Ранобудните студенти – разцепление, разпад или?

Втората окупация на СУ била организирана от "радикалното крило"
Обновена: 29 яну 2014 09:24 | 29 яну 2014 09:24,
112
Ранобудните студенти – разцепление, разпад или?
Снимка: архив, Булфото

"Разцеплението е нормален процес във временна структура, която се породи от окупацията. След нея най-нормалното е всеки да намери своя път", обяви пред bTV обявяваният като лидер на Ранобудните студенти Ивайло Динев.

Обяснението му дойде, след като се появиха разграничителни позиции между студенти, участвали в първата и във втората окупация на Ректората – и двете останали с неизпълнени цели.

Още по темата
Появиха се и обвинения, че "ветераните" в окупирането са оказвали натиск на последвалите ги. Според Динев обаче за подобно твърдение не може да се говори – решили да говорят очи в очи с останалите вътре в Ректората 15-20 човека, за да изкажат своето виждане за окупацията с призив да я прекратят.

"Виждайки хората, които протестираха около Ректората, напрежението, хората отвън, опитите на полицията да нахлуе - всичко това беше безумно. Ние отидохме при тях и изложихме нашите виждания. Самите окупатори ни заявиха, че са имали намерение на другия ден да излязат", допълни той.

По думите му един втори акт за толкова кратко време е нормално да не привлече внимание, особено в момент, когато вече няма гражданска енергия.

"Отделно самият акт се направи така, че отблъсна повечето хора. Аз имам два аргумента за провала – моментът не беше правилен и окупацията се обърна към всички, защото беше твърде малка. На инат се направи това нещо", каза Динев.

Антон Филев допълни, че сред Ранобудните студенти не е обсъждана втора окупация, а тя е била организирана от "радикалното крило" на организацията. По думите му е имало общо три опита за нова окупация.

Представител на втората окупация Димитър Вълчев, който твърди, че Ивайло Динев вече не представлява Ранобудните студенти, потвърди разделянето на пътищата.

"Засега настроенията са организацията да остане неформална и да продължи да действа за целите, които си постави първоначално", коментира той.

На свой ред Ивайло Динев обясни, че има много варианти за развитие на ситуацията: "Най-очаквано е тази временна инициатива да спре своя път и всеки според своите интереси да продължи напред. Другият вариант е от неформална да стане формална и да обединява студените около себе си".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
The king преди 10 години
Спете спокойно ранобудни продажници, докато Ивет Добромирова трябва да се отчита дейност за взетите пари, ще имате някакви прояви, понякога.
71
0
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
История на "Протестите"Избори - ГЕРБ купили от Мишо-бирата 10 ТИР-а с бира, но се провалиха в "Костинброд" и... останаха в опозицияА Кой да изпие бирата:- Ще поканим Буда-лите, но не за победа, а за "Оставка" на правителствотоСъбраха се, изпиха бирата и нищо- Да си купим Протестери Протестери взеха парите, повикаха и се прибраха на топло- Лесно е да купим студентите! Но, Талибаните сами разбраха, че нищо не разбират- Опитаха пак и, СТАНАХА ЗА СМЯХ!!!НО РАЗБРАХА - Не ставало само с Винету, трябвало и акъл.
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От утре слагам вериги наСофийския с искане Плевневилев да подаде оставка!
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прави бяха Зелениет, че напуснах Деформаторите, тази организация се изврати. Вмесот да се борят за проблемите на хората като високи сметки те се чудят как да създадат изкуствено напрежение за да дойдат пак на власт
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
предишните им действия също бяха безумни -предид ве-три искаха да се закрива БАН, най-твърдият им електорат са учените, а те ги настрйваха срещу Себе си. Безумици. посел се чудят защо имат малок проценти.
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на практика реформаторите се самоубиха. Техният електорат са лекарите и преподавателите (учителите), лекариет масово напускат страната, а за дав дни отблрънаха толкова преподаватели, че не знам кой ще гласува за тях.
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на който му се протестира - ей го де е Парламенат, ей го министерски съвет, ей го де е Позитано 20. но да се затваря единстевният център на духовността у нас показва че сте гамениИ посел искате някой д гласува заМутрафона и деформаторският блок
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
неформалан организация която прави стачки и митиниг е синоним на терористичан организация
64
0
 
6
 
! Отговори
А стига вече де! преди 10 години
Бе до кога ще ни занимават с "исканията" на 40-50 ***, безделници?
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както тези,така и предните студентчета много си повярваха! А за това вина имат най-вече - милите ни родни медии!Такива крила им дадоха, че "наште" си помислиха че могат да стигнат и до слънцето!И естествено резултатът не закъсняяяяяя.........!
62
0
 
16
 
! Отговори
До ранобудните заспи преди 10 години
Вярно е, че сме с най-ниските доходи в ЕС и че сме най-корумпираната държава, но кажи ми как ще промениш това като сложиш верига на СУ?Личи си, че в живота си не си изкарал един лев, сополанко!Ако ти се протестира, отиди пред парламента, а не пречи на хората да учат, защото за много от тях разходите са непосилни и ще дойдеш ти с ушанката да се правиш на Айнщайн и да ми разправяш, че ще влезеш в историята! ***! При други обстоятелства някой би ти набил канчето.
61
0
 
14
 
! Отговори
до kremenaabv преди 10 години
Ти май забрави, че Тиквата ги подкрепя, даже ги покани на разговор в централата на ГЕРБ.
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ А ВИЖТЕ РЕАЛНОСТТА НАИВНИЦИ ,ЗАТОВА СТЕ С НАЙ НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ ,ЗАЩОТО НИКОГА НЕ ПРОТЕСТИРАТЕ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ А ПРОТЕСТИРАТЕ ЗА ГЛУПОСТИ И ОСТАВКИ ПРОТЕСТИРАЙТЕ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ ,НЕ СЪС ЖЪЛТОТО ЮМРУЧЕ НА СОРОС И МАСОНИТЕ А РЕАЛНО ПРОТЕСТИРАЙТЕ ЗАГУБЕНЯЦИ. БЕНЗИНА 3 ЛЕВА КЪДЕ СИ МИСЛИТЕ ,ЧЕ ЖИВЕЕТЕ БЕ ?С ТОЗ ПЛАКАТ НА СОРОС И МАСОНИТЕ КОЙТО Е НА СНИМКАТА ПРОТЕСТИ ЗА ОСТАВКА А ЗА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ЩО НЕ ПРОТЕСТИРАТЕ БЕ ПЛАТЕНИ ЛИГЛЬОВЦИ?
59
13
 
0
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
окупацията беше организирана от радикалното крило с трима вербувани провокатори.целта беше предизвикване на обществено недоволство в интерес на бсп
58
14
 
0
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
окупацията беше организирана от радикалното крило с трима вербувани провокатори.целта беше предизвикване на обществено недоволство в интерес на бсп
57
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 73 - Правиш голям комплимент на Манол, като информираш,ч е е участвал в протести срещу всяко зло:)) антибългари и *** са само шайката на върха на бсп, но явно и не само на върха, като те гелдам:) такива като теб стават причина да се вика червени ***, което иначе не е много добра идея
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другарки и Другари , спрете да онанирате , че оплескахте клавиатурата
55
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бсп ПОЕ ОПОРНИТЕ ТОЧКИ НА МОНИКА , В КАФЯВАТА СИ ТОЧКА
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този радикален водач на окупаторите ако говори и така на изпит....... само двойки...
53
2
 
3
 
! Отговори
Дани преди 10 години
Защо трябва да се дъвче сега темата за разцепление, не ми е ясно. Така или иначе, двете окупации бяха еднаков неуспешни по отношение на постигане на целта си - оставка. Това, че едната беше посрещната с повече ентусиазъм, а другата не, се дължи именно на този факт - че не се виждаше шанс за успех в този конкретен смисъл. А тези, които така са се разпениели - да забършат малко слюнката, явно нищо, насочено срешу бсп/дпс не им е по вкуса. И да поплачат с бареков:)