Продължава блокадата на границата ни с Турция

Целият бранш ще протестира, ако до сряда не започнат преговори
11 фев 2014 07:48, Петя Славова
32
Продължава блокадата на границата ни с Турция
Снимка: Булфото

Блокадата на границата ни с Турция продължава, съобщи Нова телевизия. Късно вечерта на 10 февруари при протестиращите са пристигнали представители на големите фирми в бранша.  Те обявиха, че ги подкрепят и от днес ще се включат в блокадата на границата, докато проблемите не се решат.

Демонстрацията започна след като транспортните фирми не допуснаха пропускането на товарни автомобили заради отказа на южната ни съседка да признава разрешителните за превози. Така вече повече от 10 дни огромна част от превозвачите не могат да работят.

Стачката ще продължи, докато не се срещнат двете страни и не се реши проблемът, каза за Агенция "Фокус" председателят на Управителния съвет на АЕБТРИ Георги Петърнейчев след срещата с вицепремиера Даниела Бобева.

"Ако до сряда не се седне на масата да се говори, целият бранш застават на границата, с всички автомобили, които са в България, които и без това не работят. Надявам се, че турската страна ще се съгласи на тази среща, защото сега вече са спрени и техните автомобили.

До 3 хиляди автомобила се движеха със СЕМТ и правеха по 6 хиляди курса на месец, до 50% от транспорта им работеше. Сега всичко е спряно и никой не може да излезе и да влезе в страната", каза Георги Петърнечйев.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
8
 
! Отговори
Попа преди 10 години
Крайно време е начало на държавата да избереме необрязани българи с топки, които да тропнат с крак и да въведат 100 евро такса за всяка кола, която се опитва да мине транзит между Капитан Андреево и Калотина. Като им забраниш с принуда турците да минават през България за разните им там празници и да заобикалят през Македония и Гърция, да ги видиш как ще омекнат бързо-бързо. Ама къде очакваш от турскоговорящите на власт в момента да защитят българските интереси, хеле ли пък на хасковсите тираджи
8
5
 
5
 
! Отговори
факт преди 10 години
Георги Петърнейчев е крупен транспортен бос,който се храни от турски товари...сега остава гладен,заплатата която дава на 4 шофьори е колкото на един турски шофьор,ами защитавайте го...без турски товари е загубен,пази си своя хляб човека,не вашият...
7
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв е извода от цялата патаклама? Че Турция, турската икономика, турското производство храни много хора в ***.Ето сами си го признавате. Турция спря да дава товари и вашите ТИР-ове не работят. Турция не затвори границите си за преминаващи ТИР-ове, Турция не дава на български ТИР-ове да товарят турски стоки от Турция за трети страни-примерно Иран,Ирак,Германия, Франция, Румъния.Ето една въздишка на Турция и край с вашата икономика.Искате на работата лекото и на баницата мекото. Не може.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Успехът на Турция е много важен за България Турция в ЕС ? Da ! Balgaria prestava da bade granica mejdu Evropa i arabskia sviat. Neka turcia da poeme tazi otgovornost. Turcia ima voiska a Balgaria niama nishto.
5
2
 
9
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Така така на ви са червена хунта, на ви сега турски ***. На ви на всички дето не сте ходили да гласувате. Аман от роби в тая да държава заради тях не може и нормалните хора да живеят.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турция в ЕС ? Ко ? Не !
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турция изнудва България !Така ще бъде докато има национални предатели .Росен Плевнелиев декларира подкрепата на България за европейската интеграция на Турция. България вижда възможности в успеха на съседна Турция. Успехът на Турция е много важен за България ?
2
5
 
20
 
! Отговори
ОСТАВКА-некадърници преди 10 години
червено-турската мафия не може да разреши нито един проблем,а само да ги създава 2м.колегите чакат на границата с товар,а тия тук мълчат като комунист на разпит...
1
0
 
11
 
! Отговори
Petar преди 10 години
Tozi Георги Петърнейчев ne beshe li zamesen sas ubiistvoto na sestite belneiski ot Pazardjik ?Pomnia che togava toi beshe v ministerstvo na transporta v komunisticheskoto pravitelstvo i priatel na Rumen Petkov.Kakvi hora dnes sa pak v upravlenieto na Balgarai ? NAEMNICI NA OLIGARHIATA ?