Поредна вечер викове „оставка“ из центъра на София

Протестиращи блокираха за кратко Орлов мост
Обновена: 3 яну 2014 20:43 | 3 яну 2014 19:57,
150
Поредна вечер викове „оставка“ из центъра на София
Снимка: БТА

За поредна вечер протестиращите срещу кабинета се отправиха на протестно шествие из центъра на София. В него участваха българи, живеещи в чужбина, присъединиха се и ранобудните студенти, както и ДАНСwithme. Недоволните се събраха пред БНБ и Министерския съвет, откъдето се отправиха по бул. „Цар Освободител” към сградата на парламента.

Те скандират „оставка”, развяват български знамена, свирят на свирки и барабани, предаде „Фокус“.

Един от протестиращите носи плакат с надпис: „204 - веднага оставка! Веднага оставка!”. Друг плакат гласи - „От цял свят ви казваме оставка”, като след това е изписано „оставка” на различни езици.

Пред НС протестиращите викаха „оставка“ и „червени боклуци“, след което се отправиха към Орлов мост и блокираха движението.

За кратко не се движиха нито автомобили, нито колите на градския транспорт. Недоволните блокираха за малко и кръстовището на СУ, след което отново се върнаха към НС. Засилено е полицейското присъствие в района.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: протести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
8
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До Одисей 1 ами не не съм от без имотните имам 60 дка но земи на село не се работят. Мисълта ми е защо иван костов изгони толкова квалифицирани кадри от държавната администрация и вкара неподготвени седсари след като дойде 97г на власт след падането на Виденов и даже софиянски каза в президентството ами ше гониме и още ще гониме
57
16
 
16
 
! Отговори
Кой ли им плаща! преди 10 години
Гледам, гледам от 150-200 *** 2/3 са реститутки гаргамел-пенсионери....
56
8
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Ненич естествено , че трябва да се иска оставка когато има криза на политическото представителтва а тя е очевадна но за съжаление траябва малко акъл за да го видиш , защото проблема е че 1,6 млн избиратели управляват останалите 5 млн избиратели това е толкоз просто и логино. Не случайно във всички социологически проучвание за оставка са мецду 60-80%. Тези проценти са онези 5 МЛН . БЪЛГАРИ НЕПРЕДСТАВЕНИ В ТОАИ ПАРЛАМЕНТ .
55
3
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
58 Какво да видя около 15%-20% от земята не се обработва или от 36 млн декаоколо 30 се обработват , вярно че има региони в които са по малко и си личат пустеещи земи наистина и това ще се оправи то е породено от прекалената раздробеност ,а българина все още не е решил какво ще прави със земята си , наследници които се съдят помежду си , та не си ли спомняте че както никой не искаше земята си така подадоха заявления колкото за две Българии .
54
5
 
15
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Просто не ми го побира в главата,как може да не схванете,че с подобни пи-ар протести не само,че няма да свалите Ореха,а и ще му осигурите цял мандат. Ади,ако бяхте на надник,да ви разбере човек,ама поне половината не са. .От половин година все повтарям,че трябват да се поставят конкретни искания към правителството и ако не ги изпълни ,тогава да искате оставка.Не може да искате оставка,заради самата оставка.Ама то трябва малко акъл бе,ама като ви са промити мозъците ,ко да направи човек
53
1
 
2
 
! Отговори
К3-зрител преди 10 години
Канал "Химическа тоалетна" отново е отворен за предварително заявили нуждите си. Допускат се и случайно подгонени от разстройства, но за по-кратко време от това, предоставяно на заявилите се своевременно.
52
0
 
12
 
! Отговори
Софиянец - шоп преди 10 години
Ех, Одисей! Да не се казваше Оди-сей, ами Оди-копай! Щото след реституцията, която така хвалиш, по българските ниви и полета само трънаци се търкалят и бурени растат... Преди поне текезесарки работеха, та имаше и за продажба и за износ... Сега - нищо. *** се поразходи из селата да видиш какво е - като след война... Жално е да гледаш съсипаните сгради на ТКЗС-та, пустеещи къщи, голи полета..Одисей, Одисей! Явно си много млад и податлив на внушения.
51
2
 
11
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
до 49 ива софянскаИва Софянска не живее тука, живее в Лондон с приятелят си, синът на Черепа.... татковците им купиха мезонет там. В София и в България останахме само нешастниците....
50
1
 
10
 
! Отговори
6ifoto преди 10 години
най-хубаво от всичко е това че софиянки искат да са незвисими и да щъкат по моловете. което ще рече в превод е че ще си останат дърти моми със мечти. незвисима и образована жена не иска деца,което показва накъде отива света.......
49
4
 
