Машинистът на дерайлиралия влак карал с 35 км/ч

Изчисляват щетите от откраднатите релси, причинили инцидента
Обновена: 18 яну 2014 17:14 | 18 яну 2014 14:44,
164
Машинистът на дерайлиралия влак карал с 35 км/ч
Снимка: БТА

Машинистът на дерайлиралия край гара Яна товарен състав е карал с около 35 км/ч при разрешени за участъка 50 км/ч. Това каза за БТА инж. Бисер Минчев, главен ревизор за безопасността към НКЖИ.

Той и екипи на компанията още от снощи са на мястото на инцидента и работят за отстраняване на последствията.

Kражба на скрепителни елементи от релсите e най-вероятната причина за инцидента.

Работи се в две посоки - изтегляне на дерайлиралия състав и възстановяване на железния път, добави Радомир Шаламанов, ръководител сектор "Контрол на железния път, съоръжения и координация" към НКЖИ.

Още по темата
От компанията се надяват всичко да приключи до три-четири дни, максимум до седмица.

До две седмици щяло да продължи и техническото разследване на компанията, което да установи и какви са щетите. НКЖИ впоследствие ще трябва да ги възстанови от собствения си бюджет на товарни превози.

Ако извършителите бъдат разкрити, компанията ще търси парите си от тях. Инцидентът е в резултат на кражба на скрепителни елементи на железния път, потвърди инж. Минчев.

Липсвали около 170 метра по дължина в едната посока или общо около 340 метра в двете посоки. Последният оглед на състоянието на железния път в участъка е бил вчера сутринта, когато не са установени нередности.

Минчев коментира, че е необходимо кражбите на елементи от жп инфраструктурата да се квалифицират като по-тежко нарушение и съответно да има по-големи санкции. Той посочи, че подобно посегателство би могло да доведе до много тежки последствия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чета и не виждам някой да търси отговорност от Инфраструктурата - защо няма кантонери, които да обхождат пътя и да контролират изправността му. Това е все едно да оставиш бижутерски магазин без надзор и като го оберат да се чудиш как да промениш законодателството. Най-голяма отговорност за застрашаването движението на влаковете, вследствие кражби, носи този Ламбрев и ръководството на ДП НКЖИ.
118
2
 
14
 
! Отговори
ОТ КЛИПА СЕ ВИЖДА: преди 10 години
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ЗАЩО МАШИНИСТЪТ Е КАРАЛ С 35КМ/Ч, СЛЕД КАТО ДОПУСТИМАТА СКОРОСТ ЗА УЧАСТЪКА Е БИЛА 50КМ/Ч? ЗА НЕЗНАЕЩИТЕ ЩЕ КАЖА, ЧЕ ТОЙ Е ДЛЪЖЕН ДА КАРА СЪС СКОРОСТ, ПРЕДВИДЕНА В КНИЖКА-РАЗПИСАНИЕ. ОТГОВОРЪТ Е, ЧЕ МАШИНИСТИТЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ЖП ЛИНИЯТА В ОТСЕЧКАТА Е В ТРАГИЧНО СЪСТОЯНИЕ.ПАК ВИ КАЗВАМ 9 ТОВА Е ОГРОМНА МАНИПУЛАЦИЯ. АЗ МРАЗЯ КРАДЦИТЕ-*** ПОВЕЧЕ ОТ ВАС, НО ОТ ТОВА КОЕТО ВИЖДАМ, НЕ *** КРАЖБА Е ПРИЧИНА ЗА ДЕРАЙЛИРАНЕТО. ТЯ Е САМО КАПКАТА ПРЕЛЯЛА ЧАШАТА.
117
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БЪЛГАРИННе си българин ти, по ми приличаш на СС-овец. Виж клипа и ако разбираш нещо от жп, тогава говори!
116
1
 
