Шефката на ОП "Околна среда" подаде оставка

Дисциплинарен съвет към екоминистерството ще я проверява
Обновена: 17 дек 2013 14:59 | 17 дек 2013 14:55, Надежда Бочева
16
Шефката на ОП "Околна среда" подаде оставка
Министър Искра Михайлова все още мисли за оставката. Снимка, архив: Булфото

Шефката на Оперативна програма „Околна среда” Малина Крумова е депозирала оставка в деловодството на екоминистерството, съобщиха за Investor.bg от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Това е станало вчера следобед.

Все още няма решение на министър Искра Михайлова по въпроса.

Няколко часа по-късно е сформиран дисциплинарен съвет към МОСВ, който ще анализира работата на Крумова, съобщават още от екоминистерството.

Това е станало по инициатива на зам.-министър Дин Онбаши, който отговаря за оперативната програма, с резолюция от Искра Михайлова.

Още по темата
От екоминистерството обясняват, че срещу Малина Крумова, която е директор на дирекция "Кохезионна политика за околна среда”, имало сигнали за проблеми с програмата, включително от неправителствени организации и общини. Дисциплинарният съвет днес вече се е събрал, за да провери работата й.

На въпрос какви мотиви е посочила Малина Крумова в писмото си, от екоминистерството отказаха да го цитират, но твърдят, че в документа тя давала квалификации за работата на ЕК, което не било добре за престижа на България.

От МОСВ цитираха единствено фразата „ЕК обича да се възползва от слаби държави членки”.

Вчера министърът на околната среда и водите Искра Михайлова критикува индиректно работата на Крумова, като съобщи, че бонуси на стойност 1,5 млн. лв. са изплатени през 2011 г. на 130 чиновници, които управляват оперативната програма.

Изплащането на тези средства не е одобрено от Националния фонд, който верифицира разходите по оперативните програми и затова средствата остават ангажимент на МОСВ. Правилата за изплащането на бонусите били определени едва през 2012 г.

Припомняме, че заради системни грешки парите по оперативна програма "Околна среда" са блокирани и това ще е така поне до март следващата година. Междувременно проектите, по които се работи, временно ще бъдат разплащани с пари от държавния бюджет.


Повече икономически новини четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво!
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хан Крум ,Скрий са някъде бе,неадекватен платен ***.Мини през Бургас,посети поне веднъж града,говори с хората и тогава давай оценки на кмета на Бургас! Бургас си имат истински Кмет и е видно,не е като "преуспяващи червени райски кътчета" тип Перник или Шумен,където основното е да се крадат пари,да се говорят популизми и нищо да не се прави!
11
7
 
8
 
! Отговори
хан Крум преди 10 години
Това трябваше да се случи,и то по рано,отдавна се знаеше че бургаския кмет краде официално от оперативна програма ОС,но нарочно се прикриваше,както и дирекция Околно среда при община Бургас,хиляди проекти които само се тръбеше по тях,а нищо не се случваше,като например проекта за производство за компост със съвместно участие на турски град !!!Но дано прокуратурата да ги види от близо нещата !!!!!
10
6
 
9
 
! Отговори
обeктивен преди 10 години
Прогнозирам, че това правителство ще си отиде до 3,5 год...помнете ми думата...
9
2
 
13
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 10 години
ТАЗИ МАЛИНА КРУМОВА НЕ Я ЛИ НАЗНАЧИХА ОТ ГЕРБ ???
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом Онбашията е наредил,няма мърдане!Без работа,на улицата!
7
0
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 10 години
малко трудничко,ще е,но не е невъзможно да се вкарат крадци всички в затвотрите,т.к. в бг крадците са малко повече от 7млн.просто да заградят с една бодлива тел тая територия и въпроса е решен
6
3
 
20
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Абе, те в Турция дори нямат толкова османски имена, като в БЪлгария !!!
5
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До мъкакакво искаш турците само данъци да плащат и да работят черната работа ли?
4
5
 
18
 
! Отговори
герп преди 10 години
До мъкая спокойно малко ве, обиждай и говори за себе си!
3
8
 
19
 
! Отговори
герп преди 10 години
До Бгдокато опозицията е толкова некадърна, няма да е скоро
2
19
 
32
 
! Отговори
мъка преди 10 години
зам.-министър Дин Онбаши?! Къде живеем, българи ли сме, какъв народ сме? По-продажно и родоотстъпно племе няма на тази земя...Онези, пред които лицемерно свеждаме глави на 02.06, се обръщат в гробовете си...Българите трябва да изчезнат от лицето на земята, не заслужават да имат държава...Пълна трагедия е съвремието ни
1
30
 
37
 
! Отговори
Бг преди 10 години
НАС НИ ИНТЕРЕСУВА КОГА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ ПОДАДЕ О С Т А В К А ?????????