОЛЯ НАШИТЕ ПАРИ!!!!Здраве!
5
2
 
40
 
! Отговори
marsian преди 10 години
Ko?He!
4
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие нормални ли сте? А кой ще върне милиарда, дето го ОТКРАДНАХА от здравната каса? Кой ще потърси тези пари?Явно и сегашните са се наканили да крадат - я вижте какви соц-лозунги пробутват!Както виждам - всичките ни "партии" са все от една и съща мафиотска група престъпници.Да ги забраним поне за 50 години, че да живнем малко...
3
7
 
49
 
! Отговори
Каде са парите бре? преди 10 години
Защо ли тогава няма пари в болниците , отговори другарю Станишев, *** ти малчиш жалка ***,пишеш речите на Ореха и се подхилквате с Моника и броите пачките.Ах ти долно човечеееее! ! ! Къде отиде заема от 1 милярд лева който теглихте , не ви ли стигна та посегнахте и на здравето? Червени омирисани фашкии!
2
16
 
37
 
! Отговори
Дядо преди 10 години
БРАВО! *** са започнали да се осигуряват! Трябваше по-рано БСП да дойде на власт, че да стане работата.
1
10
 
56
 
! Отговори
истината преди 10 години
Пак манипулации !! Защо лъжете бе !! Асфалт щя ям ,но моят глас няма да ви дам !!