Ремонтираш кола пред блока - глоба 1000 лв.

Това предвижда проект на промяна в Закона за движение по пътищата
Обновена: 8 фев 2014 15:13 | 8 фев 2014 09:05,
305
Ремонтираш кола пред блока - глоба 1000 лв.
Снимка: Булфото, архив

Глоби от 1000 лева да се налагат на хора, които ремонтират колата си извън сервиз. Това предвижда проект за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата, приет от транспортната комисия към Народното събрание, който предстои да бъде обсъден на първо четене и в пленарната зала, съобщи "Монитор".

В него е записано, че всеки, предлагащ ремонт и техническо обслужване на автомобили, трябва да се регистрира в Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” след подаване на заявление.

"За механични ремонти ще трябва задължително да разполагат с подемник например, за монтаж на гуми ще са нужни машини за баланс и подемници”, коментира пред изданието Динко Хулка, заместник-председател на Националната асоциация на сервизите.

По негови думи досега не е имало никаква регулация на този вид бизнес.

"Никой не може да ви каже колко са сервизите в страната, няма никакъв регламент на този вид дейност и всеки, който реши, може да започне да човърка по-добре или по-зле по колата ви", смята Хулка.

По-интересно е обаче предвиденото в проекта в един от членовете. Според него 1000 лева ще плащат физическите лица и 3000 лева юридическите, които извършват ремонт и техническо обслужване на кола извън обектите, посочени в удостоверението му за регистрация. Така на практика дори собственикът да знае как да извърши по-сложен ремонт на двигателя си и да има нужното за целта образование, няма да може да го прави нито в собствения си гараж, нито пред блока.

"Не може да си смените сами маслото, защото после няма къде да го изхвърлите, а в сервизите го съхраняват, след което минават фирми за преработка и го изкупуват, обясни още Хулка.

Според него ще бъде разрешено на собствениците на колите да извършват дребни ремонти като подмяна на крушка или смяна на гума, които са записани в упътването на автомобила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още по темата: сервизремонт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
1
 
33
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Законът за движение по пътищата не може да се прилага за спрели и паркирали коли, освен ако са спрели или паркирали неправилно. То бива бива юридическа неграмотност, ама чак пък толкова. Все едно да глобиш човек, за това че пие в спряла кола.Ха, ха, комунистически *** какво могат да измислят.
189
9
 
11
 
! Отговори
vlady преди 10 години
Смененото масло от двигателя трябва да се изхвърля в канализацията, може и в дъждовната. Също може и върху тревните площи действа нелошо като хербицид и предотвратява обрастване.
188
1
 
33
 
! Отговори
Edin преди 10 години
Ремонтираш в лицензирания сервиз. В един момент теглиш чертата и излиза, че няма смисъл да караш стара кола. Теглиш кредит, купуваш нова и ето ви един народ роби. На запад е така и тук ще стане. Като ви казват, че ще върнат демокрацията, смятайте, че ще ви сложат хомота и ще сте свободни, колкото на запад- ВЪОБЩЕ. И други такива еврейски глупости ще има, нали те ги лансират всичките във властта.
187
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
tez hora bolni li sa q varete se gramnete
186
0
 
34
 
! Отговори
Бивш учител преди 10 години
Чудя се, като съм обучил на занаят почти всички автомонтьори в града ни, като имам и образование , със степени над тяхното, но нямам автосервиз, дали ще ме грлобят, ако правя ремонти пред блока?Ще ме глобят, със сигурност.Държавата няма пари, и гледа да скубе от където и колкото може.Да не мислите, че са загрижени за ремонта на колата Ви????
185
0
 
22
 
! Отговори
Кочо преди 10 години
Наионалната асоциация на автосервизите да си направи национална комисия за препитване и сертифициране на ПИЦЯЛИСТИТцИ с които да удостовери способност им да извършват качествен ремонт. Да изработят правила така, че ощетен от скапан ремонт клиент да може да закове некадърния автомонтьор.Да отрегулират пазара на резервните части, та китайските и турските *** да отиват наистина в третия свят. И тогава да ми разправят за глоби. Инак ще играе козия крак...
184
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ахахахахахаха Е то всичко е ясно - искаме да си харчите парите в сервизи. Това е. А сервизите после ще снасят на нас. :)
183
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва рьцетите да са отзат на тези които мислят тези закони?!!!
182
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако не ме хванат,спестявам 1000 лв,обаче си оправям колата,както трябва!Ако ида в сервиза пак ще ме обръснат долу горе толкова,а после ядовете.......
181
3
 
