Синодът няма да отлага избора на Неврокопски митрополит

Отговорът им е заради искания от страна на местни свещеници
9 яну 2014 22:30,
6
Синодът няма да отлага избора на Неврокопски митрополит
Снимка: София прес

Уставът на БПЦ не предвижда възможност за отлагане на избор за митрополит, когато процедурата е открита и е насрочена дата за това. Това се заявява в позиция на Светия синод, получена в БТА.

Днес трима свещеници от Неврокопската епархия поискаха патриарх Неофит да свика извънредно заседание на Светия синод, за да се вземе решение за отлагането на избора за Неврокопски митрополит, насрочен за 12 януари.

Още по темата

От Синода обаче са категорични, че няма никакво основание изборите да бъдат отлагани и че избори в Гоце Делчев на 12 януари ще има.

В позицията се посочва, че това е и желанието на църковната и на широката общественост в епархията.

"Преразглеждането на редовността на епархийските избиратели от страна на Светия синод би било грубо, безпрецедентно нарушение на Устава", отбелязват още от Синода по повод на твърдението, че изборите през 2013 г. за епархийски избиратели в Неврокопската епархия са опорочени.

От Синода припомнят, че редовността на изборите за епархийски избиратели може да се оспори в седемдневен срок и че тези жалби се разглеждат от Епархийския съвет, а не от Синода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
32
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Много *** е този начин на общуване.По-добре Online Дедото ако се съгласи да отговаря на Много въпроси относно Божията истина и предложения за ПОДСРИЖКИ.Тудна работа за такъв консенсус,ама като се обяви концесия-Глей кво става тогава! Ха-хахаха.И козина и рунтави косми-навсякъде...
4
8
 
32
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Малко човек да се отплесне и пак попчетата пръкват и инкогнито,като майски бръмбар по напръскани стебла на картофи.Ама стига с попщините,че православието било християнство! Нито пръдливия поп,нито миризливия папа,нито лудеещия ходжа,нито буйстващия юдаистки могат да се впишат в Новия завет и Писанията,нито в Божиите заповеди,но в представите на бабички чрез "образ и подобие" на истина.Абе,сопи си трябва,не разбрахте ли.Ей-на,след пет минути пръдливия Дедо поп пак по папагалски ще напише ,че православието е християнство.
3
8
 
32
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Nozhicitye ne sa krokodili
2
8
 
32
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Очакваш да се прекалят "нещата"-нема,нема! Всичко ще мине нормално.Нали знаеш как се сресва жена с Гребен-така! Няма да гледаш надолу,мисли си за хубави неща и няма страшно.Само ще чуваш рапсодията"Philips".И да не си мислиш за крокодили.
1
10
 
33
 
! Отговори
Николай преди 10 години
Няма такова решение (къде е номера на решението ? изобщо не е имало заседание на Св.Синод) , а това е измама на сайта Двери от проф.Иван Желев ...