Танов: Тефтерчето на Цар Киро е намерено още през 2011 г.

Иззето било при обиски в Катуница, твърди бившият шеф на Митниците
Обновена: 22 яну 2014 10:53 | 22 яну 2014 10:28, Камелия Цветанова
45
Танов: Тефтерчето на Цар Киро е намерено още през 2011 г.
Бившият шеф на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Снимка: Булфото, архив

Бившият шеф на агенция "Митници" Ваньо Танов твърди, че е намерено тефтерче на ромския бос Кирил Рашков с имена на политици, митничари и данъчни през 2011 г..

„Доколкото ми е известно, това тефтерче беше намерено още през септември 2011 г. при обиски в Катуница“, заяви той по bTV тази сутрин, въпреки че Цар Киро категорично отрече да има такъв тефтер и настоя, че почеркът не е негов.

„От 2011 г. би трябвало досега органите да са разследвали имената в него – този въпрос лесно може да бъде изчистен“, коментира Танов.

Още по темата
Той припомни, че веднага, след като е оглавил Агенция „Митници“ през 2009 г., е разпоредил проверка на Цар Киро.

„Установи се, че той произвежда спирт, образувана е преписка, която бе предадена на прокуратурата. Образува се дознание, работено е от дознател от МВР.  От 2009 до 2013 г. той не е имал лиценз за спиртни напитки”, добави Танов, който уточни, че и през 2009 г. по време на проверките е бил намерен тефтер на Цар Киро, който обаче е съдържал данни за количество произведен алкохол и не е бил признат като веществено доказателство.

Според Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията тефтерът на ромския бос е напълно автентичен.

„Няма регионален бос, който да не играе с политиците. Да си спомним за амнистията на снахата му още от президента Желев – тоест има цяла една линия, тази протекция не е от вчера. Вижте кога чак му се случи нещо – когато излязоха хората на улицата. Иначе какво щеше му се случи”, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
7
 
14
 
! Отговори
ББ преди 10 години
Ей Танов, мислех че мога да ти се доверя. Трябваше да кажеш, че тефтерчето е открито тая година. Сега заради тебе излиза, че Цецо е играл джобен тенис вместо да разследва.