Колкото и да опитват, няма да разделят народа!

Президентът обеща да даде всичко от себе си за обединението
Обновена: 25 ное 2013 16:05 | 25 ное 2013 14:13, Анисия Иванова
133
Колкото и да опитват, няма да разделят народа!
Изпращане на 22-та антарктическа експедиция. Снимка БТА

Българският народ не е разделен и колкото и да се опитват, няма да могат да го разделят. Това каза президентът Росен Плевнелиев при официалното изпращане на 22-ата българска антарктическа експедиция и обеща на учените да работи за единението на нацията.

Президентът заяви, че въпреки опитите на някои политици да разделят българската нация на протестиращи и контрапротестиращи, на София и провинция, на богати и бедни, на граждани и контраграждани, българският народ не е разделен и въпреки опитите той няма да бъде разделен.

Церемонията с връчване на българското знаме на участниците в експедицията начело с проф. Христо Пимпирев се състоя в Гербовата зала на президентството.

Плевнелиев заяви, че за него е чест да приветства учените, заминаващи за остров Ливингстън, в деня, в който отдаваме почит на Св. Климент Охридски - патрон на българската научна база на Антарктида.

"Гордеем се с българската антарктическа експедиция, неоценим е вашият принос за самочувствието на българската държава - да имаме своя научна база на Ледения континент, както и за развитието на науката в световен мащаб в области като геология, биология, метеорология и други", отбеляза Плевнелиев.

Проф. Христо Пимпирев изрази доверието си в президентската институция и каза, че тя е символ на единението на нацията, макар и в момента нашата нация да не е единна.

Той разказа, че преди 20 години са тръгнали към Антарктида, без средства, единствено с моралната подкрепа на президентската институция.

"Първата ни експедиция бе много тежка, но завърши успешно и всяка година българската база се разраства; започнала от две къщички, сега тя е селище с всичко необходимо - православен храм, пощенски клон и условия за работа на около 20 учени от цял свят", посочи Пимпирев.

По думи на професора финансирането на експедицията все още е крайно недостатъчно и тази година антарктиците няма да работят по нито един чисто български проект, а ще обединят усилията си с учени от Испания, Португалия, Монголия.

Експедицията се състои от 22 души и заминава за остров Ливингстън до няколко дни.

Пимпирев изрази надежда, че когато се завърнат през май, българите ще бъдат вече обединени и президентската институция ще е в основата на този процес.

Българите са проевропейски настроена нация и всички ние заставаме зад най-голямото постижение на българската държава в последните години - членството в европейското семейство, посочи Плевнелиев.

Искам да ви уверя, че българският народ е обединен и около честния, почтен труд и познанието - нещо, на което вие сте символ, обърна се президентът към участниците в експедицията. В тежки условия вие ще положите тежък труд в интерес на познанието, а това ни прави нация с бъдеще, заяви Росен Плевнелиев.

Той обеща на антарктиците, че ще даде всичко от себе си за обединението на нацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изключително интелигентен умен и образован Пък и хуба
102
2
 
1
 
! Отговори
st преди 10 години
Българинът е всичко друго но не и честен, мошеник,крадец,лъжец да демагог предател тн иначе успех на експедицията.
101
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българският народ не е разделен и колкото и да се опитват, няма да могат да го разделят. Това каза президентът Росен Плевнелиев..Роска, кои са "ТЕ", и ти нямаш нищо общо с това разделение, нали?Хайде поне веднъж в живота си бъди истински Мъж, а не *****! Че за Президент не ставаш, това го разбрахме!
100
1
 
5
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Какво дебелоочие! Точно този, който раздели нацията, сега иска да я обединява!
99
0
 
5
 
! Отговори
eve1 преди 10 години
Нашите политици са долна *** на ,която местото е единствено в затвора!Когато миналата зима народа масово се надигна срещу цялата политическа върхушка,те хитро успяха да го разделят на протестиращи,контрапротестиращи,бесепари,герберисти,националисти и т.н. и през това време продължават да го ограбват.
98
3
 
4
 
! Отговори
факт преди 10 години
че ти по-раздлени можем ли да бъдем ???то затова сме на това дередже - да ни управляват хора като делян пеевски , ахмед башеви бисеров и прочие и прочие иначе отдавна да бяха изметени кръвопийците и пратени по затворите
97
1
 
6
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
ТОВА СА ПЪЛНИ ИЗМИСЛИЦИ И ЛЪЖИ.
96
1
 
6
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Ето една страна от третия свят, в която явно има повече акъл от насАнгола забрани ислямското вероизповедание, като властите наредиха да бъдат затворени всички джамии, предаде БГНЕС.В съобщение на министъра на културата Роза Крус Силва се посочва, че ислямската религия е "секта" е вече извън закона.
95
1
 