23
 
! Отговори
Серсем преди 10 години
Ама ГОЛЕМИ *** са тези които са си го помисли ли камо ли да го предлагат за гласуване. Абсалютни *** !!!!!!!!!!!!
180
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това предложение е насочено към хилядите нагли пишман гаражни майстори които без фирма, без данъци, тормозят съседи с шум и заемане на парко места. Щом искат да вадят пари от ремонт на автомобили нека има строг регламент. Сега като им направят проверка казват че си правят собствените коли и не могат да ги хванат за нищо. Затова сигурно искат забрана на ремонтите извън автосервиз. Който иска да си ремонтира нещо дребно по автомобила не трябва да се притеснява никой няма да го глоби.
179
0
 
19
 
! Отговори
лАЗО преди 10 години
ДА НИ СЕ ПЛОМБИРАТ ПРЕДНИЯ КАПАК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
178
2
 
42
 
! Отговори
Поп преди 10 години
Колата си я моя!!Както жената е моя!!! Така и апартаманта си е мой!!Трябва да кажат какво да правя с колата ,дали да спа с жена си ,да боядисвам апартамента!!!Пълни тъпотии,защо не ми плащат данъка,застраховката да ми дадат 2000 лв .пенсия няма проблем по цял ден ще вися в сервиза.
177
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите ще я докарат дотам ремонт на баракудата да е по-скъп от нея!!!*** малоумното управление.Ако се въведе тая простотия нали се сещате че малките сервизчета ще изчезнат,ще останат само акулите и тогава ще почне дрането!Абе тия смотани комунисти само простотия след простотия раждат!Чудят се как да стъпнат на врата на бедния шофьор!Първо с данъка на колата,сега със сервизите!ОСТАВКА!
176
0
 
24
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
Край, от утре ще карам тракторите и комбайните на ремонт в автосервиза вече....че нямам нитообразование, нито практика, нито инструменти и приспособления, да го правя.Чудя се, как ли сме карали до сега, когато не сме ходили на атосервизи?Чудя се също, кога ли ако искаш да оправиш жена си, ще трябва предварително да заявиш това, да те изпитат, да преценят можеш ли, имаш ли квалификация, и евентуално ако имаш всички раврешителни-да ти разрешат.
175
2
 
31
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
Не сте по-умни от герберите,същите сте.И за накладки ли да ходя на сервиз,бе серсеми. Да нямам вашата заплата.
174
3
 
32
 
! Отговори
Shark преди 10 години
До Лошия. Престанете вече с тази мантра "в Европа това, в Европа онова". Когато заплатите ни санат като в Европа, тогава ще правим така, както правят и там. Дотогава ще си правим колите както намерим за добре. Колата си е моля и аз решавам кой ще ми я поправи - дали некадълния пикльо в сервиза, или мой приятел който със сигулнсто знам че разбира, а и като сгафи нещо ще дойде да си го оправи. Ясно ли ви е набедени европейчета. ние не сме Европа, за съжаление това е факт!!!
173
2
 
21
 
! Отговори
По-лошия преди 10 години
До ЛошияТи *** ли си или си *** хейтър? Който разлива масло, да го глобяват, а не да забраняват ремонтите пред блока. По твоята логика ще забранят притежаването на автомобил, защото някои ги карали пияни. И ще трябва да се возим само на такси, автбус, влак и т.н. Или пък няма да си готвим в къщи, че да не се порежем. Ще ядем само при професионалистите, в ресторантите. Това е напълно лобистка поправка на ЗДП. А "лобистите" са големите сервизи-непрофеионалисти-кожодери. Анадък?
172
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аман от бюрократи, глоби и регулации !!!!Вместо да облекчават бизнеса, те го задушават !
171
0
 
4
 
! Отговори
**A** преди 10 години
No comment!!!!