Дадоха по 350 лв. коледни бонуси на военните

Без добавки останаха министърът и заместниците му
55
Дадоха по 350 лв. коледни бонуси на военните
Снимка: БТА, архив

Военнослужещите получиха коледните си надбавки под формата на средства за допълнително материално стимулиране, съобщи министърът на отбраната Ангел Найденов при посещението си във военното поделение в Асеновград.

Той обаче уточни, че такива бонуси не са получени от политическия кабинет.

Всички останали близо 40 000 служители са получили около 350 лева на човек, допълни министърът. Той посочи, че в бюджетът на ведомството за следващата година не са предвидени средства за увеличение на работните заплати на военните. Това трябва да стане чрез промяна на базата за изчисляване на възнагражденията, но в бюджета за 2014 година няма осигурен финансов ресурс, обясни Найденов.

Разчели сме допълнителни средства, за да се увеличат сумите за храна за всички военнослужещи, каза министърът. Предвидени са и средствата за актуализация на всички наредби, които регламентират допълнителните заплащания в армията - било за специфични условия на труд, продължително участие в учения, или придобити класни специалности. Според Найденов от тях ще дойде и увеличението на възнагражденията.

С всички целеви средства, които са осигурени за Министерството за следващата година, ние на практика се доближаваме до сегашния процент от БВП като разходи за отбрана - 1,33, обясни той.

Министърът припомни, че очакват във ведомството да постъпят допълнителни средства за дейностите при освобождаването на честоти, които ще се ползват за нуждите на цифровата телевизия или на скоростните влакове например. Средствата от близо 100 милиона лева, които ще дойдат от ползвателите на освободените
честоти ще бъдат използвани от въоръжените сили за подмяна на техника, каза Найденов.

Той съобщи още, че министерството започва проверка по сигнал за изнасянето на части от военни изтребители, излезли от употреба.

Става дума за множество сигнали и публикации, че частна фирма в района на Катуница е нарязала 10 изтребители и ги изнася в чужбина под формата на скрап.

Найденов каза, че е видял различните съобщения за въздухоплавателни средства, продадени преди години, които се предвижда някъде да бъдат ремонтирани. Той ще направи проверка за целесъобразността на тази продажба, но ако тя е вече реализирана, е много трудно ситуацията да бъде променена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Nakrucop преди 1 година
<a href=https://google.co.zm/url?q=https://telegram.me/Nakrutka_by_Invaiter_bot/>igtools net instagram накрутка</a> 1 instagram https://google.tl/url?q=https://telegram.me/Nakrutka_by_Invaiter_bot/ https://yandex/search/?lr=&text=https://***/+S7tYpKA-t819v1SR
54
0
 
1
 
! Отговори
ТЕРМИНАЛ 2 преди 5 години
АКО ЗНАЕХ ЧЕ НЯМА ДА ВЗЕМА ,,БОНУС,,ЩЕШЕ НА ДЕЖУРСТВОТО ДА ГИ ПАЗИ-ОСМАН ПАША.
53
0
 
4
 
! Отговори
ТЕРМИНАЛ 2 преди 5 години
На.Воиниците-350лв.На.Сержантите-550лв.На.Офицерите-700лв.Това за военните-които нямат ,,ИЗДЪНКИ,,БОЛНИЧНИ,,НА ОСТАНАЛИТЕ ВОЕННИ КОИТО СА С БОЛНИЧНИ-МАИНАТА ИМ.С ИЗДЪНКИ МАИНАТА ИМ.
52
0
 
1
 
! Отговори
Кикс преди 10 години
Е ама бива ли: "Без добавки останаха министърът и заместниците му "! Поне по едни 20лв им дайте! Как ще си посрещнат Коледата!
51
4
 
4
 
! Отговори
оли преди 10 години
тия пари им ги дадоха още миналия месец тая новина е стара
50
4
 
18
 
! Отговори
vtv преди 10 години
Пазих ви 2години и 2месеца,със заплата 1лв и 80стотинки на месец.Тогава имаше армия а сега само смешници в нови униформи.И тия 2 години ангария никой няма да ми ги компенсира със заплати от 800лв,и коледни бонуси.Бях младши сержант-равняващо се сега на поне капитан смешнициии.
49
2
 
19
 
! Отговори
detelina преди 10 години
А, за безработните ,кой мисли?!Тези безработни от дълбоката провинция,дето не са записани на БТ, и дето им се полага -чаша студена вода за Коледа?!Не им стига,че държавата ги издържа от А до Я,АМИ И БОНУСИ?!Всички сме работили държавна работа и знаем,8часа раб.време, униформа, държавата ти плаша осигуровки, отпуски,прослужени години,знаеш си почивните дни-шапка на тояга!А, и пенсия на млади години!Това ли е демокрация,за едни майка, за други мащеха!?НЕ ВИ ЩА ДЕМОКРАЦИЯТА!?ИСКАМ РАБОТА!
48
5
 