12
 
! Отговори
ОТ КЛИПА СЕ ВИЖДА: преди 10 години
10. ДОРИ И ДА НЕ ЛИПСВА НИТО ЕДНА ПОДЛОЖКА ИЛИ СКРЕПЛЕНИЕ, ПРИ ТОВА СЪСТОЯНИЕ НА ЖЕЛЕЗНИЯ ПЪТ, ТОЙ НЕМИНУЕМО ЩЕШЕ ДА ДОВЕДЕ ДО ДЕРАЙЛИРАНЕ.НАКРАЯ ИСКАМ ДА ВИ КАЖА ЛИЧНОТО СИ МНЕНИЕ: ТОВА Е ЕДНА ГОЛЯМА ЛЪЖА, С КОЯТО СЕ ЦЕЛИ ДА СЕ ОНЕВИНИ ДП НК ЖП ИНФРАСТРУКТУРА. МОРДАРИНА ЛАМБРЕВ ЛЪЖЕ МИНИСТЪРА И ТОЙ СЕ ИЗЛАГА КАТО КИФЛА. *** КРАДАТ НО НЕ КРАДАТ НАРЕД И ПРИ НИСКИ СКОРОСТИ ДОРИ ПОЛОВИНАТА ПОДЛОЖКИ ДА ЛИПСВАХА, ТОВА НЯМАШЕ ДА ДОВЕДЕ ДО ДЕРАЙЛИРАНЕ. ОЧЕВИДНО НЕ Е ТАКА, ВИДНО Е ОТ МАТЕРИАЛА...
115
6
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИТЕ ТИЯ *** -ДА ДЕРАЙЛИРА ПЪТНИЧЕСКИ ВЛАК И ДА ИЗБИЯТ СТОТИЦИ ХОРА ЗА ПЕТ КИЛОГРАМА ЖЕЛЯЗО ЗА 2 ЛЕВА- НЕ СА ВИНОВНИ ТРАВЕРСИТЕ
114
1
 
13
 
! Отговори
ОТ КЛИПА СЕ ВИЖДА: преди 10 години
6. ЖП ЛИНИЯТА Е ОБРАСЛА И НЯМА ДОСТАТЪЧЕН ГАБАРИТ И ВИДИМОСТ.7. РЕЛСОВИТЕ НАСТАВИ СА НЕ ПРИТЕГНАТИ, А ПРОПАДАНИЯТА НА НАСТАВОВИТЕ *** СА ДОВЕЛИ ДО СПЛЕСКВАНЕ НА ГЛАВАТА НА РЕЛСАТА В ЗОНАТА НА НАСТАВИТЕ, КОЕТО Е ПРЕДПОСТАВКА ЗА ДЕРАЙЛИРАНЕ.8. ПРОПАДАНИЯТА НА ЖЕЛЕЗНИЯ ПЪТ НЕ СА РАВНОМЕРНИ И Е ВЪЗМОЖНО ДА СА ОБРАЗУВАЛИ "ШАХМАТНИ ПРОПАДАНИЯ", КОЕТО Е ПРЕДПОСТАВКА ЗА ДЕРАЙЛИРАНЕ.9. БАЛАСТЪТ В АРИТЕ И ПРЕД ЧЕЛАТА НА ТРАВЕРСИТЕ ЛИПСВА, КОЕТО Е ПРЕДПОСТАВКА ЗА ДЕРАЙЛИРАНЕ.
113
1
 
14
 
! Отговори
ОТ КЛИПА СЕ ВИЖДА: преди 10 години
1. СРЕД ДЪРВЕНИТЕ *** СЕ ВИЖДА НЕДОПУСТИМО ИЗГНИЛИ И НЕГОДНИ ЗА НОРМАЛНА РАБОТА В ЖЕЛЕЗНИЯ ПЪТ.2. СКРЕПЛЕНИЕТО Е ХЛАБАВО И НЕ ДЪРЖИ РЕЛСИТЕ.3. ПЪТЯТ Е ОТЧАЙВАЩО ЗЛЕ ПО ОС И НИВО. ЯВНО СЕ ВИЖДАТ ЕДНОСТРАННИ ПРОПАДАНИЯ, КОИТО СА МНОГО ОПАСНИ ЗА ВЛАКОВЕТЕ.4. ОТВОДНЯВАНЕ НЯМА - КАНАВКИТЕ СА ОТДАВНА ЗАЛИЧЕНИ.5. ВИЖДА СЕ ЧЕ ЛИПСВАТ ТУК-ТАМ ПОДЛОЖКИ, НО АКО ПЪТЯТ БЕШЕ ИЗПРАВЕН И ПОЛОВИНАТА ПОДЛОЖКИ ДА ЛИПСВАХА, НЯМАШЕ ДА ДОВЕДЕ ДО ДЕРАЙЛИРАНЕ С ТАЗИ СКОРОСТ.
112
3
 
