Началникът на столичния КАТ Богдан Милчев пратен в резерва

Слаби резултати в работата са причина за рокадата
20 дек 2013 14:28,
22
Началникът на столичния КАТ Богдан Милчев пратен в резерва
Богдан Милчев Архив: Булфото

Богдан Милчев вече не е началник на КАТ София заради забележки на вътрешния министър Цветлин Йовчев към работата му. Милчев е преместен в резервния щат на МВР, но няма да бъде уволнен.

Като причина за рокадата вътрешният министър Цветлин Йовчев изтъкна, че има забележки към Милчев по отношение на резултатите и организацията на работата, взаимодействието с Главна дирекция „Национална полиция” и управленския стил.

За изпълняващ длъжността шеф на КАТ е назначен досегашният заместник на Милчев Иво Писанов, който според вътрешния министър има всички качества да остане на поста за постоянно и засега това е идеята.

Министърът обясни, че към момента Милчев ще бъде в резервния щат и в зависимост от това какво се установи ще се вземе решение. „Към момента не вървим към уволнение“, отсече Йовчев.

Министърът иска да се смени стилът на управление и подходът към гражданите.

Мисля, че като организация на работните процеси и като взаимодействия с главната дирекция "Национална полиция", като резултати може да се постигне повече, отсече Йовчев. От думите на министъра стана ясно, че има забележки и към личния стил на управление на Богдан Милчев. Той обаче отхвърли съмненията, че Милчев е освободен заради корупция.

Йовчев обясни, че на резервния щат принципно се назначава служител при кадрови промени, докато му бъде намерена подходяща позиция.

Министърът беше категоричен, че няма натиск за освобождаването на Милчев като шеф на КАТ. Мислите ли, че за шефа на столичния КАТ може да има политически натиск, ако стигнем дотам, значи нещата въобще не са добре. Мисля, че досега го доказах, че не съм човек, който се поддава на натиск, камо ли политически, каза Йовчев.

Според него има много какво да се направи в посока подобряване на комуникацията на полицията с гражданите. Искаме да сменим концепцията, отсече Йовчев. Той обясни, че трябва да се заложи на превенцията. По негови думи по тази причина се публикуват местата, на които има камери на КАТ, а пътните полицаи трябва да стоят преди опасните места, за да предпазват да не се правят нарушения.

Искаме да намалим до максимум затруднението, което гражданите изпитват при съприкосновение с КАТ, каза той

Не бих могъл да кажа, че сме се справили с корупцията и ако го кажа, на всички би станало ясно, че това не отговаря на истината. Имаме напредък, но има още какво да се направи и ще се работи в тази посока, заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
6
 
! Отговори
МНОГО СЛАБИ преди 10 години
АМА МНОГО СЛАБИ ПРИХОДИ ДОБРЕ ЧЕ ПРОТЕСТИТЕ ОПРАВИХА МАЛКО ДОХОДИТЕ ИНАЧЕ ОХРАНИТЕЛИТЕ ВИСЕХА В МАЛКИТЕ УЛИЧИКИ НИКОЙ ДА НЕ ГИ ВИЖДА НА БУЛЕВАРДА И ПОЛОЖЕНИЕТО Е СТРАШНО БЕ3 ПАРИЧКИ ЗА НОВА ГОДИНА АКО НЕ ИМ РАЗРЕШАТ ДА РАБОТЯТ ОТ ГДНП ЩОТО ОТ ПРОВИНЦИЯТА СЕ ОПЛАКАХА И ВЪЗРАЗИХА КАК ТАКА 53085 ЩОМ НЕ МОЖЕ ДА СПИРАТ ТРЕБВА ДА СПЯТ
16
0
 
10
 
! Отговори
ANDONOV ROBERT преди 10 години
Това се редовните мотиви.Сега ще сложат свой човек.В полицията , колкото и да се говори за оперативна самостоятелност , такава не се допуска.От край време беше така и така си остана.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
van toy e ot GERB
14
2
 
4
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
До ?!?Ти май не си идвал в последните 2-3 години в София.Дано е имало причина за това-Я си си пасял козичките,я си си копал нивата пък по някое време си решил да дойдеш в София да навестиш щерката-манекенка и ти се видяло движението от прозореца на влака слабо.Ама не са ли ти казали аверите на село,че у София има вече метро,което поема облегчава много трафика.
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво !
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най- после го махнаха. Тоя докато беше полицай завърши за минен инженер, само и само да го направят офицер! Сега може да започне работа по специалността си !
11
1
 
14
 
! Отговори
Demos преди 10 години
Що сте му сложили весела снимка? Човека му се реве, щото свърши лапачката, а вие сте го сложили "смеещ се". Не ви е срам!!!
10
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Йовчев.Тоя е пълна мижитурка, добре е че го махат.
9
0
 
11
 
! Отговори
ван Гог преди 10 години
А може би най-добре нещата ще станат след като е ние всички станем немци..
8
0
 
15
 
! Отговори
До 9 преди 10 години
И от НЕМСКИ политици!
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този убиец и крадец е заменен с друг убиец и крадец...Всички трябва да разберат че подмяната на милиционерите , трябва да се извърши с НЕМСКИ ПОЛИЦАИ...
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Мислите ли, че за шефа на столичния КАТ може да има политически натиск, ако стигнем дотам, значи нещата въобще не са добре."Аслъ, де!Я, оставка, бе, ***!
5
5
 
18
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Далаверите в КАТ са от социализма. Сего нарастнаха значително, а при Бойко станаха река. Купуване книжки (иначе късане на изпити до ..рушвет ), уззаконяване крядуни коли, уреждане на изпити.Щом са му доказали далаверите - вън от МВР. А ако се върне Бойко - връщане на бял кон. И повече далавери с наши момчета.
4
5
 
3
 
! Отговори
ИК преди 10 години
Не мисли че има политически натиск-той е сигурен че има.
3
9
 
20
 
! Отговори
?!? преди 10 години
Според мен този е един от много малкото катаджии в тази държава дето си вършеше работата... и разбира се трябва да бъде сменен.По мои наблюдения трафика и движението в софия се подобри с някои дребни неща дето направи този човечец. Като цяло по-лесно се кара в софия през последните 2 години, и то не е само заради новите пътища.
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много добре знаем как стоят нещата в кат. Също като умален модел на държавата. Всичко е относително. Зависи кой на кого и за кого....
1
0
 
27
 
! Отговори
4oko преди 10 години
Трябва да го разстрелят с куршум в главата! С рокади не става.