Утре избират Неврокопски митрополит

Светият синод ще решава между Серафим и Григорий
18 яну 2014 21:16,
0
Утре избират Неврокопски митрополит
Дядо Натанаил почина през ноември м.г. Снимка: архив, Булфото

Каноничен избор за нов Неврокопски митрополит ще има утре в синодалния параклис, съобщиха от Светия синод на БПЦ.

В 18.00 ч. днес Светият синод в пълен състав се е събрал на специално заседание, на което е бил изслушан докладът на Видинския митрополит Дометиан - наместник на овдовялата Неврокопска епархия, на когото Синодът беше възложил организирането на изборите за нов Неврокопски митрополит - наследник на приснопаметния митрополит Натанаил.

Още по темата
От доклада е станало ясно, че изборът в Гоце Делчев от 12 януари е протекъл прозрачно, съобразно с каноните и Устава на БПЦ-БП, при идеален ред. Жалби по произвеждането на избора в оказания от Устава тридневен срок от участници в избора не са постъпили.

Документацията по избора е изрядна, се посочва в съобщението. В синодалния параклис утре Светият синод ще избере новия Неврокопски митрополит между един от двамата епископи - Серафим или Григорий.

По повод на избора на нов Неврокопски митрополит митрополитският хор "Йеромонах Неофит Рилски" към Неврокопската Света митрополия ще изнесе концерт в старинния столичен храм "Св. София". Концертът ще е от 16.00 ч. и на него се очаква да присъства и новоизбраният митрополит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари