Нова окупация на Софийския университет

Новите окупатори-студенти отново искат оставка на правителството
Обновена: 25 яну 2014 10:43 | 25 яну 2014 09:00,
410
Нова окупация на Софийския университет
Снимка: Булфото

Нова окупация на Софийския университет. Малко след полунощ в социалните мрежи се разпространи информация, че студентите са подновили протестните си действия. Според информациите става въпрос за група, различна от тази на Ранобудните студенти.

Те обаче участвала в протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. Студентите, извършили поредната блокада на Ректората, се скрили там по-рано през деня като вечерта заключили сградата отвътре, съобщава bTV.

След 2.00 часа младите хора прочетоха декларация, в която определят себе си като „студенти, които подновяват окупационния протест”.

Исканията остават същите като тези от предишната инициатива - оставка на кабинета "Орешарски" и разпускане на парламента с цел нови избори.Този път обаче окупаторите настояват и за оттеглянето на ректора на СУ проф. Иван Илчев.

Още по темата
Пред bTV част от участниците в новата акция обясниха, че целият университет е заключен и този път в него няма да има лекции или административна дейност, докато не бъдат изпълнени исканията им. Хора, които подкрепят инициативата, ще бъдат допускани само в двора на ВУЗ-а.

Новите окупатори посочват като мотив за действията си мониторинговия доклад на Европейската комисия, който потвърждавал, „че България не може да продължава да пренебрегва елементарен морал и законност“.

„Съдебната система, политическата легитимност и доверието към институциите на практика са съсипани. Ние отказваме да търпим това.

Правителството продължава да взима трайно обвързващи страната заеми с нищожен социален ефект. Прокуратурата прикрива прането на пари от страна на Христо Бисеров и го представя пред обществото само като свидетел по други дела. "Народен" представител, скандалният Волен Сидеров си позволява грубиянски прояви спрямо френски дипломати и български журналисти. Отново "народен" представител, Страхил Ангелов извърши недопустимо действие, изразявайки подкрепа за Башар Асад в Сирия, с което злепостави страната ни. Абсолютно неприемливият Делян Пеевски незаконно заседава в Парламента докато подготвя информационния монопол над разпространението на печата. Подготвя се и поредното разхищение на природен ресурс с незаконни строежи в Странджа.

Същевременно няма и никакво държавно решение в интерес на тютюноработниците или бежанската криза. Всичко това показва парализата на управлението, заинтересувано само от прокарването на руски интереси у нас“, се посочва в декларацията.

На 25 октомври 2013 г. "Ранобудните студенти" обявиха пълна окупация на Ректората на СУ, а на 17 ноември тя беше прекратена и протестиращите студенти се преместиха в аулата на висшето училище, за да може да започнат учебните занятия в Ректората.

На 14 януари "Ранобудните студенти" обявиха, че прекратят окупацията на аулата на Софийския университет и ще започнат да организират кръгли маси по различни теми и проблеми. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още по темата: окупацияСУ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До реалист к.277Смешнико, ти кога си видял протест срещу по-предишен кабинет ? Ако протестират, хората го правят винаги СРЕЩУ ТЕКУЩИЯ КАБИНЕТ и никога срещу миналия, който вече не е на власт и никога срещу бъдещия който още не се знае !Най абсурдното в опорните точки, които ви спускат, е че Ви ви карат да псувате и миналото и бъдещото правителство, "щото, то пак, щяло да бъде същото".Последното съвсем не го разбирам като чета "достоверните" проучвания на "Сова Харис"!
240
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Главния прокурор да призове моментално Ивайло Динев-брадата и да даде обяснения колко пари му дава комуниста сикаджия Бойко мутрата и да се спре целия тоя цирк с тези пет платени студенти.Хората искат нормална обстановка инвестиции работа доходи
239
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Повечето от тия 10 души не са студенти!Манол Глишев ли е студент? Явор Никифоров ли е студент? Кирил Чуканов ли е студент?Проф. Илчев или да си влезе в ролята на ректор и да приложи Правилника или да си подава оставката. В понеделник самите студенти на СУ ще изхвърлят тая терористична шайка!
238
1
 
12
 
! Отговори
Мирослав преди 10 години
Като чета коментарите се замисля, че всеки на всеки плаща!! Дали ще е за протести или за коментари в интернет... Ей много продажници в тази държава... Кога и как да се оправим, като всеки втори слугува на някоя партия??? Осъзнайте се хора! За 20-50-100 лв държавата продължава да тъне в мизерия и бедност... Писна ми да съм беден...
237
5
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Боко-о-о и да падне правителството няма да се върнеш отново на власт,проумей го най-после празна ТИКВО.
236
6
 
16
 
! Отговори
VDCH преди 10 години
До златкоНе съм съгласен. Тези *** точно това искат за да се пишат герои като тези от 97-***. МВР не трябва да се подава на провокациите им
235
4
 
