За Коледа иде свинско по 7 лв. за кг

На Никулден хапваме сом за 10 лв./кг
Обновена: 30 ное 2013 07:52 | 30 ное 2013 07:51,
50
За Коледа иде свинско по 7 лв. за кг
Снимка: архив, Reuters

Свинско обезкостено месо по около 7 лева за килограм ще има на пазара за Коледа, пише под глава "Преса". Стоката ще дойде от Испания, Германия, Франция и Полша, а за да издържи на дългия транспорт до страната ни, е обработена с консерванти или с газ. Големите търговци вече са направили заявките си.

Мераклиите да опитат мустакат речен сом на Никулден ще трябва да заделят повече пари за празничната трапеза. Причината е, че това е една от най-вкусните ни риби. Цената за килограм от нея е 10 лв.

Униформени завардиха язовирите преди Никулден, за да пазят рибата от крадци. Водоемите на концесия пък са окупирани от частни гардове, съобщава на първа страница "Телеграф". Шараните в Бургаско са под безпрецедентна денонощна охрана. Причината е невиждано нашествие на ромски банди, което се вихри от седмици.

73-годишната Йорданка Димитрова от Златарица е бракониер - заловена е да лови риба с непозволени средства, без билет и по време на забрана. Затова й е наложена глоба от 3700 лв., допълва по темата "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Това месо е било обявено за безплатно, за да се овободят складовете. Тогава Станишефф помолил за приличен рушвет за да го вземе всичкото. Синедрионът му благодарил за съобразителноста, защото месото е произведено във връзка с бугарския геноцид. Народе, не смееш да убиеш Станишката с Боко както ти се предлаган в поза 69? Тогава поне бойкотирай това месо. Достойно е когато те подлагат на геноцид, на празниците да се яде хляб с лютеница.
38
3
 
4
 
! Отговори
ля ля преди 10 години
ужассс! направо ми се струва че ще ти говори онуйй за по 7лв на всякакви езици!!!направо какво стана с нашите животновъди>>!>!?!?ЗАЩО НЕ СИ Е НАШЕ МЕСЦЕТО ТА ГО ВНАСЯТ ....??? ***
37
1
 
2
 
! Отговори
kolio преди 10 години
v pazardjik vehe e 6 lv dano stane 5 da ama ne
36
1
 
4
 
! Отговори
soraia преди 10 години
Eхххх,мечтаааа!За Коледа вместо да обгазявам с боб за 5 лв.ще пирувам с обгазено свинско за 7 лв.А може и някой чужд език да понауча докато го ям!
35
4
 
18
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Ами-там испанци,французи и прочие да си го ядат!Това свинско и 5 лева не струва!Има го и в момента в МЕТРО.Фрашкано е с вода и няма никакъв вкус!При всякаква обработка остава жилаво!Идете няколко души в някоя българска кланица и си купете заедно цяло прасе!Разделете си го и ще изкарате хубави празници!
34
3
 
2
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
До бай Тъпчоуникален коментар...поклон
33
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ,че нещо ама миналата година Тиквата го продаваше по 11 лв/кг
32
13
 
5
 
! Отговори
do 20 преди 10 години
толкова си жалък ти и останалите като теб 7 млн.български *** дето за тях живота е пържола и вино,гнусни сте дори за коментиране,дори и *** не сте
31
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всяка събота или неделя на масата ми има агне или цяло прасенце с ябълка в устата. Отиваш в кланиците и си взимаш прясно, чисто, БЪЛГАРСКО месо. Тия германски дъвки, обработени с консерванти и газ и за 2лв/кг. не си струват. *** народ!
30
2
 
23
 
! Отговори
ья преди 10 години
Този път от какво са болни прасетата,та е ,,ефтино,,? Кой знае откъде е изхвърлено това месо...на простите и *** бедни българи да му се радват.Ние и *** да е от сметището и хич да не ни трябва,,,ефтино,, ли е...купуваме! ................. /правописната грешка е направена нарочно/
29
2
 
36
 
! Отговори
Хуц хуц преди 10 години
73-годишната Йорданка Димитрова от Златарица е бракониерБраво хванахте най-големия нарушител на закона :D
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
nie sme e,"basi naciata vinagi natersene. речен сом - tova e edna ot nai-eftinite i dolnoprobni na vkus ribi v nqkoi strain , no pri nas e delicates.svinskoto ni e bukano s mizerii , ama nie se 'redim' na opa6ka nail e vnos.
27
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В кауфланд е по 5лв. плешката но никой не знае от къде е дошло.Ядем каквото ни изсипе от *** си Европа.Къде има свиниферма в БГ.
26
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ям месо!
25
3
 
16
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 28Ти си знаеш свинското и агнешкото докато има кой да отглежда животни...я дядо ти, я баща ти. А като на село в къщата ти не живее никой ? Правиш като мен.
24
4
 
12
 
! Отговори
Dalaver4u преди 10 години
Хубаво е да имаш село , всяка година си знам свинското и агнешкото ....а за домашарското аперетивче то се знае :)
23
3
 
27
 
! Отговори
Миро Бастата преди 10 години
Споко..от глад няма да умрете. Ще докарам месо от Ирладия! Баста!
22
5
 
10
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 25Бе то и аз си купувам месото, но от един познат, който държи месарница и за качеството нямам никакви съмнения.
21
4
 
19
 
! Отговори
Селянин преди 10 години
Яжте магазинското месо :) Аз ще си ям прясното , а тия кокали мазнотии и хрущяли дето ги преработват и правят наденици и кренвирши са за вас :) Много са вкусни ахахха
20
3
 
18
 
! Отговори
До АТАКИСТ преди 10 години
Правилно брато ама на такива панелни мишки каквото и да обясняваш пак няма да те разберат ! Нека бега да си купува старо месо за празниците като е големия гражданин :) А лятото да купува найлонови домати :)