Протест имаше - мирен, не радикален

Демонстрацията премина без провокации
Обновена: 11 яну 2014 08:34 | 10 яну 2014 19:45, Петя Славова
210
Протест имаше - мирен, не радикален
На днешния "радикален" протест имаше повече полицаи, отколкото демонстранти. Снимка: Булфото

Протест срещу правителството на Пламен Орешарски се проведе и днес в столицата, предаде БНР. Бе затворено кръстовището на ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Цар Освободител”, а пред Министерски съвет бе отворено само едното платно.

Демонстрациите вече приключиха, а шествието по традиция тръгна от сградата на Министерски съвет и стигна до Народното събрание. Сградата на парламента още е оградена с метални заграждения. Засилено полицейско присъствие имаше през цялото време на протестните действия. Нямаше провокации.

Въпреки че „радикалният” протест срещу правителството на Пламен Орешарски се отложи за 15 януари, тъй като тогава ще е първият работен ден на депутатите, остана засилено полицейското присъствие пред парламента.

Още по темата

Както Dnes.bg писа, демонстрацията бе избрана да е днес – като препратка към случилото се на 10 януари 1997 година, когато протестиращи нахлуха в сградата на Народното събрание и падна правителството на Жан Виденов.

Искането да се съберат днес хора като загърбят мирния протест, тръгна от социалната мрежа Facebook.
Началото бе обявено за 10.00 часа сутринта, но едва няколко души се събраха на площада и полицейските органи се оказаха повече от демонстрантите.

*Информацията е актулизирана към 20.45 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
3
 
7
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Протестите са нечистоплътни и лъжливи, затова хората не ги подкрепят. Кресливите сбирки на няколко десетки души предизвикват две чувства: жалост и досада.
156
3
 
6
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Въпрос към ибрикчиите на хидроинженера от Юруш:Без вас ДПС ще бъде ли в управлението на Република България?Бпагодаря предварително за отговорите на ибрикчиите, ***, *** и доброволни еничари от Юруш и БСП.
155
4
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
История на "Протестите"Избори - ГЕРБ купили от Мишо-бирата 10 ТИР-а с бира, но, дойде "Костинброд" и... ГЕРБ остана в опозицияИ Кой да изпие бирата:- Ще поканим Буда-лите, но не за победа, а за "Оставка" на правителствотоСъбраха се, изпиха бирата и се разотидоха- Да си купим Протестери Протестери взеха парите, повикаха и се прибраха на топло- Лесно е да купим студентите! Но, Талибаните изядоха лютеницата на кака Милка и сами разбраха, че нищо не разбиратАми сега? - Не ставало само с Винету, трябвало и акъл, но КАТО НЯМА, ИМА ПАВЕТА (но и палки)..
154
9
 
9
 
! Отговори
niakoi преди 10 години
Каква прстия лъха от хората употребяващи изрази катоБоко тиквето Цв.Цв и тем подобни глупости то е ясно че сте платени драскачи но бъдете по загадъчни .Иначе не симпатизирам на Бойко Борисов но на станишев по малко.
153
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледах репортажите преди протеста - някакъв чеченец, който бил учител обясняваше, че само с насилие ще осъществят моралната си революция! Очаквах повече талибани да се включат в този интелектуален съдизъм, но очевидно протестната култура се развива на едно по-високо ниво от очакванията на Задкулисието!
152
6
 
18
 
! Отговори
Марийка преди 10 години
Нито сте много, нито сте силни, само сте кресливи и гръмогласни !!! Никой не ви обръща внимание освен продажните медии дет ви държат на изкуствено дишане!!!И да крякате и да викате и гъ*зъ да си съдерете.... НЕ ВИ ИЗБРАХА - НЕ ВИ ЩЕ народа и това си е! Вижда се и сега Народа не ще 10.1.97, защото тогава дойде Костов и изчезнаха 27 милиарда народна пара. А сега на този 10-ти се появи неговата сянка, неговото протеже Рамадан с намерение да доограби останалото....
151
5
 
14
 
! Отговори
2-ри Февруари ... преди 10 години
Следваща опорна точка е на 2-ри Февруари .... хем празник, хем надник!!!!
150
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това си беше гавра с Йовчев и МВР.Иначе е ясно,че час по-скоро това турско правителство трябва да си ходи.
149
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Протестът е изцело медиен. Всяка вечер минавам от там, като се прибирам от работа. А и всеки може да си включи КАМЕРИТЕ.БГ и да види обстановката и броят на протестиращите в реално време. Обикновено варира между 20 и 50 човека. В пиковите дни, когато се създава масирана преднарителна шумотевица излиза до около 200-300 души.Не мисля, че това трябва да е половин година Тема 1 на медиите. Ако са обективни, а не продажни и обслужващи определена партия, която иска да се върне отново на власт на всяка цена, след като позорно избяга от същата тази власт. Храбрецът от Банкя нещо много лесно се плаш
148
11
 
9
 
! Отговори
Shark преди 10 години
До 170. Не, има предвид феновете на Локомотив Пловдив и други отбори, които явно за голяма заплаха за комунистите. А подуенския *** ходи да гласува за БСП и се кефи че го ОПРАВЯТ турци!!!
147
6
 
11
 
! Отговори
Георги П. преди 10 години
Докато стоим зад мониторите и злобеем, вместо да ходим да изразим цялата тази негативна енергия пред парламента - ТАКА ЩЕ Е... Затова сте само 15 човека на протеста! 15 души с БУТИЛКИ, които не знаят къде се намират...
146
5
 
24
 
! Отговори
Марийка преди 10 години
Това правителство ще управлява докато ГЕРП и реанимацията Гаргамелска не се разпаднат окончателно, така ще да е господа *** ... а от мутрите и сините отпадъци се очакват какви ли не мърсотии и гадости.... Абе на умряла змия вяра нямай, ще намери начин да клъвка....
145
3
 
19
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Абе те протестиращите,винаги се о*рат,ама пък устите им много плямпат. Явно е правопорпорционално.Колкото по-голямо о*ране ,толкова по-голямо лаене из коментарите,форумите и facebook след това
144
5
 
29
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
ВСИЧКИ ТЕЗИ ПРОТЕСТИРАЩИ ОСВЕН ,ЧЕ СА *** ,НО СА И БЕЗРОГАТ ***.СОФИЯНЦИ НЕ СА ХОРА НА НАРОДА,ЗАЩОТО И ТЕ НЕ ЗНАЯТ ЗА КАКВО СА НА УЛИЦАТА,***!!!!!!ТЕЗИ ПРОТЕСТИРАЩИ СА ОТВРАТИТЕЛНИ И НЕГОДНИ ЗА НИЩО .МОГАТ САМО ДА ВИКАТ,ОБИЖДАТ И ДА СЕ ЗАКАНВАТ.
143
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората са ги изкарали 6.30 часа от къщите и са държани до 12 часа в полицията. ................................................................Сигурно имаш предвид подуенския ***.
142
22
 
16
 
! Отговори
До Никога вече ГЕРБ преди 10 години
Не казвам, че предишното управление беше добро, но с какво ти харесва това турско правитрлство? Освен заеми да теглят какво направиха? Аз не искам турци да управляват в моята Родина!!!
141
6
 
28
 
! Отговори
смех преди 10 години
Ха- ха ,,,,,,, Бойко тикваров пак се изложи и то тотално !!Форумните мишки не отидоха на протеста ,ръкоблудните пъпчиви също ,само шепа изтерясали индивиди с надеждата да им подхвърлят някой лев !! На полицията вече им омръзна от тия *** чака ги - бой ,заключване , бързо съдебно производство ,ефективни присъди и криминално досие до края на живота !! А сега да видим на кой му стиска да радикализира протест ???????
140
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срам! Един протест не можахте да направите като хората, а имате претенции за управлението на държавата! НЕ може 200 души да определят съдбата на България! Слава Богу, че сами се осрахте, жалко че ви толерираха медиите толкова време.
139
26
 
17
 
! Отговори
ахе преди 10 години
Вчера в София и Пловдив имаше "арести" уж за справка с цел не ходене на протест .Хората са ги изкарали 6.30 часа от къщите и са държани до 12 часа в полицията. Върнахме се 25 години назад .
138
5
 
20
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Полицаите лротестираха ,щото други там не видях. Боло,Цветито Бориславова и другите малко да се бръкнат и да платят на хорицата ,че то даже новините не са интересно с такива "протести" .Верно е ,че и те се поохарчиха за празниците ,но все пак/