Все повече чужденци идват на лечение в България

Здравният туризъм се развива с изключително бързи темпове
Обновена: 23 дек 2013 14:47 | 23 дек 2013 14:30, Екип на Bulgaria On Air
32
Все повече чужденци идват на лечение в България
Снимка: Bulgaria On Air

Повишава се броят на чуждите граждани, които идват у нас с цел лечение. Това отчитат от българският клъстър за здравен туризъм. Статистиката показва, че въпреки кризата в глобален план, здравният туризъм се развива с изключително бързи темпове.

Основно у нас пристигат граждани от Европейския съюз (ЕС), най-вече от Великобритания, Германия, Италия, Ирландия, Австрия, както и от САЩ и Русия.

Предимствата на България пред много други държави са ниските цени, на които се оказва лечението, бързината на услугите и високото качество.

Според д-р Венцислав Стоев офтамологията, ортопедията и цялата инвазивна хирургия у нас са на много високо ниво.

"В страна като нашата, където имаме 234 минерални извора, невероятно красиви природни дадености и модерни хотели, все още няма координация по отношение на лечението на чужденците. Много е странно, защото туризма ни се развива прогресивно, всяка година идват все повече чужденци, но само през лятото или само през зимата, а здравният туризъм предполага посещения на хора през цялата година. Това е една ниша, която сама по себе си е пренебрегвана все още", обясни Стоев.

Експертите са категорични, че за да се развие този вид туризъм в бъдеще у нас са необходими редица законодателни промени. Необходимо е също така правителството да предприеме инициативи, чрез които страната ни да бъде представена на международно равнище.

Вижте още във видеорепортажа на Лидия Климентова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
0
 
! Отговори
Да, те поне преди 10 години
оценяват качествената медицина.Другите с толкова техника/нищо. аз се плаша да ходя на лекар в ДЕ и избягвам. Знаят само Ибупрофен.Специалисти
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Oсвен неграмоната статия, снимката ви е ужасна!!!
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ало, какъв е тоя клъстър, журналисти с беден български език!? Жалки сте!
22
1
 
8
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Уточнявайте какво лечение.зъболекар,и минерални бани че заблуждавате хората-те си мислят кардиохирургия,трасплантациии и тн.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СТИГА ЛЪЖИ,БЕ! Я СЕ ОСЪЗНАЙТЕ, И СЕ ЛЕКУВАЙТЕ ОТ ХАЛЮЦИНАЦИИ!!!
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Повишава се броят на чуждите граждани, които идват у нас с цел лечение..............--------------------хаха хаха хахааааааа..
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България е с най-много минерални извори
18
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора, 5 години живях в Скандинавия, където са уж едни от най-развитите страни в Европа, а и в света. Това там не са лекари, това са някакви ***, повярвайте ми. Българските лекари са много по-добре подготвени, явно имаме традиции и медицинското ни образование е на доста високо ниво, просто материалната база е лоша, лекарите нямат стимул, а и ценностната им система е малко пообъркана, както и на цялото ни общество, за съжаление...
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ami az predlagam da vuvedem i nie ogranicheniq kakto anglichanite za nas. malko reciprochnost e nujna. sujalqvM za latinocata.
16
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дане говорите за бежанците араби сирийци ,нигерийци това ли са чужденците дето идват да се лекуват в БългарияИНАЧЕ НОРМАЛЕН ЕВРОПЕЕЦ НЯМА КАК ДА СЕ ЛЕКУВА В НАШТЕ БОЛНИЦИ ТАМ Е ПЪЛНА РАЗРУХА И ЩЕ ГО ОСКУБЯТ КАТО КОКОШКА НАМРЪЩЕНИТЕ ЛЕКАРИ СЕСТРИ И САНИТАРКИбила съм в болница и даже и санитарката си иска рушвет за да помете стаята ,
15
8
 
12
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Високото качество.. хахахахаха
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалко ,че такова лечениие българинът не може да си позволи. Излиза с докторите които са обучени с наши пари, лекуват чужденци. За кой ли път българинът пак е *****н
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми, да! Това беше скритата цел на присъединяването ни към ЕС ДА СТАНЕМ ЕВТИНА СЛУГИНСКА ТЕРИТОРИЯ ЗА ЕВРОПЕЙЦИТЕ. Позор е за България да осигурява най-добро и евтино лечение на чужди граждани а българинът да ходи щърб, куц и нефелен?! Защото хитро му отнемат правото на безплатно здравеопазване, нищо, че цял живот плаща здравни вноски. Новата Стратегия, мътна и замотана, подготвя същия грабеж на парите ни за здраве, както беше ограбен пенсионния фонд. Иначе и ние, ако си ни дадат внесените от нас пари, ще се лекуваме при истински лекари в чужбина, не при БГ-джингибита и болнични хитреци.
12
9
 
7
 
! Отговори
Любопитен преди 10 години
Нещо не ми се вярва това да е истина при положение, че най кадърните ни лекари емигрират в посока на държавите които са посочени, че от тях идват граждани да се лекуват в ***...???
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидеров на лечение.
10
6
 
4
 
! Отговори
gorituz преди 10 години
Най-много чужденци идват след юни 2013 и със слушалка в ухото се включват в потока при протестите. Приятел в нужда се познава.
9
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това не вярвам да е възможно.Тук форумните експерти по всичко и най-вече по медицина постоянно твърдят,че здравеопазването е тотално сринато,българските лекари не разбират нищо и само искали пари,и така нататък.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Киро кофражистаКирчо, парната машина е двигател с външно горене, ракетният двигател - тоже е такъв, пеактивният и газотурбинните - също. :) Бе намират се двигатели и с външно горене да ти кажа, не е като да няма.
7
2
 
6
 
! Отговори
ок преди 10 години
Зъболекарят от снимката се занимава с екскурзийки до Рилски манастир - 120 евро на калпак... Ей туй е вече инвазивна екскурзия :)
6
4
 
17
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 10 години
Лечебната минерална вода съчетана с Поморийска луга прави чудеса!