Зам.-шеф в митниците остана месец на поста

Орешарски имал "неблагоприятна" информация за Румен Данев
Обновена: 5 фев 2014 17:22 | 5 фев 2014 17:19, Веселина Йорданова
9
Зам.-шеф в митниците остана месец на поста
Румен Данев. Снимка: архив, БулФото

Зам.-началникът на Агенция "Митници" Румен Данев е освободен от поста, който заема по-малко от месец.

Попитан за случая от журналисти в парламента, премиерът Пламен Орешарски не даде подробности, като посочи единствено, че има информация, която била "неблагоприятна" за Данев.

От Агенция „Митници” потвърдиха, че Данев вече не е зам.-директор, като уточниха, че е напуснал сам, а назначенията и уволненията са от компетенциите на Министерството на финансите.

Румен Данев отговаряше за ресор "Митническо разузнаване и разследване и последващ контрол" и беше назначен на 9 януари като втори заместник на изпълнителния директор Павел Тонев.

Професионалният му опит в Агенция "Митници" започва през 1995 г., когато е назначен на експертна длъжност в Централно управление в служба "Съдебни спорове", която по-късно оглавява.

От 2000 г. до 2009 г. е бил директор на Дирекция "Митническо разузнаване и разследване", а след напускане на митническата администрация е заемал различни юридически длъжности.

От пресцентъра на митниците заявяват пред „Фокус“, че още при назначаването на Данев в началото на годината „се е знаело, че той ще заема временно тази длъжност“. Към момента няма друг назначен на поста, но в бъдеще се предвиждало да има нов зам.-шеф.
 


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н ОРЕШАРСКИ , ИСКАМЕ ДА СЕ ИНФОРМИРАТЕ И ЗА ЧОВЕКА КОРУПЦИЯ, РЕКЕТ И т.н. НАЗНАЧЕН ОТНОВО ЗА ДИРЕКТОР НА РД"АА" ДАИ ЯМБОЛ ДИКРАН БОХОСЯН !
5
8
 
1
 
! Отговори
пилот преди 7 години
До HitlerА да не би да бяха малка трапеза за ГЕРБ? Колко амфети, синтетична дрога и прочие неща успя г-н Борисов да прокара от там. Щом стигнахме до там кокаин и синтетична дрога с Авиоотряд 28 г-н Борисов да превозва, значи е сериозна работата. Бтв - знам го от пилот, дрога и много дрога се е товарело на премиерския самолет.
4
1
 
12
 
! Отговори
optimist преди 7 години
Ами че ние нямаме ли неблагоприятна информация за самия Орешарски?! Оставка!
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОЖЕ, КАКВО ЗНАЧИ ПОЯВИХА СЕ? ТА ТЕ ВСИЧКИ СА "КАЛИНКИ". ПО-СМЕШНО И ЖАЛКО ПРАВИТЕЛСТВО НИКОГА НЕ СМЕ ИМАЛИ.ГЛЕДАТ ТЕ В ОЧИТЕ И МОГАТ ДА ТЕ ЛЪЖАТ С ЧАСОВЕ ОТ ЕКРАНА НА НЯКОЯ ТЕЛЕВИЗИАОГОДЕНИ НА ПРИКАЗКИ.ДОГОДЕНИ СА НА ПРИКАЗКИ.НЕ ЗНАМ ДАЛИ СИ ВЯРВАТ, ИЛИ САМО НАС НИ МИСЛЯТ ЗА ТЪПИ И ИЗОСТАНАЛИ. А МОЖЕ БИ НАИСТИНА СМЕ ТЪПИ ЩОМ СМЕ СИ ГИ ИЗБРАЛИ.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и при Станишко се появиха калинки
1
0
 
15
 
! Отговори
Hitler преди 7 години
Бе тези митници се оказаха голяма трапеза за БСП и ДПС, че чак и за АТАКА остана .Браво. Ами постъпленията в бюджета? Е тях няма да можем да ги изпълним, но защо са ни, за да дигаме песниите с 5 лева ли. Пенскионерите така или ианче пак ще гласуват за нас.