2
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Не им ли омръзнаха тези глупости с "проевропейското". Аман от глупости. Май месец има избори и ще видите, че пак същите партии ще са на първите 5 6 места. Тогава ще видите, че народа си харесва сегашните ***. Какво стана май 2013, това ще стане и 2014.
94
4
 
9
 
! Отговори
Гачо преди 10 години
Лекето на бойа разделя нацията.... а изказването на професора, че когато се приберат обратно в България, всичко ще е наред, благодарение на това същото ***, е позорно за научната общност.Нима професора е забравил, как само до преди няколко месеца, кликата на мършляка орязваше парите за наука и разграбваше фонд научни изследвания чрез приближени на египетската мумия?Позор.
93
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей форумни *** платени от неумиращата Българска комунистическа структура, и да плюете и да не плюете, на изборите ще берете плодовете на делата си. Хората, които гласуват за бъдещето на нацията не са по форумите да плюят всичко що пречи на БСП/ДПС, а работят или правят бизнес.
92
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЖАЛКО,НИЩОЖНО,ПРОСТО ЧОВЕЧЕ ТИ ИМАШ ОГРОМНА ВИНА ЗА РАЗДЕЛЯНЕТО НА "НАЦИЯТА" ПРОТИВЕН КРАДЛИВ ПЛЪХ.ТИ СИ ЗЛИЯ КОШМАР НА БЪЛГАРИЯ,ПОДЛА,НИЗША ДУШИЦА.НЕ СЕ ПОКАЗВАЙ,НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙ
91
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРЕЗИДЕНТЪТ, НАЗНАЧЕН С ИЗБОРНИ МАНИПУЛАЦИИ ОТ ГЕРБ С ГРЪМКОТО ИЗКАЗВАНЕ НА БОЙКО- КОГОТО И ДА ПОСОЧА- ТОЙ ЩЕ СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ, СЕ ИЗКАЗВА ЗА РАЗДЕЛЕНИЕТО НА НАЦИЯТА- ТОЙ, КОЙТО НИ РАЗДЕЛИ НА КРАСИВИ И УМНИ
90
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРЕЗИДЕНТЪТ, НАЗНАЧЕН С ИЗБОРНИ МАНИПУЛАЦИИ ОТ ГЕРБ С ГРЪМКОТО ИЗКАЗВАНЕ НА БОЙКО- КОГОТО И ДА ПОСОЧА- ТОЙ ЩЕ СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ, СЕ ИЗКАЗВА ЗА РАЗДЕЛЕНИЕТО НА НАЦИЯТА- ТОЙ, КОЙТО НИ РАЗДЕЛИ НА КРАСИВИ И УМНИ- РАЗБИРАЙ ИВО ПРОКОПИЕВ, ИВЕТ ДОБРОМИРОВА , ГАЛЯ ПРОКОПИЕВА И САША БЕЗУХАНОВА И ОСТАНАЛИТЕ ???????????????
89
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЖАЛКО,НИЩОЖНО,ПРОСТО ЧОВЕЧЕ ТИ ИМАШ ОГРОМНА ВИНА ЗА РАЗДЕЛЯНЕТО НА "НАЦИЯТА" ПРОТИВЕН КРАДЛИВ ПЛЪХ.ТИ СИ ЗЛИЯ КОШМАР НА БЪЛГАРИЯ,ПОДЛА,НИЗША ДУШИЦА.НЕ СЕ ПОКАЗВАЙ,НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙ.СТОИ СИ ПРИ КРАДЛИВИТЕ *** И КАТУНА.
88
0
 
1
 
! Отговори
ebi si maikata преди 10 години
До Христо Тамарин promit mozuk
87
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БогданИзборната комисия и Конституционния съд признаха изборите. Ти не си факторът, който казва, честни ли са или не. Ако имаш забелевки към ония институции, протестирай срещу тях. Защото нови избори, без промяна в тези институции, ще са двойник на предишните.
86
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно така Плевньо, Минету и анцуга само всяват омраза, само гледай Юлиана да не ти захлупи някой тиган по главата като се прибереш.
85
7
 
27
 
! Отговори
Рудан преди 10 години
До Богдан Ами защо Тиквата не направи кабинет, ами върна мандата и избяга от отговорност. Какво му е подмененото ,да не е връщал мандата?Ама като знае какви ги е *** ,изхлузи се като пръдня и сега ,,мандата бил подменен,,На калпавият все вълната му пречи. И той жалък комунист, срам няма -подменено на баба му .....
84
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Плевнелиев! станишев е предател.