Престъплението с Хюлия било от лесно разкриваемите

Криминалист: Съществена е връзката между жертвата и извършителя
Обновена: 7 яну 2014 13:52 | 7 яну 2014 10:58, Камелия Цветанова
37
Престъплението с Хюлия било от лесно разкриваемите
Хюлия Назим Маджар. Снимка: Facebook

Престъплението с Хюлия е едно от лесно разкриваемите, заяви бившият директор на отдел „Убийства” към Националната полиция Ботьо Ботев по Нова телевизия.
 
Според него съществена е връзката между жертвата и извършителя.
 
„Трябва да се тръгне от нишката, че момичето е излязло под въздействието на обаждане. Обикновено при случаи на изчезване се пропускат първите моменти за фиксиране на факти и обстоятелства, които са изключително важни”, обясни Ботьо Ботев.

Още по темата
Той добави, че е нестандартно да се „извлече” жертвата и да се поиска откуп, но все пак обясни, че в практиката понякога се случват нестандартни неща.
 
Както Dnes. bg писа, тялото на 24-годишната Хюлия е било намерено в района на лозови масиви близо до стария път за София, а жителите на родното село на момичето не помнят такава трагедия да е имало в селото. Описват младото момиче като добре възпитано и винаги усмихнато.
 
Семейството на Хюлия са арендатори, хлебопроизводители, притежават зала, в която се провеждат сватби и други семейни тържества. Дават работа на поне 50 души от селото, а нивите на почти всички са в тяхната кооперация.
 
Последно Хюлия е видяна в селото на първи януари по обед.

По непотвърдена информация малко по-късно и се обадил нейният приятел от ученическите години Иван и я поканил да пият кафе. Късно вечерта телефонът на момичето вече е бил изключен. Пак по непотвърдена информация на 2 януари е бил поискан откуп от бащата в размер на 300 хиляди лева.
 
Според Ботьо Ботев е по-добре разследващите да не изнасят много информация, защото по думите му това е било грешка в други случаи и като пример посочи убийството на сестрите  Белнейски, както и това на Яна в Борисовата градина.
 
На въпрос за това дали трябва да отпадне доживотният затвор без право на замяна, Ботев каза:„Винаги съм бил против смъртното наказание, за мен смъртното наказание не е наказание. Доживотната присъда без право на замяна е много по-тежко наказание. Не мога да кажа, че при наличието на смъртно наказание, са намалявали убийствата. Този, който извършва престъпление, не мисли, че ще бъде хванат”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
70
 
! Отговори
Петър преди 10 години
Да кажа на всички момичета,бягаите от криминални типове колкото и пари да имат.Живота е по скъп от всичките пари на света.Дано да сте разбрали какво ви казвам
9
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво сте ревнали за това смъртно наказание бе ненормалници? Доказано е че не върши работа, дори в държави с ефективни съдебни системи! При неработеща съдебна система има ли значение какво ще е наказанието след като няма кой да го приложи.Не ви ли стана ясно, че истината е в ефективността,а не в размера на наказанията.
8
1
 
24
 
! Отговори
vanya преди 10 години
Gorkata maika!
7
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един пияница бивш военен от моя блок уби приятелката си (остави детето и сирак) предумишлено по жесток начин и наръга и нейна приятелка, за тази "заслуга" полежа 5-6 години и сега отново е същия пиян деградат, който живее в блока и е въпрос на време да го направи пак. За какво правосъдие в България става въпрос хеле смъртни присъди. Ние сме смешна държава, в Тексас за това вече щяха да са го приспали отдавна и то заслужено!
6
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аре стига глупости бе този Ботьо Ботев е за смъртна присъда. Връзваше ги едно време и ги спукваше от бой докато не си признаят и за Втората световна война, че са виновни. Ако си спомняте как изглеждаха обвинените за убийците на Луканов след разпита на Ботьо Ботев. Беше ги смазал, пък официалната верисия беше нещо свързано с падане по стълбите. Как може изобщо да си храни децата с такива кървави пари. Предствете си ако ви нарочи някой като този, а сте невинни ... ще ви съсипе живота за нищо ...
5
3
 
8
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
един ден смъртната присъда пак ще се върне, и както става обикновено нещата ще се люшнат наобратно, ще се коли и за наистина дреболии. иран вече мина през това, но нали западната пропаганда изкарва иран невежи диваци никой не го взема под внимание. днес в иран нещата са вече добре, но докато махалото е било в другия край са бесели за дреболии като касетка със западна музика.
4
2
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смъртно наказание? Да го отървеш от мизерното му съществуване скапан убиец. Една 30 килограмова топка за крака с верига и да копа уранови находища. Това трябва за убийците и рецидивистите.
3
1
 
42
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
И кой е извършителя-поне да се извинят на семейството на това момче,чиято снимка разпространиха без да бъде проверено.На близките на убитото момиче-съболезнования и много сила ще им е нужна,за да продължат.
2
3
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
не знам,каква промяна следва да се направи,но е очевидно,че трябва,да има и следва да се помисли и за възстановяване на смъртното наказание,след като убийствата не намаляват,очевидно е че налаганите наказания не са ефективни и не респектират престъпниците,и не защитават и възпират от извършването им.
1
0
 
102
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбиха ни къщата на село- взеха даже и батериите от чешмите.. Полицаите казаха - А ние ги знаем кои са лесно ще ги хванем ---след 15 год-получихме писмо---делото срещу неизвестен извършител е прекратено по Давност