9
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Борбата е една, народа срещу политическите партии и тотално корумпираната съдебна система !!!! Гражданите срещу мафията !!!!Всичко тепърва започва ! Тиквата с платените си *** отблъсна хората от протестите ! Но скоро всички ще възстанем ! И ще изметем цялата политеческа каста престъпници, която 24 години ни краде и безчинства !!!!
48
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като чета коментарите, си вадя заключение, че 90 % от това стадо наречено български народ, не заслужава нищо друго освен робство !
47
4
 
4
 
! Отговори
пореден преди 10 години
Искате да чуят гласът Ви?!Само един глас ще оправи всичко - тоя на Калашника
46
13
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
43 Смях , а искаш ли такъв отгвр , че благодарение на СДС и на Иван Костов над 90% от българите си възстановиха собствеността , защото България е била преди войната предимно селска страна и ако от градската реституция се възползваха все пак по ограничен кръг от хора то от Реститужцията на село се възплзваха почти всички с изключение на БЕЗИМОТНИТЕ , ти от тях ли си , ВСЕКИ ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ СПЕЧЕЛИ ОТ РЕСТИТУЦИЯТА .Това малко ли е . а закона за РМД е приет от 37 НС с мнозинство на БСП .
45
10
 
28
 
! Отговори
КОЧОБЕЙ преди 10 години
ДО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ-ВИЕ ГОСПОДА ГЛЕДАТЕ ЛИ ТЕЛЕВИЗИЯ,КОГАТО ГЛЕДАТЕ РЕПОРТАЖИТЕ ЗА ВАШИТЕ ЯЛОВИ ПРОТЕСТИ НЕ ВИ ЛИ СТАВА СРАМНО.НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ТОВА КОЕТО ПРАВИТЕ В МОМЕНТА Е ТОЛКОВА ФАЛШИВО И СМЕШНО ,ЧЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВИ СЕ СМЕЕ И ВИ ПСУВА.НЕ РАЗБАХТЕ ЛИ НАЙ ПОСЛЕ,ЧЕ СОФИЯ НЕЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ.ВЪЗМУТЕН СЪМ ОТ ОМРАЗАТА КОЯТО ЛЪХА ОТ ВАС,ВЪЗМУТЕН СЪМ ОТ ТОВА,ЧЕ СРЕД ВАС ИМА МАЛОЛЕТНИ,КОИТО НЕ СА БИЛИ РОДЕНИ ПО ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА И СЕГА СКАНДИРАТ СРЕЩУ КОМУНИСТИТЕ-ТОВА ВЕЧЕ Е МНОГО ФАЛШИВО
44
6
 
19
 
! Отговори
ива софиянска преди 10 години
на мене ми е добре тук,вас ако не ви устройва....има англия ..холандия..и *** за чистене
43
9
 
5
 
! Отговори
оДИСЕЙ 1 преди 10 години
38 проблема си е на производителите , съвременното прозиводство за да си конкурентен на пазара изисква грамотност , дори и при отглеждането на домати . Защо мъглива Холандия е първенец а слънчева България на опашката , защото в Холандия го правят с акъл и защото в Холандия НИКОГА НЕ Е ИМАЛО СОЦИЗЛИЗЪМ И КОЛЕКТИВИЗАЦИЯ .
42
9
 
1
 
! Отговори
Местан ага преди 10 години
До 47. аз твоята и слет това теб бух те опълнал за десерт като коалиционен партьор. Тогава, ще рабереш, какво е ежедневието на СерГея.
41
5
 
8
 
! Отговори
дпс+бсп=заедност преди 10 години
Всички по-големи беди за България през последните десетилетия ни се сервират от антидържавната партия ДПС. Тази констатация вече се доказа напълно и се превърна в непоклатима аксиома. За голямо съжаление тесните партийни интереси на БСП и Атака тези политически формации съзнателно пренебрегват престъпната роля на анадолските мекерета, подкопаващи опасно националната сигурност на нашата страна.
40
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тегленото на заемите от комунезите и техните събратя амуджите показва, че страната е навлязла в рецесия.Пълна външа изолация и спряни средства от ЕС, инвеститори бягат, масово увеличаване на безработицата и т.н. Това е патен на цоциалистите.
39
4
 
13
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До Одисей 1 одисейчо ти обаче забравяш че народа на България в болшинството си пази привързаноста си към социализма виж навсякъде хората подкрепят правителството на БСП, а искат ясен отговор защо Иван Костов като премиер създаде престъпниците от олимп. Как РМД ата бяха приватизирани . Как бяха изгонени много квалифицирани кадри и сложени *** седсари