Борба за живот – брутална, но истинска

Бащата на Сашко: Човек трябва да стигне до крайности!
Обновена: 27 ное 2013 09:53 | 27 ное 2013 09:53,
37
Борба за живот – брутална, но истинска
Снимка: Българска асоциация за невромускулни заболявания (БАНМЗ)

Човек трябва да стигне до крайности, за да се реши този въпрос, а опитите ни постоянно биват прехвърляни от институция в институция.

Така коментира пред bTV шокиращата обява в eBay Любен Добрев, бащата на участващото в нея 14-годишно момче.

А в нея Александър бе написал, че страда от генетично увреждане, което още в утробата на майка му е предначертало живота му – да бъде кратък и не особено лек.

"Най-вероятно няма да доживея до 25, затова бъди спокоен – няма да чакаш дълго за органите ми, съвсем скоро те ще бъдат твои", пишеше в обявата му, която завършваше с думите: "Иска ми се да имах пред себе си и друго решение..."

Часове след като вчера бе публикувана, стана ясно, че обявата е инициатива на Българската асоциация за невромускулни заболявания в подкрепа на хора, страдащи от подобни заболявания. Според статистиката у нас те са около 5000.

Още по темата
"Всичко е законно с договор, подписан от бащата, нищо, че е осиновено детето, той пак е част от това семейство", обясни обявата авторът й Виолета Антонова, председател на БАНМЗ.

"Децата са много умни и знаят какво ги чака. Те живеят с мисълта, че умират и никой не се грижи за тях. Аз имах син със същото заболяване, но по-лекия вариант - Бекер. На 25 г. той почина, а на 11 се разболя. За тези 22 г. нищо не се промени", посочи Антонова.

Като един от основните проблеми за болните от мускулна дистрофия тя посочи липсата на дихателни апарати, от които децата имат нужда около 20-тата си годишнина. Тогава обаче държавата отписва болните, защото вече са пълнолетни.

"Досега подкрепа няма, за да стигнем дотук. Атакували сме с писма, срещи, протести, но решение няма. Целта не е да участваме в новинарските предавания", допълват от асоциацията с уточнението, че от вчера никоя институция не ги е потърсила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За сметка питайте в БАНМЗ - Българска асоциация за невромускулни заболявания. Имат сайт.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не виждам банкова сметка!!!!!!!!!!!
31
1
 
2
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
БНТ щяха да обявяват банкова сметка,но към момента не виждам такава...
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дайте банкова сметка!!!!!!!!!!!!!
29
1
 
5
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Къде мога да видя официална банкова сметка...Искам да преведа пари за това дете.
28
1
 
4
 
! Отговори
George1 преди 10 години
За жалост е така,няма държава.България страната на абсурда.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Досега подкрепа няма, за да стигнем дотук. Атакували сме с писма, срещи, протести, но решение няма. Целта не е да участваме в новинарските предавания", допълват от асоциацията с уточнението, че от вчера никоя институция не ги е потърсила."Така е институциите не реагират. Реагират "едноклетъчни", като EU citizen и Утайката.
26
1
 
10
 
! Отговори
123 преди 10 години
Боже Господи!Не е за вярване какви ненормалници има на този свят и най вече по форумите(защото ги е страх да си покажат жалките лица).Дори от човешката трагедия не се трогват и само плюят и хулят.Тъжно и много, много срамно....
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До фифиti si maloumen ili maloumna...niamachak takova znachenie,vajnoto e che ti lipsvat niakolko miliona kletki
24
2
 
32
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Да - главната работа на държавата е да събира данъци, такси, глоби и др., с които да осигурява охолен живот на управляващите ! Всичко останало е на заден план !
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tuk e darjavata na ko6marite,samo koito ne se e razboliavalSeriozno ne znae,4e tuk po skoro te 4akat da umre6 za da ne zanimava6Instituciite,dano vsi4ki sme zdravi,4e ina4e...film na ujasite.
22
2
 
16
 
! Отговори
Димитър Атанасов - К преди 10 години
До MomoЧовече, няма благородна смърт. Има борба за живот и тя се нарича "човеколюбие", "състкрадание", "милост", па ако щеш любов към живота. Те те знам от коя пещера си се пръкнал и какъв ти е семейния статус, но ако ТВОЕТО дете беше (или е в бъдеще е) болно от тази коварна болест, дали щеше да разсъждаваш толкова мерзски цинично. И Мото лично име ли ти е?
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Статията, както още вчера се изясни е провокативна кампания, целяща да се обърне внимание на хората с това заболяване и проблемите им.
20
12
 
8
 
! Отговори
фифи преди 10 години
Присаждането на органи е съвременен търговски трик за бързо печелене на пари! Присадените органи бързо се отхвърлят. Това за дълъг и пълноценен живот след присаждане на органи са празни приказки! Не се хващайте на измамниците! Единственото спасение при сериозни заболявания трябва да се търси в алтернативната медицина и натуротерапия...
19
8
 
6
 
! Отговори
sylar преди 10 години
BSP nqma ni6to ob6to s BKP kele6ite koito ne znaqt za Todor Jivkov da mal4at za6otot jivota predi 25 godini be6e mnogo po dobar i po hybav prestanete da si pyskate tapite komentari
18
47
 
5
 
! Отговори
Утайката преди 10 години
Айде бе. Какво толкова сме се закъхарили за 14 годишният тураник.Ясно ,е че няма да изкара зимата и кво толкова? Нито ще е първият умрял, нито последния. Искал да дарява.Никой не му ще болнавите органи.
17
21
 
5
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Ако толкова държаха за здравето на детето, щяха да му щадят психиката поне, но нали не му е истински баща, отношението е като към предмет за привличане на внимание. Отвратителни гадове, Господ затова не ви е дал деца.
16
10
 
8
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
А според мене хората, които са организирали тая простотия, са идьоти.
15
3
 
6
 
! Отговори
gradev преди 10 години
eto tova sa problemi vajni ! a ne selskite istorii na lumpenite! Kato cheli s Delqn Peevski sveta she pochne i svarshi!! Trqbva da Imame dalech po seriozni iskania!!!
14
7
 
17
 
! Отговори
само преди 10 години
закриване на това бунище наречено България ще спаси и малцината останали след още 20 години. Не съм песимист, а по-скоро реалист и съм твърдо убеден, че никога няма има нормални условия за живот. Тотална деградация.