"Атентатите във Волгоград не са повод за специални мерки у нас"

Полицията е предприела засилени мерки за охрана по празниците
Обновена: 30 дек 2013 20:01 | 30 дек 2013 20:00, Анисия Иванова
40
"Атентатите във Волгоград не са повод за специални мерки у нас"
Главният секретар на МВР главен комисар Светослав Лазаров. Снимка: Булфото

Атентатите във Волгоград не са причина за специални мерки у нас, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред БНТ по повод събитията в руския град.

Лазаров припомни, че след терористичния акт на летище Сарафово у нас се прилагат по-строги мерки за сигурност, свързани с потенциалната опасност от международен тероризъм. Главният секретар на МВР обясни още, че във връзка с Коледните и Новогодишните празници полицията е предприела засилени мерки за охрана.

Още по темата

По думите му през декември, по време на празничните дни, има засилено полицейско присъствие, извършват се активни действия, профилактика на лицата, които са оперативно интересни в това отношение.

"Ние работим активно и по летищата, и по жп гарите, и по автогарите и местата, където има съвсем естествен приток на хора по празниците. От една страна, наистина ще засилим така проверките и мерките за сигурност, от друга страна искаме гражданите да ни извинят, защото това се прави в техен интерес, в интерес на сигурността и опазването на обществения ред", заявява Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.