23
 
! Отговори
златко преди 10 години
Няма ли кой да спаси СУ от тази напаст?
234
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С пет студента стачка не става!Прозира дългата ръка на комуниста Бойко зад тях! Държавата трябва да защити държавността и да предприеме главнияя прокурор незабавно сваляне на имунитета на Борисов,Цветанов,Фидосова,Дянков,Първанов,Румен Петков и т.н.......И калфин е в тази паница комунистическа.....Край нямате...............
233
2
 
24
 
! Отговори
златко преди 10 години
Явно няма да стане с добро.полицията да си влиза в ролята, и да осигури нормалната работа на унивреситета.Това ,което се върши е тероризъм!Една шепа терористи отнемат правото на образовение и на работа на хиляди хора.
232
3
 
21
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 270 Тия ли ни са бъдещето бе? Такива субекти,които не са пили изморени вода,ли наричате бъдещето бе? Тия ли субекти,дето нямат нищо в главата,иначе щяха да намерят начин да НЕ пречат на колегите си? Бас хващам,че тия не са и работили дори и в офис,камо ли друга работа. Бас хващам,че са мамини синчета и дъщерички. За да ни се оправи държавата ,трябва труд и да се спре да се вярва на *** обещания преди избори.Друг начин няма. Ни най-малко не им завиждам де.
231
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До реалистБраво ,много точен коментар ,напълно те подкрепям!Най накрая трябва да бъде свален имунитета на комунистите Бойко мутрата-мафиота и Цвинокио и да бъдат разследвани наред с Дянковци Руменпетковци,Първановци ,Фидосевци и така нататака.......Народа тъне в мизерия и глад.......виновни нямало
230
4
 
22
 
! Отговори
ЧЕЗ преди 10 години
ЧЕЗ да им спре тока, топлофикация парното и ВИК водата. Или да им направи сметка колко време са в сградата и да ги накарат да платят разходите за отопление и осветление.
229
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До neni4a к.264;Ако, *** Ви плащат да плюете безогледно единствените будни хора в България и малкото млади, които все още свързват надеждите си с нашето Отечество, бих могъл да го разбера, не и да го оправдая разбира се! На безродниците, които за шепа леща продават България на Путин, заедно с бъдещето на децата ни: АНАТЕМА ТРИЖДИ !!!
228
3
 
5
 
! Отговори
KUUDE??? преди 10 години
Uvajavam naukata, uvajavam studentite za *** i mladostta im.No se pitam, pitam i tqh, kude bqhte vie Ranobudni, umni, borbeni, krasivi i inteligentni studenti kogato durjavicata ni be okuprana ot prosta6tinata, naglostta, korupciqta, ednoli4ieto, genocida nad Bulgarsgiq narod ot upravlenieto na GERB??KUDE???? Sega se setihte i vseki 6te se zapita ZA6TO???Bulgariq strada ot politivcite no tova koeto ni dokara GERB be vurha na naglostta i potiskane na Demokraciqta v imeto na edin ***!!
227
3
 
19
 
! Отговори
реалист преди 10 години
Ако бяха поставили някакви искания за ревизия и на предишния кабинет ,може би щяха да заблудят някого. Но сега за всички е ясно , че тези мишоци са последните платени агенти на Тиквуний Рапонски.Е , няма да стане...Времето на милиционерите от СИК и *** отмина.Мястото на пожарникаря и даскала по физическо е в ареста.Колкото по-рано ги приберат , толкова по-добре.А тези мяукаши *** , да сядат да учат защото парите за протести намаляват и скоро ще се наложи да бачкат.Нема лабаво...
226
3
 
16
 
! Отговори
Пипи преди 10 години
До АнонименАз не съм с тия *** и нямам никаква надежда в тях. Да си ходят на село и там да протестират.
225
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червена картуна е агент Буда-Бойко мутрата дебологъза която плаща по пет лева на пет студента и си мисли за велик и че ще свали правителството ,но няма да успее.Същия черен комунист агент Буда се среща с другите червени *** Гоце и Румен Петков в заговор да свалят кабинета ,само дето сметките им са без кръчмар
224
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народа е с вас ,във вас са ни надеждите
223
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
моля ви спрете ги те празноглави студенти!
222
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАбе защо вие, червени кратуни, не допускате, че може и собствената им съвест да ги води тези млади хора. КОИТО СА БЪДЕЩЕТО НА ТАЯ ДЪРЖАВА - НЕ ВИЕ - АКО НЕ ГИ ИЗГОНИТЕ ДО ЕДИН, И СЛЕД ВАС БЪЛГАРИЯ ДА ИЗЧЕЗНЕ. *** БЯХТЕ И ОСТАВАТЕ