Безработните младежи до 24 г. обратно на чина

Европа настоява до 4 месеца да им се намира работа
15 дек 2013 07:45,
25
Безработните младежи до 24 г. обратно на чина
Снимка: архив, Булфото

Държавата ще връща обратно в училище безработните младежи до 24 години.

От началото на следващата година Агенцията по заетостта ще оценява нуждите на младежите без работа по нова методика и ще ги насочва към работно място или обучение.

Според условията на Брюксел от догодина всеки безработен до 24 години трябва да бъде нает или да започне обучение до 4 месеца след записването си в Бюрото по труда. Затова ще ни бъдат отпуснати 55 млн. евро.

В момента безработните в тази възрастова група са около 35 000.

От януари Агенцията по заетостта започва кампания за "привличането" им в бюрата по труда. Там за всеки от тях ще се изготвя индивидуален план, съобщи TV7.

Приоритет в работата на агенцията ще е намаляването на безработицата, която вече достигна 11,5% през ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Съгласни, но само ако ЕС поеме пълната заплата и осигуровки на тези, дето ще ги задължаваме да се учат и да работят.Пожнеже тези работи на сила не стават, но то това си го знаем. Само дето европейците се опитват да се правят на неразбрали.
20
0
 
6
 
! Отговори
az преди 10 години
Pak DOlnoprobna luja Bezraboticata e 13.2% oficialno v evrostat go pi6e a neoficiano goni 50-60%
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В продължение на 47 г съм си внасял осигуровки от които сега да зависи пенсията ми, но всеки знае ,че тези а и сега осигуряващите се не знаят,че те отиват "някъде" не в пенсионния фонд и се настройват работещите срещу пенсионерите.Цитирам коментара на 18
18
2
 
2
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Трудна ми е математиката,ама с моя *** акъл си мисля как е въаможно един пенсионер да взима повече от един работещ и докога ще върви така..
17
1
 
12
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
"...Според условията на Брюксел от догодина всеки безработен до 24 години трябва да бъде нает или да започне обучение до 4 месеца след записването си в Бюрото по труда..." Хахахха- че това го имаше в България по времето на комунистите! Хайде сега ЕС да докаже, че не е комунистически съюз и да не ни връща във времената от преди 1989г. в България- става ли? Това е една от негативните последици от мултикултито , но ЕС НИКОГА няма да си го признае:)
16
1
 
13
 
! Отговори
един от многото преди 10 години
По официална статистика безработицата е 11.5 %. Аз не фигурирам никъде в регистрите, работя нелегално, същото се отнася и до много мои познати- т.е. в сивата икономика. И докато държавата ми забранява да си продавам продукцията , произведена с моите ръце , защото аджеба не била с коледна насоченост и защото виж, как трябва да поддържаме китайската икономика и да препродаваме от Илиенци китайските ***, аз пак ще продавам нелегално и пак в сивата икономика.
15
0
 
9
 
! Отговори
бай уй преди 10 години
До preporukaНа Германия и трябва евтина работна ръка.
14
1
 
12
 
! Отговори
Я преди 10 години
Не може ли безработицата просто да се забрани със закон?
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а за студентите дето завършват на 25 и са безработни ДРЪВЦЕ
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Качествено и съобразено с нуждите на държава и бизнес за определени професии,строг контрол върху печалбите и разходите на алчните работодатели,които искат да забогатеят за най-кратко време!
11
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато бизнеса се лакоми да трупа милиарди за отрицателно време на гърба на работещите, докато държавата не определи минимално почасово заплащане за всеки вид труд и докато не накарат тарикатите да си плащат данъци и осигуровки, ще четем такива новини.
10
3
 
16
 
! Отговори
до 9 преди 10 години
До АнонименАми да си ходят откъдето са дошли.Но за това не са виновни те, а държавата отново. Заводите и предприятията зеят празни, докато хората нямат храна и работа. Единствения шанс на всички е на вън ...
9
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До охранаА как да приемат работа за 330 лв. като наемите в София започват от 300 лева, а разходите за храна и те са в този порядък - 300-400 лв? Та те с тези пари не могат да живеят, което води и до липсата на хора за такива заплати.
8
8
 
26
 
! Отговори
охрана преди 10 години
Хубаво начинание, но...... Търсим млади хора за охранители, но отказват на заплата от 330лв. Работата е все пак тежка и отговорна . Блъскат се смени няма начин да се нанка. Дойдат и за 1-2месеца бягат.Поради тази причина все пенсии сме там. По т.в. само парзалят общественото мнение , че охранител била най-желаната професия. Дрън, дрън че пляс. Смотана държава и управление. Няма никаква работа защото съсипаха индустрията и сега всичко е внос.
7
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първо задължително, трябва да се намали пенсионната възраст. За да има работни места за мъладите, това всеки го знае, но някои "правителството (и досегашните правителства)" неискат да признаят. Иначе ще се плаща на пенсионерите, след това нямада имада какво да крадат.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do preporuka 4 !Da da , ama ne !!!
5
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Безработицата се създава и поддържа напълно умишленоРобите не трябва да имат право на избор
4
7
 
29
 
! Отговори
preporuka преди 10 години
Препоръчвам на безработните младежи да се информират за програмата "Job of my live", която осигурява обучение по професия в Германия. По време на обучението, заетият получава по 400-800!!! евро(месечно), квартира и храна. Отпуска им се помощ за начален курс по немски в България. Който се интересува да провери. Това е летящ старт в кариерата-образование, език и подходяща квалификация. В бг повечето работещи могат само да мечтаят за 400 евро заплата, 800 евро обучаем в бг е немислимо в момента.
3
4
 
16
 
! Отговори
68351 преди 10 години
da shte se izmisliat niakakvi kursove koito pak dobre shte se usvoiavat niakakvi pari no defakto ikonomikata e razbita
2
5
 
62
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Хахах,айде накарайте *** до 24 да работи!!!Пари на вятъра абсолютно!!!Всъщност,накарайте *** на всяка възраст да работи!!!!Изперкали евробюрократи :)