6
 
! Отговори
жоро преди 10 години
това е акция на Младежкото БСП (***) . Старите крадяха мандри , взривяваха църкви и влакове. Сега крадът ДДС,замеки,енергетика и т.н. Новите ортаци на БСП в Коялиция за България не са по-лоши крадци от своите учители.
111
2
 
2
 
! Отговори
сс-23 преди 10 години
До Анонимен Затова ли Борисов отиде в Трън на кметските избори, даде 100 л. ракия и 1500 кебапчета на *** и спечелиха изборите.Щото българите в знак на протест не отишли да гласуват. Крушата не пада по-далеч от дървото .Т.е. от Партията си .
110
1
 
13
 
! Отговори
рудан преди 10 години
Във всяка друга държава това се квалифицира, като ДИВЕРСИЯ- ТЕРОРИЗЪМ. Следващият път ще бъде пътнически влак . Да ама тук в името на толерантността и правата на малцинст вата , пред очите на правораздавателните органи пада мъгла.И после Българите били расисти ,ксенофоби и тем подобни дивотии.Просто законите са създадени по-един или друг начин да защитават престъпленията и хората искат справедливост.
109
0
 
2
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Depotati i ministri s vlakove ne patuvat. Tova tiah ne gi trevoje.
108
2
 
13
 
! Отговори
XXL преди 10 години
За ***...само ОЛоВото между очите ;)) Всичко друго са празни приказки ;))
107
1
 
12
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
За мен единственото решение е да се поставят секретни постове със снайперисти. Е, не може да се покрие цялата ж.п. мрежа, но някой някога ще изпищи и безобразията ще спрат завинаги. Да се поставят под контрол не само пунктовете за скрап, на и разните вагрянки, собствениците на които са съучастници в престъпленията! Гонят хорицата за казани за ракия, а тези работят без контрол!
106
2
 
17
 
! Отговори
ицо преди 10 години
*** откраднали тези елементи,проклети да бъдат....инвалиди да останат и остатъка от жалкия си живот в собствените си *** да прекарат,както те така и всички управници допуснали тези *** да се вихрят в НАШАТА страна,НАШАТА не на ***.
105
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако извършителите бъдат разкрити?. Няма Ако!!! Трябва ЩЕ БЪДАТ РАЗКРИТИ. Не може на днешно време да не се разкрият елементарни престъпления. Извършителите със 99 % сигурност се знаят. Какво чакат органите на властта? Хората да организират отряди и сами да започнат да раздават правосъдие? Това ли се иска? Както е тръгнало ще стане, защото Мечка и Коиловци са само малък пример. Не може да вървиш по улицата и да се обръщаш непрекъснато. И непрекъснато да си стискаш чантата. Излиза, че държавата толерира държането на населението в постоянен страх!
104
0
 
2
 
! Отговори
Yankova преди 10 години
DA GLASUWAT SAMO GRAMOTNI HORA.Mislia 4e e kraino wreme i niakakwa wazrastowa granica.Nemoze 4owek we4e sas star4eski izmenenia w mozaka da re6awa
103
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е работа на автобусчиите, не търсете кучето другаде.
102
2
 
4
 
! Отговори
1026 ps преди 10 години
Bg premier nula interes?!
101
1
 
19
 
! Отговори
браво политици преди 10 години
Да не забравите да дадете социални,детски и всякакъв вид помощи на ***,окрали крепежите по линията.Пазете ги,обгрижвайте ги с нашите пари от данъците за да са силни и яки да крадат по селата и да убиват старците,да правят атентати за да ни довършат.А,добре че идеята да се редуцират пунктовете за отпадъци замря и не се реализира,че всичко окрадено да им се изплаща навреме .Политиците,раздаващи парите ни на ***,Убичаме ви,вие сте крепители на девографския баланс и на изчезващите българи
100
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Дениславтова е след а при комунизма го нямаше