Болниците ще получат септемврийските си пари до декември

За октомври и ноември - до 25 януари
15 ное 2013 14:37, Анисия Иванова
0
Болниците ще получат септемврийските си пари до декември
Архив: Булфото

Всички болници ще получат изработените си пари за септември до началото на декември. Средствата за октомври и ноември ще бъдат разплатени до 25 януари следващата година, каза пред журналисти в Хасково заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков.

От финансовото министерство са обещали, че ще намерят необходимата сума, обясни зам.-министърът.

„Има добро разбиране от страна на правителството. Министерството на финансите обещаха, че ще намерят средства, за да покрият разходите, които болниците са направили през месец септември това ще се случи в началото на декември. На практика те ще получат парите си на 100% за септември месец”, обясни Пенков.

За направените разходи през октомври и ноември здравните заведения ще получат парите си на 100% до 25 януари, каза още д-р Пенков.

„Около 27-28 млн. лева ще се намерят сега. Това са последните разговори между  министрите Таня Андреева и Петър Чобанов. И ще имаме подобен тип актуализация на разходите в бюджета. За следващата година част от приходите от здравни вноски беше предвидено да станат като буфер под черта в разходната част. След доста преговори влязоха като перо „Други разходи”. Това са 104 млн. лева, с които се увеличи бюджетът на Касата на следващата година. Очакваните допълнителни средства, които трябва да бъдат дадени за болничната помощ за октомври и ноември, са около 60 млн. лева и те ще бъдат част от тези 104 млн. лева”, заяви още зам.-министърът.

Д-р Бойко Пенков бе в Хасково, където откри изцяло реновираното неврологично отделение на Хасковската болница. Той сравни нивото на лечебното заведение с нивото на правителствената болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари