ЕП ще обсъди въпроса със сирийските бежанци у нас

Не се предвижда приемане на резолюция
15
ЕП ще обсъди въпроса със сирийските бежанци у нас
Снимка: архив, БулФото

Европейският парламент ще обсъди на сесията си в Страсбург в сряда въпроса със сирийските бежанци в България по инициатива на групата на Европейската народна партия. Предвижда се да бъдат изслушани становищата на Съвета на ЕС и на Европейската комисия по тази тема, но няма да бъде приемана резолюция.

Очаква се евродепутатите да обсъдят резултатите от посещението на делегация на комисията на ЕП по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи през януари в нашата страна. Делегацията трябваше да оцени положението на търсещите убежище и бежанците у нас.

Тази вечер ЕП ще обсъди предложения за опростяване на процедурите за доказване на истинността на някои правни документи, като удостоверения за раждане или брак. Ще бъдат предложени стандартни многоезични формуляри, които да заменят националните и така да бъде постигнато намаление на разходите за превод.

Новите правила предвиждат отпадането на процедурите по узаконяване (легализация) и по поставянето на апостил за доказването на истинността на някои документи. Така ще се улесни приемането на копия и преводи на документи, се посочва в мотивите за решението, чието утвърждаване предстои във вторник.

Също тази вечер ЕП ще обсъди доклад, който осъжда строго всякаква дискриминация на основата на сексуалната ориентация и половата принадлежност. В документа е отправен призив държавите от ЕС да осигурят правото на свобода на изразяване и на събрания, особено по отношение на гей парадите и други подобни събития, като направят така, че тези прояви да протичат законно, при ефективна защита на участниците.

Държавите от ЕС следва да се въздържат от приемането на нови закони и да преразгледат съществуващите текстове, които ограничават свободата на изразяване по отношение на сексуалната ориентация и половата принадлежност, пише в доклада.

В сряда ЕП ще обсъди и приеме допълнителни улеснения за пътуващите с граждански полети. Промените засягат получаването на обезщетения за големи закъснения на полетите, както и за повреден или изгубен багаж.

Предвижда се всяка авиокомпания да разполага със служител на летището, който да информира и да помага на пътниците в случай на закъснения и/или отмяна на полет, или на загубен или забавен багаж. Авиокомпаниите ще трябва да организират алтернативни маршрути при необходимост и да предоставят стандартни формуляри за пътниците, които желаят да подадат жалби. Ако някоя авиокомпания не успее да отговори на жалба за два месеца, искането за обезщетение ще се приема за прието.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Сапармурат Ниязов преди 10 години
Талибаните са афганистанци и живеят на изток от БГ.на разтояние около 3 800 км.Алжирците са западни араби(бербери) и са на около 1 800 км. от Бг.И Сирия,(сунити)която е на ок.1 400 км.
10
0
 
2
 
! Отговори
До Рали 1 преди 10 години
А защо се правят тези паради? Нормалните хомосексуалисти не правят показ на отношенията си, а още по-малко на атрибутите си. Те са фини, чисти, възпитани хора! Паради правят умствено извратените от тях, простаците, циниците, пияниците, нечистоплътни смърдливци. ПАРАДИТЕ ЗЛЕПОСТАВЯТ ХОМОСЕКСУАЛНИТЕ пред обществото, водят до отвращение и омраза към тях. А ЕС защитава ли правото на хетеросексуалните да демонстрират голи пози и естествени движения .Напр., майката и бащата на отговорния комисар или децата му да се чекнат голи на площада? А той да ръкопляска на зрелището!
9
0
 
3
 
! Отговори
До EUклошар преди 10 години
ПОЗОРНО, ПРЕСТЪПНО намерение на ръководството на ЕС във връзка с ГЕЙ ПАРАДИТЕ - ГРОЗНА КАРТИНА на УРОДЛИВИ ИЗВРАТЕНЯЦИ, РАЗГОЛЕНИ, ТРЪСКАЩИ ОРГАНИ, ОМАЗАНИ С ЯРКИ БОИ, ПРАВЕЩИ ГНУСНИ ДВИЖЕНИЯ КАТО ШУГАВИ ЗВЕРОВЕ, КРЯСКАЩИ с ИЗБЛЕЩЕНИ ОЧИ, ЛИГИ ОТ УСТАТА ИМ... Никой не закача хомосексуалните, хората имат нормално, дори мило отношение към тях, когато те са нормални, но никой не може да обича ПАРАДИРАЩИ ИЗВРАТЕНЯЦИ, така както никой не търпи ЕКСХИБИЦИОНИЗМА. А ЕС го обича? И ще издава закон за защитата му! Браво бе, европейски ценности, а?
8
0
 
6
 
! Отговори
EUклошар преди 10 години
Боже пази БЪЛГАРИЯ !!!Опази и нас от тоя йезуитски евроГEЙСКИ съюз ,управляван от мазни *** с огромни заплатии странни "ценности".
7
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Тези мазни, долни, лицемерни европейски чиновници, да не ни дават акъл какво да правим?Ако ги слушаме безрезервно, един ден ще трябва сами да си нахлузим въжето и да се обесим.То бива "европейски ценности", ама, чак пък толкова.Бежанци, мюсюлмани, хомосексуалисти, педофили, зоофили, кръвосмешения и пр. извратености - а не, мерси. Не щем, такава "демокроция".
6
0
 
6
 
! Отговори
баба кика преди 10 години
тия *** вземат по 17хил евра на месец .като всички останали разноски са платени ,най доброто което е за талибаните да заминат за там , да се изчистим от тая смрад и заедно с тези да заминат и всички *** който се намират на наша българска територия
5
3
 
1
 
! Отговори
Евреин -Мошенник преди 10 години
До анонимен 7Евреинът не мрази никого а обича себе си и интересите си . Какво да направят като са по умни от нас ?
4
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Снимката ми направи впечатление. Жената на нея не ми изглежда фанатичка, както обикновенно съм си ги бил представял. Децата ги остави. Понакичени с Хамерикански дрешки.В смисъл че на някое щастливо дете биха отивали, но колко от фоторепортерите си дават сметка какво във всъшност са преживели тези деца.
3
0
 
15
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Защо трябва да дефилират различната си половата принадлежност?Кой го интересува какво правя и с кого в моята спалня? Защо трябва насила да ми се налага различните ? Някой да толерира нас-нормалните,че да съм длъжна на обратните ?Или трябва на нормалните хора да им се повишат и данъците,затова ,че следват природните си закони,че създават и отглеждат деца ?С какво точно им се нарушава правото ?Извратеняци.Хомосексуалност и гей-парадирането са две различни неща .
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия лапачи се занимават със всичко друго ,само не и да направят живота на хората по-добър. Ще се посъберат, ще обсъдят и накрая пак ние ще го отнесем . А те ще се върнат към виртуалния свят на приказните герои, които били "вредни" за подрастващите.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво ще ги обсъждат. Да си ги зимат.