1/5 от българите искат да изгоним имигрантите

31% се страхуват, че престъпността ще се увеличи
Обновена: 25 ное 2013 23:13 | 25 ное 2013 19:22, Камелия Цветанова
192
1/5 от българите искат да изгоним имигрантите
Снимка: Булфото

Само за една година заради засиления поток от нелегални имигранти българите от толерантни са се превърнали в  ксенофобски и агресивно настроени към бежанците.

Данните от проучване на социологическа агенция „Медиана“ сочат, че 33% от българите смятат, че не трябва да се допускат имигранти у нас, а 22% от населението е на мнение, че имигрантите трябва да бъдат изгонени.

42 на сто искат бежанците да бъдат затворени в лагери, каза директорът на агенция Кольо Колев, който представи изследването. Според него не става въпрос само за ксенофобия, а за ужас и паника.

Още по темата
Това не е просто страх, а страх, който поражда агресия и омраза, поражда желание за насилие, коментира той.

15% или 1 милион от пълнолетното население одобряват нападенията над бежанци или имигранти. Страната ни не е сама в тази класация – България се намира след Холандия, Великобритания и Португалия, Германия, Франция по този показател.

В същото време 38% от населението смята, че трябва да се помогне на бежанците. Една от причините българите да искат бежанците да бъдат изгонени е усещането за бедност.

Страната ни не може да си позволи такива разходи като грижа за бежанците, смятат 23,5% от анкетираните.

31,3%  са на мнение, че на местата, където са настанени бежанците, нараства престъпността, 23,5% посочват, че има опасност от заразяване с опасни болести. Половината от запитаните твърдят, че нелегалните имигранти са много сериозен проблем за страната, а за 32 на сто са проблем, но не сериозен. Само за близо 9% те не са проблем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
0
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 10 години
Къде ги нормалните българи?Що е нормално, отдавна е по чужди земи. Останахме само ние изкукуригалите. А нашите управници/ те, децата им и внуците им/ тъй като ще управляват поне още едно хилядолетие, прогонвайки всички НОРМАЛНИ българи, от сега още си подготвят електорат, който ще гласува винаги за тях !!! Дали ще са сирийци, иракчани, азърбейджанци, турци или египтени няма никакво значение. Да ме извинят тези народности, които не съм упоменал. Те така.....
126
0
 
1
 
! Отговори
вивиан преди 10 години
Защо лъжете най-нагло и безочливо? Няма нормален българин, който да е за наплива на големи арабски маси икономически емигранти в страната ни? Или властимащите за пари са готови да продадат и подарят родината си, да прогонят собствения си народ и го правят много успешно, слушайки покорно кукловодите си?!!! Не ни правете на умствено недоразвити, за да ни пробутвате такава информация!!!
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1/5 искат да ги изгоним ..4/5 искат да ги *** :О ест. заедно с *** !
124
2
 
1
 
! Отговори
простак преди 10 години
До ДО ТЕЗИ 4/5 номер 172-Защо не-ако ми дадат на ръка средствата за издръжка по 100-110 лв.,одмах бих прибрал у дома 1-2 кадъни,барабар чаветата
123
0
 
7
 
! Отговори
xaxaxa преди 10 години
Истината е.че 4/5 от българите не ги искаме нито сирийците,нито ***!Грешна ви е информацията
122
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
i vtoro stiga samo se sravniavali s evropa i zapada. NIE NYAMAME NISHTO OBSHTNO NITO S EVROPA NITO S ZAPADA !Ne zaradi zaplatata i zdravoosigoriavaneto a zashtoto sme prosto banda neshtastnici opitvashti da jiveyat lesen jivot ot 1300 godini. I za tezi 1300 godini v tova ni gonenie pod4ti 900 sme izkarali v robstvo ot ostanalite 400 poslednite 20 sas sigornost. I kakvo napravixme pak mnogo razbirame no dori ne ospiyaxme da se saberem da si butnem pravitelstvoto. BULGARIA NYAMA SHANS ZARADI HORAT
121
2
 