20
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Преди два месеца ревахте, че нямало пари и взехте 1млрд заем, а сега раздавате бонуси на ляво и надясно. Как става това?О С Т А В К А ! ! !
47
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-големите търтей в държавата са военните.Те нищо не правят, а получават високи заплати, придобивки, ранни пенсии, 20 заплати , А СЕГА И 350 ЛВ. БОНУСИ. Пенсионерите и то не всички 50 лв. ЕГА ТИ ПРАВИТЕЛСТВОТО. Да си вървят по-скоро, че няма да остане и лев в хазната.Нали теглиха заем, който народа ще изплаща без да получи нищо, а те ще ги ОКРАДЯТ до стотинка. НАЙ КРАДЛИВОТО И МРАЗЕНО ПРАВИТЕЛСТВО/ КОАЛИЦИЙКА ОТ КРАДЦИ/.
46
4
 
5
 
! Отговори
Козар Белене преди 10 години
Според мен е нормално да има до една заплата бонус в бюджатната сфера. Така е и в доста частни фирми. Това кой как си върши работата е отделен въпрос. Нека сега червените кхмери да въведат закон който казва че годишния бонус за всички на бюджетни заплати може да е до 1 заплата, за да няма такива спекулации с бонусите, каквито имаше досега. Ако не направят това за пореден път ще докажат че са нагли популисти.
45
9
 
7
 
! Отговори
До БНА преди 10 години
До БНА! Момче ходи стани ти военен тогава, да ни пазиш ти като те не могат.. или само лаеш без покритие виртуална мишко
44
11
 
8
 
! Отговори
az преди 10 години
ами като дават на полицаите на всеки 2 месеца бонуси а те ви бият като кучета по улиците , това не ли е срамно а а на военните дават на 4 години един път, защо приказвате глупости , отидете на границата и вижте колко военни пазят границата , тоя народ е много неорентировън...
43
1
 
21
 
! Отговори
Срамота преди 10 години
Като ще се дават пари трябва на всеки БЪЛГАРИН. Къде са военните та те са работещи без проидводство. Като държавните и административните служители. Какво биха защитили освен по нареждане на чичо Сам да правят калабалък в Пакистан и Ирак. Де факто на България е нужна вътрешна армия - жандармерия за разтърваване на самоизящати се групи, озверени от немотията. Останалото е празни приказки - респективно празни харчове. Да живее Гърция ще харчат по 900 лв. за коледни подаръци.
42
6
 
18
 
! Отговори
SS преди 10 години
Това правителство прави грешка след грешка! Срамната система на бонуси за военни и държавни служители трябваше отдавна да бъде преустановена!Май ще трябва тиа да ги ометем!! О С Т А В К А !Мамка ви комунисто-социалистическа!
41
15
 
7
 
! Отговори
Българин! преди 10 години
Всички сте готиви политици така като ви чета коментарите .. така като чета какви глупости говорите ако някой от вас стане политик, ще ореже армията и 40 000 души на просия ще го карат. Толкова прости и платени хора има, че няма на каде .. продавате си душите за 20-30 лв за да окърнявате достойството и честта на други хора. Никога повече ГЕРБ!
40
6
 
21
 
! Отговори
БНА преди 10 години
ТОВА ВОЕННИ ЛИ СА ????? ОПАЗИЛ НИ ГОСПОД ДА НИ ЗАЩИТАВАТ !
39
17
 
8
 
! Отговори
Българин! преди 10 години
Абе, вие сте толкова жалки и завистливи, че няма на къде.. Как не ви е срам така да завиждате, нали и те са хора и те хранят семейства. Бездушевни хора ли сте кви сте незнам .. ревете когато дават на *** пари...но да ревете когато дават пари на Българи тва за мен е срам и позор. С мрънкане по форумите няма да промените нищо само ще докажете колко жалки сме станали българите и как скоро ще се изедем един с друг за някви пари. Пълен срам сте за мене и за държавата !
38
7
 
11
 
! Отговори
jt преди 10 години
Мдааа.. поредната популистка мярка на тези *** - опитват се да купят хората със собствените им пари... Рано или късно ще дойдат избори, *** ...
37
8
 
20
 
! Отговори
Българка преди 10 години
Българи, тези комунисти не заслужават нито лев да им се дава. Харчат парите ни както си искат. Как не ги е срам да вадят душите на едни и да ги раздават незаслужено на други.
36
8
 
26
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
350 кинта Бонус за търтеите от поделенията, които едно денонощие пият и ядат в поделенията, когато са на "смяна" и 3 дни са в заслужена почивка, понеже са се преуморили от ядене и да им мине махмурлука от пиенето!Аньо, това тези бонуси го съобщаваш с гордост, усещам!Как няма- такъв *** като теб как да ги усеща иначе работите!