"Българската Коледа" събра близо 1,9 млн. лв.

100 000 лева е най-голямото дарение в благотворителната инициатива
6
"Българската Коледа" събра близо 1,9 млн. лв.
Екатерина Захариева. Снимка: БТА

Събраните средства в последното издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа" са 1 873 610 лв. до момента, съобщи началникът на кабинета на президента Екатерина Захариева, която отчете резултатите от кампанията.

Чрез банкови преводи са получени 995 751 лв., а даренията от SMS-и към мобилните оператори са на стойност 877 859 лв.

Към даренията от настоящата кампания се добавя и сумата от 289 394 лв., останала от предходното издание на "Българската Коледа", с което бюджетът, с който разполага инициативата към момента е 2 163 004 лв.

В тази кампания организаторите отчитат и рекорд на най-голямо направено дарение от началото на съществуването на инициативата - 100 000 лв.

Фокусът на "Българската Коледа" 2013-2014 г. е за по-малко деца с увредено зрение и слух.

Към момента са постъпили 305 заявления за подпомагане на деца, нуждаещи се от лечение, рехабилитация и помощни средства и 27 заявления от болници от цялата страна за подпомагане с медицинска апаратура. По думите на Захариева всяка година се увеличават децата, които се нуждаят от помощ. "Знаем, че е криза и сме песимисти, но българите ни опровергават всяка година", посочи тя.

Заявления могат да се подават през цялата година, като всички постъпили молби ще бъдат разгледани.

Захариева благодари за подкрепата за инициативата и подчерта, че независимо от големината на дарението за "Българската Коледа" и за децата, които тя подкрепя, всяко дарение е важно. С около 500 повече са индивидуалните дарения в кампанията „Българската Коледа” тази година в сравнение с миналата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лично съм виждала апаратура в болниците, дарена от "Българската Коледа", когато съм водила децата на прегледи. Винаги съм пускала смс и ще продължавам да пускам. Не ви пожелавам да ви се налага да се уверявате, че тези пари наистина отиват по предназначение!!!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
tia deto izkradaxa miliardi edin lev ne sa dali ,ne sa li za kyrshyma taia paplach ot izmenici ,ne mi e qsno sashto naroda tarpi tarpi i mre kato kycheta. mizerstva i pak tarpi .tolkova vi strax da vouvate be ,rano ili kasno pak shte izmrete vmesto svobodni v mizernici.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРОПУСНАХ ДА СПОМЕНА ОТКРАДНАТИТЕ ОТ ГЕРГОВ ЦУМ, ХОТЕЛ ЛЕНИНГРАД В ПЛОВДИВ, ДЕСЕТИНА КЪЩИ В СТАРИЯ ГРАД,ХОТЕЛИ ПО МОРЕТО И ТН.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЧНО ТОЛКОВА СТРУВА ВИЛАТА НА ПРЕЗИДЕНТА В ГЪРЦИЯ, ИЛИ ХОТЕЛА НА БОЙКО В ОБЗОР, ИЛИ КЪЩАТА НА ЧЕРВЕНЯКОВ В БЯЛА ИТН. ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ ЩАСТЛИВИ СОБСТВЕНИЦИ!!!
2
1
 
3
 
! Отговори
Аном преди 10 години
Към даренията от настоящата кампания се добавя и сумата от 289 394 лв. останала от предходното издание на "Българската Коледа", ... ? ? ? ?? Как ще останат пари като толкова много хора се нуждаят от тях. Има толкова много сиропиталища, които плачат за ремонт и толкова много малки деца, на които трябва да се направят скъпи операции, а държавата не отпуска пари.. За какво ги пазят тия пари. ? ?
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази крадлива, терористична, комунистическа *** - усъвършенства модела на просия!Вече е целогодишна тази "българска коледа!"Цяла година - все си е коледа!? Кво ще кажете? Супер схеми за грабеж на ***!Никога, нито един sms не съм цъкал за тези *** и никога, няма да го направя!