0
 
! Отговори
варненец преди 10 години
Тоя със зловещата маска е провокатор, от тия дето надуха сметките за тока и после организираха преврата. Нищо чудно и той самият да е емигрант, но налива масло в огъня. Относно сирийците, щом свърши войната, те сами ще се върнат. Никой не име дал постоянно жителство. А тези, кпито са свестни и трудолюбиви, защо пък и да не останат...
120
0
 
16
 
! Отговори
Емигранти преди 10 години
За да отидеш на запад хората искат квалификация - хората мислят как да си вдигнат качеството на живот. За да дойдеш в БГ трябва да си *** - нашите управници мислят как да ни погубят.
119
0
 
18
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Сортират ги по държави и със самолетчето или автобусчето и кой от къде е!Така ще е най-евтино!
118
2
 
21
 
! Отговори
ДО ТЕЗИ 4/5 преди 10 години
ВСЕКИ, КОЙТО ПОДКРЕПЯ БЕЖАНЦИТЕ ДА СЕ РЕГИСТРИРА С ИМЕ, ЕГН, АДРЕС И ДА МУ СЕ ЗАЧИСЛИ ПО ЕДИН ОТ ЕМИГРАНТИТЕ - ДА ГО ИЗДЪРЖА, ДА ГО ХРАНИ, ДА МУ ПЛАЩА ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ, ДА МУ ОСИГУРИ ТОПЛОТО ПРЕЗ ЗИМАТА!!!!!!!!ТАКА ЩЕ СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА С БРОЯ ИМ И СЪС СРЕДСТВАТА ЗА ИЗДРЪЖКАТА ИМ!!!!!!!
117
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ех, колко отдавна чакам първия сняг!. дано ги подплаши .....
116
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Просто го приемете.....Софиянеца Ви размазва по всички теми,не само в днешната !! Адмирации!!Ето такъв човек ни трябва в Бг.!!
115
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Сирия също се делят (както ние тук на бели и ***). И при тях го има това, макар и да е по други характеристики. И най-лошото е, че като застанеш до Военна рампа или дори на Лъвов мост и започнеш да наблюдаваш нелегалните емигранти (понеже са нелегални емигранти, както мексиканците в САЩ пресякли нелегално границата), ще видиш как повечето са от тези които и в Сирия не ги искат и не ги харесват. Белите и нормални сирийци си стоят там, надяват се войната да свърши и да заживеят пак добре.
114
1
 
20
 
! Отговори
Евротолераст преди 10 години
Дами и господа, да се покажем достойни за Евро-Атлантическите ценности, да приемем 300 000 имигранти от Сомалия и Афганистан, като за целта намалим всички заплати и пенсии на българите!
113
13
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Освирепяло от глад, просто общество.....надъхано от корумпирани журналисти и търсещи слава нискочели управляващи елити..........
112
0
 
28
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
Само 1/5 ? Да бе, да ! По-скоро 1/5 не искат емигрантите да бъдат изгонени.Всички останали нормални и истински българи искаме те да напуснат страната ни час по-скоро.Тук си имаме достатъчно ***. Не ни трябват още !
111
0
 
4
 
! Отговори
ako ti si murzel преди 10 години
До гастербайтер tova ne znachi che vchichki ostanali sa.NARODA E DOKARAN DO PROSESHKA TOJAGA OT KOMUNIZMZA i misleneto ti e na promit mozuk
110
0
 
1
 
! Отговори
tochno taka преди 10 години
До Анонимен sled kato suzdadat uslovia za bulgarite togava moje da razdavat parite na danukoplatcite za zujdencite.Tazi stistika gore ne e vjarna tja e izmukana ot mrusnite prusti na bratcheto na stanishev, aslanovSTIGA STE LUGALI HORATA NE VI LI E SRAM
109
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Upravlqvashtite bokluci izgoniha bulgarite ot Bulgaria, sega shte priobshtavat afganistanci, siriici i negri.Bravo be! Chakai da poznaq, tova e po evreiskiq plan....Perverziq i oshte perverziq!
108
6
 
2
 
! Отговори
до софиянец преди 10 години
."Няма българин, който да "висне" на социалки в тези държави"---------------------Сега или по-късно да ти се изсмея за тази глупост?